Dragnea, samsarul politic al Guvernului. Culisele vânzărilor de funcții în ANAF și Finanțe – PSnews

Loading...

Dragnea ar fi putut fi un bun personaj  de roman pentru conjudețeanul său Marin Preda. “Cel mai iubit fiu al poporului” PSD își folosește viclenia de oltean  pentru a guverna o țară și un partid populate la vârf cu trădători. 

Dragnea a trădat toată cariera lui politica, deci cu siguranță recunoaște trădătorii. De aceea îi schimbă din funcții, îi permutează dintr-un loc în altul, îl ridică pe unul, îl execută politic pe celălalt, face rocade. Nimeni nu acumulează cu adevărat putere în aceste vremuri: nici în Guvern, nici în partid. 

Greu de crezut că Dragnea citește tratate sofisticate de management, ce face însă el instinctual se numește “haos controlat”, mai exact conduce prin haos indus și controlat. Frumusețea este ca el nici nu face asta rațional, ci instinctual, cum spuneam. Deocamdată, îi iese. 

Să luăm bunăoară ultimul scandal: schimbarea influentului șef al ANAF Ionuț Misa cu o “necunoscută” venită, cu toată deferența posibilă, exact “de pe stradă”, direct în fruntea celei mai importante agenții guvernamentale din Stat. Nu ai cum să conduci Fiscul dacă nu ai lucrat nicio zi în ANAF. Absurdul situației este tragi-comic. Șefa ANAF, Triculescu se numește, s-a chinuit 3 ani să se angajeze pe un post simplu de execuție în ANAF. A căzut de cinci ori examenul oral. 

Șefii de direcții din ANAF, hârșâiți în rele, dar cunoscători de carte, fac deja pariuri pe tema rezistenței domnișoarei Triculescu în funcție. Nu îi iese “oralul”, asta e clar, dar cât va rezista… în funcție, chicotesc masculii misogini din ANAF?

Dar ce treabă are Dragnea cu acest mare scandal de la vârful ANAF? Și în general, ce treabă are el cu Fiscul?

Inițial, la începutul guvernării Dragnea a păstrat pentru el ANAF-ul. Pentru că este un simbol de putere. Poți controla fluxurile financiare ale oricui. După căderea lui Grindeanu, poziția de președinte ANAF a fost tranzacționată în jocurile de putere din partid. Așa a ajuns ministru de Finanțe, în guvernul Tudose, “tehnocratul” Ionuț Misa, un personaj adus la București de la Constanța de prietenii săi din PSD, dar propulsat apoi în pozițiile-cheie de influență de gruparea de afaceriști din zona Portului Constanța. Mișa a fost promovat în guvernarea Ponta în importanta poziție de șef al Direcției de Mari Contribuabili din ANAF, adică exact persoana responsabilă de plata sau neplata corectă (prin optimizări fiscale) a impozitelor de către multinaționale. Acum, oportunist incurabil, a devenit membru PSD la sectorul 1 din București.

Vă vine să credeți sau nu, vajnicul Dragnea, inamicul multinaționalelor, a acceptat în două ocazii ca Mișa, omul care le-a tolerat practicile fiscale, să ocupe portofoliul de la Finanțe și apoi poziția de președinte ANAF? Este exact stilul lui Dragnea, de a face exact contrariul a ceea ce spune. Unii spun ca ar fi mincinos, ceea ce este incorect. În limbaj de specialitate, definiția corectă  este de mitoman.

Dragnea a acceptat în 2017 să cedeze la pachet “grupării Constanța” ministerul de Finanțe, dar și șefia ANAF. În 2017, ministrul de atunci Misa a impus-o la conducerea Fiscului pe o anume Mirela Călugareanu, o interpusă a sa, ce provenea din structurile birocratice ale ANAF. De menționat că Mișa a beneficiat de-a lungul celor doi ani de guvernare și de sprijinul mai discret al lui Viorel Ștefan, fost și el ministru de Finanțe, actual vicepremier, dar care cu timpul și-a pierdut orice putere sau influență reală în partid.

În timpul puciului orchestrat prost de Tudose, Ionuț Mișa a făcut imprudența să joace în barca lui “Gigi Duru’ – Tudose”. Astfel și-a pierdut poziția de ministru de Finanțe, pe care Dragnea a tranzacționat-o în beneficiul baronului de Tulcea Horia Teodorescu. Baronul Deltei, cum i se mai spune acestuia, a fost cel care în 2016 i-a dat lui Eugen Orlando Teodorovici o poziție eligibilă de senator la Tulcea. Dragnea îl izgonise pe Teodorovici din București, fiindcă fusese ministrul lui Ponta și din cauza ambițiilor neobosite dar amuzante ale acestuia de a ajunge șef al PSD. “Izgonitul” Orlando a ajuns senator pentru că baronul Deltei a fost om de onoare și și-a plătit datoria față de acesta: Teodorovici a fost cel care s-a zbătut să fie aprobată finanțarea europeană gigant de 1 miliard de euro pentru Delta Dunării în 2014, când ocupa portofoliul la Fonduri Europene.

Dragnea a înghițit în sec și a cedat ministerul de Finanțe către cuplul Teodorescu-Teodorovici. Dar, ca să-l umilească, în stilul lui caracteristic, a negociat încă o dată cu “gruparea Constanța” și la sfatul din umbră al lui Viorel Ștefan și Iulian Iancu jupânul PSD l-a pus pe Ionuț Mișa șef peste ANAF.

Trecând peste scandalurile continue dintre Teodorovici și Misa (Mișa era cel care îl umilea pe Teodorovici, bazându-se pe spatele său politic), ce s-au consumat în culise, pe tot parcursul anului 2018, a venit vremea ca Dragnea sa vândă încă o dată poziția de șef al Fiscului. 

Și așa Darius Vâlcov a primit frumosul cadou de început de an 2019 prin numirea domnișoarei Mihaela Triculescu în funcție. Cu opt ani de pușcărie cu executare la Purtător, Vâlcov i-a rămas fidel necondiționat lui Dragnea și neputând să fie ministru trebuia să primească ceva consistent în compensație.

Oare care este legătura reală dintre Vâlcov și Mihaela Triculescu? Vom vedea în curând, când vor participa la nunta lui Liviu Dragnea cu logodnica lui Irina, anunțată deja pentru lunile de vară. Sau poate paparazzii rezolvă misterul mai repede.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  5. Secretul prin care Iohannis a ajuns Presedintele Romaniei
  6. Mai este Simona Halep virgină?
  7. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  8. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…