Fostul premier Dacian Ciolos aduce pe scena romaneasca o noua formatiune politica: Partidul Libertatii, Unitatii si Solidaritatii (PLUS)

Loading...

Fostul premier Dacian Ciolos aduce pe scena romaneasca o noua formatiune politica: Partidul Libertatii, Unitatii si Solidaritatii (PLUS)
Fostul premier Dacian Ciolos aduce pe scena romaneasca o noua formatiune politica: Partidul Libertatii, Unitatii si Solidaritatii (PLUS)
Tags: dacian ciolosro+romania impreunapartid ciolosplusalegeri europarlamentare Scena politica romaneasca are incepand de astazi o noua formatiune: Partidul Libertatii, Unitatii si Solidaritatii (PLUS). Desi cu totii ne asteptam la vesti cu privire la infiintare partidului RO+, Dacian Ciolos s-a decis in cele din urma sa fenteze pe toata lumea si sa mizeze pe infiintarea unui alt partid. Principalul motiv pentru care s-a ajuns la aceasta schema este acela al amanarii continue in instanta cu privire la decizia de infiintare a RO+. Noua formatiune PLUS a fost lansata astazi, intr-un eveniment special organizat la Cluj. Cu aceasta ocazie, Dacian Ciolos a anuntat si ca PLUS va participa la alegerile europarlamentare din 2019.

Inregistrarea RO+ este amanata de mai bine de opt luni 

Asa cum spuneam, principalul motiv pentru care s-a ajuns la infiintarea unui alt partid este acela al amanarii nejustificate a inregistrarii RO+. Conform spuselor lui Dacian Ciolos, actele de infiintare ale partidului au fost depuse inca din luna martie, insa de atunci, procesul legal a fost intarziat din diverse motive. Ultimul termen a avut loc in data de 7 decembrie, atunci Tribunalul Bucuresti luand decizia de a amana pronuntarea pana in data de 21 decembrie. 

Citeste si:  Centenar. România trece „printr-o criză politică şi culturală”. Semnalul rectorului Universității București

Pentru a putea participa cu liste proprii la alegerile europarlamentare din prima parte a anului urmator, partidul lui Dacian Ciolos avea nevoie sa fie inregistrat oficial pana cel mai tarziu in luna martie. Fostul premier a declarat azi ca a ajuns la concluzia ca “sunt oameni care nu doresc ca noi (RO+) sa avem acest partid si care incearca sa impiedice inregistrarea lui”. In aceste conditii, “se risca sa se ajunga in luna martie, aprilie, mai si sa nu se poata candida la urmatoarele alegeri pe liste proprii”. Astfel, “mai multi oameni necunoscuti publicului au depus cerere de inregistrare a unui nou partid – PLUS. 

Noua formatiune este deja inscrisa in Registrul Partidelor si va putea avea liste proprii pentru urmatoarele runde de alegeri. Dacian Ciolos a declarat ca in continuare se va cere retragerea dosarului de inregistrare a RO+, pasul urmator fiind acela in care toate persoanele implicate in aceasta platforma sa se inscrie in PLUS. In cele din urma, Ciolos a concluzionat scurt si la obiect: “PLUS este partidul cu care vom merge mai departe”. 

Citeste si:  Gabriela Firea: Mă aşteptam la mai multă bărbăţie politică din partea lui Liviu Dragnea

“Zeci de mii de oameni ne sunt alaturi” 

Dacian Ciolos a vorbit astazi despre procesul prin care s-a ajuns la concluzia ca este nevoie de acest nou partid politic. Astfel, acesta povesteste ca dupa incheierea scurtei guvernari, si-a dat seama ca “pentru un guvern puternic este nevoie de o majoritate puternica”, iar “pentru un guvern cinstit este nevoie de un parlament cinstit”. La acea vreme, Dacian Ciolos si-a luat angajamentul ca se va implica intr-un fel sau altul in procesul de schimbare al Romaniei. Pasul urmator a fost creearea platformei civice Romania Impreuna, acestei idei “alaturandu-se intr-un an de zile zeci de mii de oameni”. Fostul premier subliniaza faptul ca “lucrurile se vor schimba doar daca noi vom incepe sa le schimbam”. 

In acest context, singurul pas logic care ar fi putut urma era acela de a pune pe picioare o noua formatiune politica. Ceea ce s-a si intamplat, chiar daca acum vorbim despre PLUS si nu despre RO+. In cele din urma, Dacian Ciolos concluzioneaza ca obiectivul pe care si-l propune incepand de acum Partidul Libertatii, Unitatii si Solidaritatii este acela de a construi o Romanie care sa fie pe plus.

Citeste si:  Voturi și imunitate pentru concurenți! Cursa pentru ultima șansă, noutatea sezonului 2 Asia Express – Drumul Elefantului

Sursa foto: Guvernul Romaniei 

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  3. Home page
  4. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  5. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
  6. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  7. Imaginile surprinse într-un hotel din Mamaia. Planul unor turiști ca să economisească bani: Mirosea ca la mama acasă
  8. Cutremurător! ASTROLOGUL vedetelor din ROMÂNIA lansează profeția DUREROASĂ: ‘Se va omorî... Destinul va dărâma tot din temelii’