Dodon – noului ambasador al SUA: Moldova promovează o politică externă echilibrată

Loading...

Moldova

Sa primesc un link scurt

40 0 0

Șeful de stat a avut o întrevedere cu noul reprezentant diplomatic al Statelor Unite la Chișinău.

CHIȘINĂU, 2 nov – Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a primit scrisorile de acreditare ale noului ambasador agreat al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, E.S. Dereck J. Hogan. În cadrul dialogului, cei doi au făcut un schimb de opinii cu privire la relaţiile moldo-americane, situația politică internă și externă, dar și aprofundarea cooperării comercial-economice.

”Am menționat faptul că SUA este un partener strategic important pentru Republica Moldova cu care avem relații de colaborare foarte bune în toate domeniile. Până în prezent între țările noastre avem semnate 89 acorduri bilaterale de interes comun”, a precizat președintele Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

Dodon a mai scris că raporturile comercial-economice se dezvoltă dinamic. În Moldova activează cu succes peste 400 de întreprinderi cu capital american. Președintele crede că există un potențial enorm în acest sens care trebuie valorificat pe deplin.

Citeste si:  BOMBĂ politică la sfârșit de an. Președintele Iohannis este în „GREVĂ PREZIDENȚIALĂ”

”Am mulțumit pentru asistența de peste 1,4 mld. de dolari, acordată de SUA în perioada de independență a Republicii Moldova”, a mai precizat șeful statului.

Igor Dodon crede că țara trebuie să promoveze o politică externă echilibrată, să mențină relații deschise, productive și reciproc avantajoase cu toate statele, reieșind din interesul național.

Șeful de stat  și-a arătat convingerea că vizita consilierilor săi la Washington, preconizată pentru săptămâna viitoare, se va solda cu rezultate pozitive.

În finalul dialogului, Igor Dodon i-a urat noului Ambasador al Statelor Unite ale Americii succes, asigurându-l de susţinere deplină și deschidere pentru dialog. Dodon și-a exprimat încrederea că în perioada mandatului, raporturile comerciale se vor extinde, iar interesul pentru Moldova va crește.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  3. Home page
  4. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  5. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  6. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
  7. Brigitte Năstase, eliminată din Ferma! Vedeta a pierdut duelul cu Otniela
  8. HOROSCOP CHINEZESC 2019 Dragnea, Iohannis și Tăriceanu