Fostul șef al SPP, DECLARAȚII INCENDIARE după audierea din comisia specială de anchetă privind implicarea SPP în activitatea unor partide

Loading...

Fostul director SPP Dumitru Iliescu a declarat marți, în Parlament, după audierea din comisia specială de anchetă privind posibila implicare a serviciului secret în activitatea unor partide politice, că „oricine” se poate implica în politică, dar că el nu are asemenea informații legate de SPP.

„M-au invitat în special pentru a le explica care este activitatea SPP, care este structura și modul în care acționează. Le-am dat elemente vizavi de ce înseamnă protecția, pentru că protecția nu e doar acțiunea persoanelor care se văd lângă demnitar, ci este mult mai mare, probabil, le-am spus eu, că protecția fizică reprezintă doar 20-25% din activitatea pe care o derulează SPP, activitatea nevăzută este de bază”, a declarat, marți, după audierea din comisia de anchetă a SPP, fostul director al serviciului, Dumitru Iliescu.

El a adăugat că dacă ar fi știut despre implicarea SPP în politică, ar fi comunicat deja acest lucru.

„Deci oricine se poate implica în viața politică, dar eu nu am informații vizavi de implicarea acestui serviciu în viața politică, pentru că dacă aveam asemenea informații, cu siguranță le făceam publice, atât pe rețelele de socializare, cât și în media. Mai mult, informam Parlamentul României și structurile abilitate cu această chestiune, așa cum am făcut-o cu SRI, când am avut informații privind implicarea lui în activitățile politice, juridice, economice. Am fost și la comisia pentru alegerile din 2009, unde am prezentat pentru prima dată apariția protocoalelor, acolo s-a vorbit prima oară despre protocoalele care s-au semnat între SRI și instituții de aplicare a legii în statul român. De asemenea, la Comisia de control SRI am fost de două ori audiat și am venit de fiecare dată cu elemente clare. Mai mult, întrebându-l pe președintele Comisiei dacă este vreo informație pe care am furnizat-o Comisiei, care nu se confirmă, a spus că, până în momentul de față nu are nicio informație care să nu se fi confirmat ulterior”, a declarat fostul director SPP.

Citeste si:  ALDE confirmă RUPTURA de PSD. Cuvintele unui LIDER dinamitează COALIȚIA

Vicepremierul Paul Stănescu a declarat, după audierea de marți din Comisia de anchetă a SPP, că probabil Lucian Pahonțu l-a ales pe el pentru că deținea funcții în PSD, unele pe care le are și acum. Acesta a adăugat că nu are nevoie de serviciile SPP și că primește note informative de la SRI.

„Ceea ce v-am spus public sunt cele spuse și în Comisie. Alte elemente de noutate nu sunt. Eu am depus jurământul la mijlocul lunii octombrie. În luna noiembrie mi-a fost transmis un mesaj de la domul director SPP, Păun. Și mesajul a fost < <Știi, Dragnea până în martie ar putea fi istorie și că eu aș putea avea protecție din partea lui Pahonțu>>. Bineînțeles răspunsul meu a fost furibund <>. Pahonțu să nu mă mai caute niciodată. <>, acesta a fost răspunsul meu”, a afirmat vicepremierul Paul Stănescu, la finalul audierii în Comisia SPP.

El a adăugat că întâlnirea dintre el și prietenul său a avut loc „în biroul Ministerului Dezvoltării, nu a fost la o cârciumă sau în altă parte”.

„Nu face parte din niciun partid politic, am spus și la Comisie, nu face parte din nicio structură militară, SPP, SRI, SIE, sau alte structuri”, a adăugat Stănescu despre prietenul său.

Citeste si:  Ludovic Orban îi cere demisia președintelui Senatului: Încercarea de victimizare va arăta că Dragnea și Tăriceanu folosesc puterea pentru a scăpa de anchetele penale (VIDEO)

Vicepremierul a adăugat că este „100%” sigur că mesajul a venit de la Lucian Pahonțu dar nu are dovezi în acest sens.

Întrebat dacă le-a spus parlamentarilor care este numele prietenului, Stănescu a răspuns: „Nu l-am spus și nu-l voi spune niciodată pentru că nu am acordul lui”.

Întrebat de ce crede că a fost ales de Lucian Pahonțu, vicepremierul Stănescu a replicat: „Și acum dețin anumite funcții. Eram și vicepreședinte al partidului. Poate erau interesați de cineva cu funcție”.

Vicepremierul a adăugat că încă din perioada Guvernului Tudose a renunțat la paza SPP, decizie pe care nu o regretă și că primește informări și se simte protejat de SRI.

„Eu am intrat în Guvern în octombrie 2017. De la început i-am spus lui Mihai Tudose că eu nu vreau SPP. Nu am simțit niciodată nevoia să mă protejeze cineva. Nici acum nu regret și în continuare cât o să mai fiu în această demnitate publică nu o să am nevoie, pentru că toate informațiile noi le primit de la SRI, orice demnitar, orice ministru, prin note informative, așa că din punctul acesta al informației eu cred că suntem foarte bine protejați de SRI”, a indicat Stănescu.

Citeste si:  Surprize în justiție. Se decide soarta lui Udrea, Ghiță și Mazăre

Social-democratul a mai precizat că nu știe dacă șeful SPP, Lucian Pahonțu, a făcut propuneri și altor colegi.

Vicepremierul Paul Stănescu a fost audiat, marți, în comisia parlamentară specială de anchetă privind activitatea SPP, într-o ședință cu ușile închise. Și fostul șef SPP, Dumitru Iliescu, a fost invitat, marți, la audierile Comisiei.

Liderul PSD Liviu Dragnea a relatat, la începutul anului, că un prieten al vicepremierului Paul Stănescu a fost trimis de şeful SPP, Lucian Pahonţu, pentru a-i spune că Dragnea va fi „executat”, iar Stănescu va fi „protejat” şi va ajunge preşedinte al social-democraţilor.

Curtea Constituţională a decis, pe 18 septembrie, respingerea sesizării de neconstituţionalitate formulată de PNL cu privire la înfiinţarea Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea posibilei implicări a Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP) în activitatea unor partide politice.

Citește și: DECIZIE INCENDIARĂ pentru Liviu Dragnea – Magistrații au hotărât redeschiderea Dosarului Tel Drum, după cererea DNA

 

Pe 4 iulie, plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a adoptat un proiect de hotărâre prin care se înfiinţează Comisia comună de anchetă pentru verificarea posibilei implicări a SPP în activitatea unor partide politice şi a liderilor formaţiunilor.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…
  6. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  7. A murit Edith Gonzales, una dintre cele mai cunoscute vedete de telenovele, îndrăgită de publicul din România
  8. Cutremurător! ASTROLOGUL vedetelor din ROMÂNIA lansează profeția DUREROASĂ: ‘Se va omorî... Destinul va dărâma tot din temelii’