Franța și Germania vor semna un acord istoric

Loading...

Internaţional

Sa primesc un link scurt

19711

Liderii Franței și Germaniei vor semna un acord istoric de cooperare și integrare.

BUCUREȘTI, 8 ian – Sputnik. Președintele Franței, Emmanuel Macron, și cancelarul Germaniei, Angela Merkel, vor semnat pe 22 ianuarie un nou acord de cooperare și integrare, se anunță într-un comunicat al Palatul Élysée.

“22 ianuarie 2019 președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, și cancelarul Germaniei, Angela Merkel, vor semna un nou acord franco-german de cooperare și integrare”, se spune în comunicat.

Se menționează că ceremonia va avea loc la primăria orașului german Aachen.

Noul acord se va întemeia pe acordul de la Élysée din 1963, care a contribuit într-o mare măsură la o conciliere istorică între Franța și Germania. Scopul noului acord constă în apropiere mai mare între ambele state și pregătirea de noile provocări ai secolului XXI, se spune în comunicat.

Citeste si:  O mediatizată şi controversată ”vestă galbenă”, Éric Drouet, denunţă în urma unei reţineri o arestare politică, înaintea celei de-a opta zile de mobilizare

Acordul care va fi semnat la Aachen, “va consolida relațiile între Germania și Franța, în special, în domeniul politicii economice, politica externă și politica de securității, educație și cultură, cercetare și tehnologie, clima și mediul ambiant, precum și cooperarea între regiunile de frontieră și societate civilă”, se spune comunicat.

Acordul de cooperare care a întărit concilierea postbelică între Germania și Franța, a fost semnat pe 22 ianuarie 1963 la Palatul Élysée din Paris de către Charles de Gaulle și Konrad Adenauer. Documentul oblige autoritățile ambelor state să poarte consultări în direcțiile principale ale politicii externe, probleme de securității, precum și politica de tineret și cultură. În 1988, cancelarul Germaniei, Helmut Kohl, și președintele francez, François Mitterrand, au înființat consilii pentru apărare și securitate, precum și cele de politică economică, financiară și valutară.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  5. Secretul prin care Iohannis a ajuns Presedintele Romaniei
  6. Mai este Simona Halep virgină?
  7. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  8. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…