Politica

Dragnea le cere „specialiștilor în politică externă” Iohannis și Meleșcanu să explice amenințarea lui Vladimir Putin față de țările care găzduiesc sisteme balistice americane

Loading...

Dragnea le cere „specialiștilor în politică externă” Iohannis și Meleșcanu să explice amenințarea lui Vladimir Putin față de țările care găzduiesc sisteme balistice americane 1Liderul PSD Liviu Dragnea le-a cerut joi „specialiștilor în politică externă” Klaus Iohannis și Teodor Meleșcanu să „traducă” declarația făcută în urmă cu o zi de președintele Vladimir Putin, care a avertizat că țările europene care găzduiesc sisteme de rachete americane vor deveni ţinte ale Rusiei în cazul unui război.

Dragnea a fost întrebat joi cum comentează aceste declarații.

„Nu știu. Avem doi specialiști în politică externă, Teodor Meleșcanu și Klaus Iohannis, aștept de la domniile lor să ne traducă aceste afirmații. Să ne traducă celor care nu ne pricepem la politică externă. cei doi specialiști să ne traducă lucrurile acestea”, a comentat șeful PSD.

htm” target=”Alta pagina”>Preşedintele Donald Trump a anunţat că Statele Unite se vor retrage din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF). Liderul de la Casa Albă susţine că Rusia a încălcat acest Tratat, dar Administraţia Vladimir Putin a acuzat în mai multe rânduri că sistemele balistice instalate de Statele Unite în Europa, inclusiv în România, constituie încălcări ale acordului. Kremlinul a avertizat că situaţia riscă să devină „periculoasă”.

Miercuri seară, Vladimir Putin a atras atenţia că naţiunile europene care găzduiesc sisteme balistice americane incompatibile cu Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare riscă să devină ţinte ale Rusiei.

„Dacă Statele Unite se retrag din Tratatul INF, ce vor face cu noile rachete? Dacă vor fi aduse în Europa şi vor fi montate acolo, noi vom fi nevoiţi să avem o reacţie simetrică. Deci, dacă vor face asta, trebuie să înţeleagă că teritoriile naţiunilor respective riscă să fie ţinte ale unui atac de ripostă. Nu sunt sigur că trebuie să ajungem la o astfel de escaladare a situaţiei în Europa. Eu nu văd niciun motiv pentru acest lucru şi, repet, nu este alegerea noastră, nu este ceva ce vrem noi”, a declarat Vladimir Putin miercuri seară, potrivit agenţiilor de presă Sputnik şi Associated Press, în cursul întrevederii pe care a avut-o la Moscova cu premierul Italiei, Giuseppe Conte.

România este printre țările care găzduiesc elemente ale acestui scut american antirachetă, la Deveselu.

Join the LARGEST XXX Cam Site

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.