Politica

Europarlamentare 2019, bătălie politică în România. Chirieac, observație: Aș pune o condiție

Loading...

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre bătălia pe care partidele din România o vor purta în luna mai a anului viitor, când vor avea loc alegerile europarlamentare.

Alegerile europarlamentare pun pe jar politicienii români. Recent, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că 49 de liberali şi-au depus candidatura pentru a figura pe lista partidului pentru alegerile europarlamentare. Printre ei, nume importante precum Crin Antonescu sau Alina Gorghiu. Totodată, pe liste vor fi nume grele și din partea PSD, vorbindu-se deja de Claudiu Mandau sau Rovana Plumb.

Invitat la România TV, Bogdan Chirieac a vorbit despre alegerile de anul viitor. Analistul politic a avansat o primă condiție pe care viitorii europarlamentari ai României ar trebui să o îndeplinească.

„Eu aș pune o primă condiție pentru toate partidele politice, pentru a-și trimite oamenii acolo: cunoașterea unei limbi străine. Fiindcă politica la Bruxelles să știți că nu se face, ca și la București, în sala de plen. Nu se face acolo politică. Acolo se iau deciziile finale”, a declarat Bogdan Chirieac.

Peste 350 de milioane de adulţi din cele 27 de state ale UE au drept de vot, cei mai mulţi urmând să voteze duminică, 26 mai 2019, la două luni după ce Marea Britanie va deveni prima ţară care părăseşte UE şi a cărei decizie a alimentat în blocul comunitar mişcările naţionaliste şi eurosceptice.

Printr-un sistem de reprezentare proporţională vor fi aleşi cei 705 eurodeputaţi, care-şi împart activitatea între Bruxelles şi Strasbourg.

Join the LARGEST XXX Cam Site

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.