Esplanada Oancea, subiect de bălăcăreală politică. New entry: Maricel Popa (VIDEO) – Ziar Info Iași

Loading...

Esplanada OANCEA rămâne în continuare un subiect de pltiti polițe între șefii din administrația locală și din politica ieșeană. Maricel Popa, președintele Consiliului Județean  (CJ) Iași, susține că nu este de acord cu vânzarea de parcuri, dar nu are cu cine să vorbească la Primărie, „deoarece sunt peste 30 de cumări acolo”! De aceea, șeful județului regretă foarte mult că a fost plecat din Iași în ziua protescului (n.r.: de ieri), pentru că altfel și-ar fi manifestat dorința de a se alătura „celor din Oancea”.

Președintele CJ Iași a afirmat, la conferința de presă de astăzi, că îl deranjează faptul că parcurile din Iași, rând pe rând, se închid sau se dau la investitori imobiliari. Funcționarul susține că vine din mediul privat, sprijină investițiile, dar nu cu orice preț! „Avem un SPAȚIU foarte mic de SPAȚIU verde de parcuri”, susține funcționarul, probabil cu intenție, în acest context!? Maricel Popa mai este nemulțumit și de faptul că Primăria vinde terenurile verzi dezvoltatorilor imobiliari, în timp ce în aproape toate marile orașe europene primăriile cumpără spații sau terenuri, cu scopul de a le amenaja în zone verzi, nepoluate.

Citeste si:  Tăriceanu: Nu sunt încântat de postura în care s-a aflat azi România, dar să nu ne mire; Comisia Europeană nu este confortabilă cu apariţia protocoalelor

De asemena, președintele CJ Iași afirmă că susține „demersul locuitorilor din Oancea”, deoarece Iașul dispune doar de 14 metri de spațiu verde pentru fiecare locuitor, de vreme ce directiva europeană înregistrează că trebuie să existe minim 26 de metri, în acest sens. Vina lipsei spațiilor verzi sau a zonelor publice pentru relaxare în municipiu este a Primăriei, crede funcționarul, deoarece „nu știu cum face dl Primar calcule, așa, ca șef de promoție…când îi convine avem 360.000 de locuitori în municipiul Iași, însă când calculează spațiul verde, avem  circa 250.000 de locuitori…trebuie să lase copilăriile și să se hotărască câți locuitori are Iașul”.

În aceeași ordine de idei, fiind întrebat ce crede despre ideea paradoxală de a sădi, în An Centenar, simbolic 1.000 de stejari în Ciurea, în memoria celor  1.000 de victime ale teribilului accident feroviar de la Ciurea, de vreme ce în Oancea sunt tăiați copaci care au fost plantați de localnici și care au crescut zeci de ani, Maricel Popa susține:  „eu plantez la Ciurea, din păcate Oancea nu este în administrativul Consiliului Județean, noi nu putem decât să-i facem o adresă dlui Primar… nu sunt de acord cu vânzarea de parcuri, dar nu ai cu cine sa vorbești la Primărie, deoarece sunt peste 30 de cumătri acolo ( i-o cumătreală acolo)…niciodată nu a fost o administrație în Iași cu așa de mulți cumătri! ”

Esplanada Oancea, subiect de bălăcăreală politică. New entry: Maricel Popa (VIDEO) - Ziar Info Iași 1

Astfel, când nimeni nu este responsabil de nimic (nici Marius Bodea, care doar a invitat oamenii la protest pentru a se lua act de cunoștință, fără să propună vreo soluție optimă; nici Primarul, care nu a venit la fața locului să explice situația, dar a fost destul de expeditiv să publice un comunicat de presă-replică la invectivele lui Marius Bodea de pe esplanada Oancea; nici Maricel Popa, care are alte împuterniciri și responsabilități), ne întrebăm:  nu ne batem oare cu morile de vânt?

Citeste si:  IonIliescu, atac la Dragnea: Se impune o acţiune perseverentă pe toate planurileşi pe toate mijloacele împotriva corupţiei

Această stare de lucruri demonstrează iarăși că decizia a fost irevocabilă, iar locatarii din Tătărași se vor trezi  într-o dimineață cu un proaspăt șantier sub ferestrele blocurilor. Or, toate aceste dezbateri și pseudoîngrijorări din partea unora nu sunt altceva decât subiecte controversate pentru mass media sau eschivări de la asumarea unei probleme covârșitoare pentru cei din Oancea, care vor suferi cu adevărat.

 

Un material de Elena GODZIN

Imagine: Răzvan CRIHAN

 

 

 

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. BĂTAIE între vedete! Umilință TOTALĂ pentru BIANCA DRĂGUȘANU: A fost dată AFARĂ cu forța
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Planurile de acasă nu se potrivesc cu realitatea din sezonul 2 „Asia Express”, cel mai dur reality show de aventură!
  6. Asia Express 2019 începe azi! Câți bani ia câștigătorul competiției - Stiri Mondene
  7. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  8. E cea mai proasta perioada a muzicii romanesti de pana acum, si nu vad nicio luminita la capatul tunelului !