Doi deputați din opoziție reclamă politica bugetar-fiscală propusă de guvernul Filip la Curtea Constituțională

Loading...

Deputații Tudor Deliu şi Lilian Carp au depus o sesizare la Curtea Constituțională a Moldovei prin care solicită să fie analizată noua politică bugetar-fiscală propusă de guvernul Pavel Filip, care prevede facilități fiscale și vamale pentru vânzările cu regim duty free. Solicitat de agenția IPN, Lilian Carp a declarat că este vorba despre modificările la Codul Vamal și la Codul Fiscal prin care se permite ca în zona liberă să fie deschise atât benzinării, cât și restaurante și baruri.

Potrivit parlamentarului, sesizarea la Curte vine în condițiile în care Republica Moldova are anumite acorduri internaționale, dar și în Constituție sunt stipulate prevederi care nu permit activitatea entităților respective în această zonă, pe motiv că nu sunt achitate impozite în bugetul de stat. Deputații din opoziție au declarat cu diferite ocazii că modificările legislative privind vânzările cu regim duty free servesc ca mostră a promovării intereselor obscure ale guvernării actuale în detrimentul celor publice. Ideea deschiderii unor benzinării duty-free la punctele de trecere a frontierei Republicii Moldova a aparținut celui mai mare operator duty-free din Moldova, companiei „Dufremol”, patronată de familia primarului de Orhei, Ilan Șor. Opoziția privește aceasta posibilitate ca pe o favoare făcută de guvernare lui Ilan Şor.

Citeste si:  Oraș transformat în platou de filmare. Regizorul Marian Crișan a filmat pentru a doua oară în localitatea natală, Salonta

Agenția IPN amintește și că în autodenunțul din 2015 al lui Ilan Șor, în urma căruia fostul prim-ministru Vlad Filat a ajuns la închisoare, se menționa ca Șor i-ar fi propus mită acestuia, inclusiv pentru niște modificări în legislație, care i-au permis denuțătorului să își lanseze afacerea cu petrol la frontieră, în regim preferențial, lucru care nu s-a mai întâmplat.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Cine sunt vedetele care participă în show-ul „Scena misterelor“, prezentat de Dan Negru şi Romică Ţociu FOTO
  6. Celebrul dealer de droguri al vedetelor, capturat după o operațiune-fulger a ”mascaților”!
  7. Inregistrarea cu procurorul Dragomir INCA PROCUROR la Parchetul Tribunalului Constanta
  8. Salonta, scena unei „comedii amare” despre politică