Dicţionar politic paralel – „Pucişti“ sau „Reformatori“

Loading...

De fiecare dată când ţara s-a confruntat cu o problemă serioasă, a apărut sau a fost reinventat un subiect mediatic care să distragă atenţia opiniei publice de la grijile zilei. Aşa am ajuns să asistăm la mitinguri de susţinere pentru partidul de guvernământ, pentru că „poporul iubeşte guvernanţii“, şi la campanii largi de redefinire a „valorilor naţionale“, în care ura faţă de oponenţii politici, numiţi şobolani, tâmpiţi, oameni negri, ISIS sau generic Stat Paralel, a fost utilizată ca ingredient principal.

Politicile sociale şi economice au fost „eliberate“ de sub controlul „birocratic“ al specialiştilor, fie ei ai BNR, ai Comisiei Europene, FMI sau Băncii Mondiale, şi au ajuns un fel de reality show în care totul este reinventat într-o manieră sclipicioasă. Pensiile, cu precădere, cresc în fiecare zi, dar nu în buzunarul pensionarilor, ci în studiourile de televiziune, sub eticheta breaking news – pentru anul 2021.

Tot în această perioadă, a fost actualizat inventarul „duşmanilor“ ţării. Printre ei – ne spun liderii politici de la guvernare – se afla, după caz, ceilalţi oameni politici, jurnaliştii, intelectualii, studenţii, muncitorii etc. sau, altfel spus, toţi acei cetăţeni mai vocali, care gândesc cu mintea lor şi contestă „performanţele guvernării“. Partenerii strategici, reprezentaţi la Bucureşti prin ambasade sau multinaţionale, şi, mai nou, comisarul european Corina Creţu, care încearcă să ne ajute să nu pierdem banii de autostrăzi, spitale, şcoli, au intrat şi ei pe această listă.

Citeste si:  Cozmin Gușa: Romanii s-au saturat de actuala clasa politica. E timpul pentru forțe proaspete!

O temă nouă, promovată, că de obicei, de un grup restrâns de propagandişti / purtători informali de cuvânt, alimentaţi cu un fel de DURACELL de tip LOGOREIC, dar niciodată contrazişi de conducerea partidului, este aceea a „puciştilor din PSD“. „Puciştii“, reprezentaţi aici de Grupul Stănescu-Ţuţuianu-Firea şi toţi cei care aderă la părerile lor, au devenit cea mai recentă problema a ţării şi a partidului care deţine puterea politică, deşi reprezintă organizaţii de partid puternice, cu cele mai bune rezultate politice la nivel naţional.

Prin urmare, prin aceeaşi reţea de purtători de cuvânt semi-omologaţi PSD, care au reuşit să inunde aproape toate studiourile de ştiri, aflăm că zilele acestea se va pune punct acestei „anomalii“ prin excluderea din partid a celor care au îndrăznit să aibă o opinie publică diferită de punctajele de partid primite pe WhatsApp. Pentru a cita un „comunicator“ afiliat puterii, soluţia este că fiecare să meargă pe drumul lui: Preşedintele „legitim“ al partidului să-şi ducă mai departe misiunea grea de a guverna, pentru că „ţara L-a investit“ cu această încredere (în realitate 4-6%, chiar şi în sondajele afiliate PSD), în timp ce „puciştii“ să strige, dacă vor, dar nu în curtea PSD.

Citeste si:  Corina Crețu, mesaj de sprijin pentru guvernanți la preluarea președinției Consiliului UE

Termenul de „pucist“ este o etichetă percutantă, care poate fi înţeleasă de oricine, repetată cu uşurinţă, dar care, în fapt, nu corespunde contextului şi realităţilor pe care încearcă să le descrie.

Pentru a demonstra acest lucru, este suficient să deschidem dicţionarul limbii române şi să aflăm că semnificaţia cuvântului „pucist“ este legată de preluarea forţată a puterii legitime a statului printr-o acţiune armată, violenta. Cum Grupul Stănescu-Ţuţuianu-Firea, din câte ştim, nu a fost şi nu este în dialog cu Armata Română sau nu conduce o structură paramilitară, pentru a organiza o lovitură de stat, este clar că termenul „pucist“ este folosit în mod necorespunzător sau desprins dintr-un „dicţionar politic paralel“. Cei trei au cerut o dezbatere largă în partid, care să conducă la o REFORMARE a PSD-ului, condus în mod unipersonal de către actualul lider, proces care, în final, să readucă democraţia în interiorul principalului partid de guvernământ.

Continuarea pe ziare.com

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Anda Ruga beata crita in club
  2. Home page
  3. Legatura dintre Președintele Klaus Iohannis si SECURITATE
  4. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  5. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  6. O zi din viata unei Mame - Merita citit.
  7. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  8. Ferma 2019. Unde se filmează emisiunea de la Pro Tv. Povestea uluitoare a locului