Politica

El este singurul polițist din România care a cerut demisia lui Oprea


Cazul  polițistului român care a cerut public demisia vicepremierului Gabriel Oprea a fost prezentat astăzi de postul de televiziune Digi24.

 

În contextul în care tot mai multe voci din societatea civilă cer demisia generalului Gabriel Oprea ca un gest de onoare în scandalull iscat în urma morții polițistului român care se afla în coloana sa oficială, un singur polițist din România a avut curajul să iasă la rampă și să ceară public retragerea lui Oprea.

 

Acest gest este cu atât mai curajos cu cât toți șefii de sindicate din Poliția Română au dat declarații publice prin care îl susțin pe Gabriel Oprea și în care fac o adevărată pledoarie referitoare la competența acestuia și la modul în care Ministerul de Interne și stabilitatea României au avut de câștigat ca urmare a prezenței acestuia în Guernul României în general și în fruntea Ministerului de Interne în particular.

Ion Cănărăueste singurul care a rupt tăcerea

Un singur polițist, pe nume Ion Cănărău, care este agent șef principal în cadrul Poliției din Neamț, Direcția de Ordine Publică, a avut curajul să iasă în public și să denunțe neregulile din acest caz și să solicite demisia de onoare a generalului Gabriel Oprea.

Acesta susține că nu trebuia să moară un polițist pentru ca opinia publică să afle că vicepremierul Oprea folosește constant coloana oficială pentru a se deplasa aproape oriunde. Acesta îl acuză pe Oprea pentru că nu a oprit la locul accidentului și în cazul în care vicepremierul nu area onoarea de a-și da demisia le sugerează superiorilor acestuia să-i demită. Agentul șef Ion Cănărău, care este și sindicalist consideră că șefii din Poliția Română au încercat să ascundă gunoiul sub preș, așa cum fac de ani de zile în ceea ce privește condițiile de muncă din Poliția Română.

Polițistul și-a îndemnat colegii să spună adevărul și să nu se teamă, deoarece acesta este singura soluție pentru dezvoltarea poliției române pe viitor.

 

Demersul polițistului  Ion Cănărău este unul cu adevărat curajos ținând cont de forța vicepremierului Gabriel Oprea și de legislația foarte dură care nu permite polițiștilor să aibă opinii personale referitoare la șefii lor ierarhici.

Originally posted 2015-10-28 16:42:23.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.