Politica

Doctor în Drept: Europa poate suspenda schimbările Legilor Justiției, promovate de PSD-ALDE

Loading...

Comisia Europeană poate cere Curții Europene de Justiție ”dispunerea unor măsuri interimare pentru suspendarea cu efect imediat a reformelor justiției” gândite de PSD și ALDE, este de părere Vlad Perju, doctor în Drept la Harvard.

Într-un articol pentru contributors.ro, Perju explică faptul că executivul comunitar are mai multe mijloace la dispoziție pentru a bloca mișcările PSD-ALDE în domeniul Justiției: ”Dacă autoritățile române, de la Ministrul de Justiție până la CSM și chiar Curtea Constituțională, nu își vor schimba radical poziția în ce privește independența justiției și înregimentarea politică a luptei împotriva corupției, Comisia Europeană are la dispoziție mai mult decât măsuri politice, de genul înghețării de fonduri sau a demarării mecanismului articolului 7. Guvernul de la București calculează, probabil corect, că Ungaria și Polonia s-ar opune sancționării politice a României, așteptând la schimb că România să se opună sancționării lor. Însă guvernele altor state membre nu pot ajuta oligarhii de la București în cazul unei acțiuni juridice asupra României”.

”Într-adevăr, toate semnele indică faptul că Comisia pregătește terenul pentru acționarea în judecată a României în față Curții de la Luxembourg pentru încălcarea articolului 19, coroborat cu articolul 2, din Tratatul de la Lisabona. În plus, după cum a făcut-o recent într-un caz extrem de important împotriva Poloniei, Comisia Europeană va argumenta în față judecătorilor europeni că gravitatea situației din România este atât de mare încât se impune dispunerea unor măsuri interimare pentru suspendarea cu efect imediat a reformelor justiției”, a mai scris Vlad Perju.

Join the LARGEST XXX Cam Site

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.