Dragnea: „România a fost acuzată de lucruri care se întâmplă peste tot în UE. Ni s-a cerut să dăm mai multe puteri preşedintelui Iohannis”

Loading...

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seară, la Consiliul Naţional al partidului, că România a fost acuzată „de lucruri care se întâmplă şi care există peste tot în Uniunea Europeană”, că i s-a cerut să suspende legi deja adoptate de Parlament şi să blocheze proceduri de numire/revocare a procurorilor şefi. „Mai mult, ni s-a cerut să modificăm şi propria Constituţie (…) Înţeleg, ca să dăm mai multe puteri preşedintelui Iohannis. Şi când nu o să mai fie Iohannis, ce facem?”, a afirmat Dragnea.

„În ultima perioadă, o ştiţi foarte bine, poziţia României a fost, în cadrul Uniunii Europene, atacată şi vulnerabilizată. Ţara noastră, de fapt, a fost acuzată de lucruri care se întâmplă şi care există peste tot în Uniunea Europeană, ca peste tot. Ni s-a cerut – domnul Toader, sunteţi aici, da? Vă salut – e frumos şi interesant la PSD – ni s-a cerut să adoptăm legi, să suspendăm legi deja adoptate de Parlament … peste tot în Europa Parlamentele sunt suverane, reprezintă suveranitatea şi exercită suveranitatea popoarelor. Ce ni s-a spus nouă? Parlamentul României e o instituţie oarecare, suspendaţi legile pe care le-aţi adoptat în Parlamentul României”, a afirmat Dragnea.

Citeste si:  SURSE: DOUĂ ședințe CExN ale PSD într-un interval scurt – una politică, cealaltă pentru remaniere

El a spus că este vorba despre prevederi care nu plac, deşi sunt şi în alte ţări. „Noi românii avem o problemă, avem nişte pete”, a adăugat el.

Dragnea a susţinut că României i s-a cerut că oprească „proceduri legale aflate în desfăşurare”.

„La ce se referă, la proceduri de numire/revocare, să blocăm proceduri de numire şi revocare a procuroriilor şefi, trebuie să suspende şi asta, ni s-a cerut să nesocotim decizii ale Curţii Constituţionale a României, mai mult ni s-a cerut să modificăm şi propria Constituţie”, a afirmat el.

El a spus că în 1991 Constituţia României a fost avizată de Comisia de la Veneţia, iar înainte de a intra în UE s-a modificat tot cu sprijinul şi consultanţa partenerilor externi.

„Şi acum se constată că ar trebui să o modificăm. Dar de ce ar trebui să o modificăm? Înţeleg, ca să dăm mai multe puteri preşedintelui  Iohannis. Şi când nu o să mai fie Iohannis, ce facem? Revenim şi îi dăm puteri mai mici celui care o să vină după Iohannis. Sau o modificăm să spunem Klaus Werner Iohannis, preşedinte pe viaţă în România. Să trăiască! Deci dacă nu vrem asta, atunci trebuie să luptăm”, a mai spus Dragnea.

Citeste si:  Dragnea ARUNCĂ BOMBA. Ce se va ÎNTÂMPLA cu Olguța Vasilescu. Breaking news în politică

El a menţionat că despre România se spune că ar fi o ţară „prea coruptă” pentru a fi un stat cu drepturi depline în Uniunea Europeană.

SONDAJ. Sunteţi de acord cu punerea sub acuzare pentru înaltă trădare a lui Klaus Iohannis?

Cum poate fi pus sub acuzare Klaus Iohannis pentru înaltă trădare pe procedură parlamentară. Ce prevede Constituţia României

Tăriceanu: Maior, Coldea, Kovesi şi Livia Stanciu stabilesc cine poate fi preşedintele României sau cine poate fi ministru

Dragnea: „România a fost acuzată de lucruri care se întâmplă peste tot în UE. Ni s-a cerut să dăm mai multe puteri preşedintelui Iohannis”

Liviu Dragnea, atac la şefii serviciilor secrete: Unde e patriotismul când văd finanţatori de acţiuni anarhiste?

Mihai Fifor a fost ales în funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  2. Home page
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…
  6. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  7. A murit Edith Gonzales, una dintre cele mai cunoscute vedete de telenovele, îndrăgită de publicul din România
  8. Cutremurător! ASTROLOGUL vedetelor din ROMÂNIA lansează profeția DUREROASĂ: ‘Se va omorî... Destinul va dărâma tot din temelii’