Dovada ca politicienii români au rămas neschimbați

Sunt din ce în ce mai convins că România va fi o văgăună comunistă încă cinci sute de ani de acum încolo. Probabil că pe undeva prin iad, într-o garsonieră confort III, Ceaușescu se freacă satisfăcut pe burtă. Își flecuiește meticulos pantofii și își curăță liniștit de scame căciula. Știe că țara a rămas pe mâini bune.

Politicienii români au primit în dar toate binefacerile capitalismului și democrației în cei douăzeci și șase de ani scurși de la revoluție. Contracte bănoase cu statul, imobile și amante fără număr, mașini străine noi și opere de artă vechi. Din cauza asta, ai zice că tocmai ei ar trebui să fie primii care să se fi lepădat de metehnele vechiului regim. Dar treburile stau fix pe dos. Oricâte costume Armani și-ar trage pe ei, nimic nu poate să le ascundă pielea aia groasă de reptile comuniste. Uite câteva motive:

Dovada ca politicienii români au rămas neschimbați 1

Unul din politicienii care are comunismul înscris în ADN e Liviu Dragnea. Mustața aia ofilită îl recomanda perfect pentru a fi cel mai bun director de aprozar. Dar el și-a dorit mai mult de la viață, așa că a ajuns președintele celui mai mare partid din România.

Sunt convins că ești la curent cu intenția lui de a promova ceea ce el a numit „Legea defăimării”, așa că nu o să insist prea mult cu chestia asta. O să spun totuși că ideea de a lupta împotriva discriminării pe criterii etnice, rasiale, de gen sau orientare sexuală e un lucru bun, în sine. Ba mai mult, e de inspirație occidentală.

Doar că, la Dragnea s-a văzut clar că tipul e în stare să ia o idee occidentală bună și s-o transforme într-o chestie care amintește de cenzura comunistă. Ce altceva decât comunism rezidual ar putea fi dorința de a ștrangula exprimarea pe internet sau vociferarea împotriva politicienilor?

Dovada ca politicienii români au rămas neschimbați 2

Dacă citești textul ăsta, sunt șanse mari să fii unul dintre cei care l-au înjurat pe Dragnea când a anunțat mândru așa-zisa lege a defăimării. Stai liniștit, o să ai ocazia să-l înjuri din nou. Asta pentru că pesediștii lui vor și o lege care să impună drept obligatorii uniformele în toate școlile și liceele.

Deștepții care promovează legea asta zic că uniformele sunt bune pentru că așa s-ar pune capăt „discriminării dintre elevii săraci şi cei care provin din familii înstărite”. Uniforme obligatorii și egalitarism. Unde ai mai auzit să fi fost chestiile astea? Bingo, în comunism.

Citeste si:  De ce Ponta este mai bun ca Iohannis si cum a salvat acesta Romania de doua ori.

Anyway, în propunerea asta legislativă mai scrie că un alt rol al uniformelor ar fi „menţinerea decenţei, evitându-se situaţiile în care fetiţele care poartă fuste scurte atrag privirile băieţilor din clasă sau din şcoală”. Tare motivul, nu?

Bine, sincer să fiu, uniformele în școli ar urma logica firească în care se desfășoară treburile în țara asta. De ce să nu aibă și elevii uniforme, din moment ce adulții din aparatul de stat au uniforme? Unii le poartă la vedere, alții pe sub hainele civile.

Am tot scris despre cum serviciile secrete și-au mărit rolul și influența în ultimii ani (vezi textul ăsta și ăsta). Am scris despre ei și, din păcate, presimt că o să mai scriu.

Dovada ca politicienii români au rămas neschimbați 3

Greșesc dacă spun că impostura academică a actualilor conducători ar face-o până și pe Elena Ceaușescu să-și muște buzele de invidie? Ponta a fost prins cu plagiatul în 2012, dar de-atunci au apărut la greu cazuri noi de plagiatori, de prin toate partidele. Să enumerăm câțiva: Cristian Bușoi, candidatul PNL la primăria capitalei, Petre Tobă, actualul ministru al internelor, Lia Olguța Vasilescu, primarul PSD al Craiovei, Ioan Mang (PSD), fost ministru al educației.

De departe însă, cel mai impostor dintre toți impostorii e Gabriel Oprea. Omul ăsta nu doar că și-a plagiat propria lucrare de doctorat, iar apoi a coordonat o întreagă rețea de plagiatori, ci și-a falsificat întregul parcurs academic. Recent și-a înființat o academie. De securiști, cum altfel? Fostul vicepremier Oprea e tot atât de academician, profesor doctor pe cât era Elena Ceaușescu academician doctor inginer.

Iar partea cea mai nasoală e că toți impostorii ăștia își văd în continuare liniștiți de treburi, nimeni nu le-a retras titlurile, chiar dacă falsurile lor sunt evidente pentru oricine.

În fruntea ministerului de externe se află Lazăr Comănescu. Ăsta lucrează în ministerul de Externe din 1972, de pe vremea când țara se numea Republica Socialistă România. Atunci a făcut el primii pași în diplomație. A devenit ministru în noiembrie, anul trecut, ca urmare a protestelor Colectiv. Protestatarii i-au cerut lui Iohannis oameni noi, iar el l-a livrat pe Comănescu.

Citeste si:  Armata, tocată în malaxorul luptelor politice. Cine are interesul să distrugă Apărarea Naţională?

Dovada ca politicienii români au rămas neschimbați 4

Uite un test fulger pentru tine. Ce reprezintă următoarele cuvinte?

„Elena, ești inteligentă, ești frumoasă, ești tenace, ai anduranță. Trebuie să faci eforturi monumentale să nu cazi sub farmecul tău”.

Dacă ai răspuns că asta e replica penibilă cu care Ceaușescu a agățat-o pe nevastă-sa, ei bine, ai greșit. De fapt, e speech-ul ținut de fostul ministru de externe Teodor Baconschi, când Elena Udrea a devenit șefa PDL București. Când era șefa la bani, Udrea primea la greu pupături de-astea scârboase. Cel mai mult mi-a plăcut aia când un primar i-a zis că doarme cu poza ei sub pernă, iar toată lumea a aplaudat.

Ca să fiu onest, trebuie spus că Elena Udrea n-a fost singura căreia i s-au cântat ode. Mai toți greii din politică au fost măguliți în modul ăsta. Uite, de exemplu, în campanie, un pedelist i-a zis lui Iohannis să umble mai mult prin țară, pentru că e arătos și toate femeile vor să-l fută. Mă rog, n-a folosit cuvintele astea, ci a zis așa:

„Femeile simt nevoia să vă atingă, pentru că sunteţi un bărbat frumos. Femeile au nevoie de lumina pe care o degajaţi dumneavoastră”.

Totuși, dintre toate lingușelile astea penibile, niciuna nu e mai penală decât cea primită de Victor Ponta, de la baronul pesedist de Prahova, care i-a cântat la propriu o odă. Sunt sigur că nu ai uitat de ea. N-ai cum să uiți așa ceva:

„Victor, o galaxie română în devenire,
Răsare în universul zidit pe răstigniri,
Pe temelie veche, de piatră și jertfire,
El reînalță o țară a vechilor români”.

Dovada ca politicienii români au rămas neschimbați 5

Băi, ar fi culmea să fi uitat cum și-a sărbătorit Victor Ponta ziua de naștere pe stadion, cu șaptezeci de mii de pesediști chemați la defilare. Degeaba a tot încercat el să se scoată atunci. Nu l-a crezut nimeni când a ținut-o pe-a lui, cum că lansarea candidaturii la prezidențiale și ziua de naștere au fost o simplă coincidență. Toți am recunoscut atunci în micul Ponta potențialul marelui dictator.

Citeste si:  Caru' cu vedete: Fanii lui Michael Jackson au ieşit în stradă, indignaţi de filmul HBO; Povestea primului canal de YouTube cu buton de diamant din România; Iulia Albu și-a găsit „nașul”

Bine, acuma aș minți dacă aș spune că doar la Ponta am văzut defilări ceaușiste. Din punctul meu de vedere, nimic nu exprimă mai bine amintirea gloriei comuniste, decât primirea pe care baronul pedelist Gheorghe Flutur i-a făcut-o lui Băsescu. Dacă nu știi, îți zic eu ce-a făcut Flutur: a folosit câteva mii de oi, ca să scrie pe un deal cuvântul „Bucovina”. True story, Boss.

Unul din lucrurile pe care mi le amintesc din comunism e ultima realegere a lui Ceaușescu în funcția de secretar general al PCR. Se întâmpla în 1989 și avea o muzicalitate aparte: „Ceaușescu reales, la al paișpelea congres”.

Muzicalitatea asta comunistă am recunoscut-o și în toamna anului trecut, când Dragnea a concurat singur la președinția PSD și a câștigat. Dar la fel s-a întâmplat și cu Ponta în 2013. Dacă o să zici că nu ți se pare ceva anormal, că așa-s pesediștii, mai comuniști de felul lor, o să te contrazic. Adică, n-o să te contrazic că pesediștii sunt cam comuniști, ci că nu sunt singurii. Recent, Băsescu a câștigat și el șefia PMP fiind unicul candidat. La fel s-a întâmplat și cu Crin Antonescu la PNL, cu ceva vreme-n urmă.

Ceaușescu era un tip paranoic. Toți erau potențiali inamici ai statului și forțelor oculte străine erau infiltrate peste tot. Problema nu e Ceaușescu, ci că actualii lideri au rămas și ei cu paranoia asta.

De pildă, când au avut loc protestele în urma cărora a demisionat Emil Boc, Băsescu insinua că acolo ar fi mâna rușilor. Bine, asta nu-i nimic. După ce Ponta a pierdut alegerile, Dragnea a fost convins că americanii au folosit Facebook-ul ca să-l ardă pe Ponta.

Dovada ca politicienii români au rămas neschimbați 6

Domnu’ Președinte, Domnu’ Iohannis! Nu am nici cea mai vagă idee ce naiba aveți în cap. Mai ales după declarațiile din scandalul Antena 3 – ANAF. Dar pe cap văd că aveți o căciulă care pare făcută din blana unui animal împușcat personal de Ceaușescu.

Dacă ești președintele României, niciodată, absolut niciodată, nu trebuie să porți o căciulă care le aduce oamenilor aminte de Ceaușescu. Decât dacă vrei să semeni cu Ceaușescu.

 
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Cine sunt vedetele care participă în show-ul „Scena misterelor“, prezentat de Dan Negru şi Romică Ţociu FOTO
  6. Celebrul dealer de droguri al vedetelor, capturat după o operațiune-fulger a ”mascaților”!
  7. Inregistrarea cu procurorul Dragomir INCA PROCUROR la Parchetul Tribunalului Constanta
  8. Salonta, scena unei „comedii amare” despre politică