Dezvăluirea care cutremură scena politică! Cărui site de știri a dat bani Guvernul Dăncilă pentru articole

Loading...

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi răspunde fostului ministru pentru afaceri europene, Victor Negrescu, care a declarat, la Digi24, că semnarea contracului cu publicaţia „Politico” nu a avut loc în timpul mandatului său.

„Discuţiile au demarat şi au fost finalizate în perioada ministrului delegat Victor Negrescu, sub coordonarea sa strictă. Ca ministru delegat a coordonat strâns, a trasat orientări şi a luat decizii pe toate aspectele legate de pregătirea Preşedinţiei, inclusiv în ceea ce priveşte demararea şi aprobarea deciziei politice privind parteneriatele media”, se arată în comunicatul MAE transmis la solicitarea Digi24.

Răspunsul integral al Ministerul Afacerilor Externe:

„Este o practică generalizată la Bruxelles şi în alte capitale, ca statele membre care deţin Preşedinţia Consiliului UE să încheie parteneriate de promovare a priorităţilor cu media şi think-tank-urile de specialitate.

Parteneriatele au ca obiectiv multiplicarea mesajelor către un public cât mai larg, utilizând infrastructura de care dispun marile publicaţii europene cu audienţă largă, în toate Statele Membre.

Citeste si:  „Muţii“ din Parlament, după doi ani de mandat. Cine sunt aleşii care au vorbit în plen doar când au fost obligaţi de lege

Orice Preşedinţie utilizează aceste parteneriate pentru a informa mai bine publicul asupra activităţii desfăşurate, promovarea Preşedinţiei şi capitalizarea de imagine pozitivă implicând utilizarea unor instrumente adiţionale, de care nu dispune în activitatea sa curentă.  

Contractele de promovare includ, pe lângă articole de promovare şi prezentare a principalelor priorităţi sectoriale, şi mai multe evenimente (conferinţe, seminarii etc.) organizate în comun, axate, de asemenea, pe dosarele de interes.

Aceste aspecte sunt uşor identificabile în cadrul publicaţiilor sau evenimentelor respective.

De menţionat, că toate aceste parteneriate se încheie cu respectarea independenţei editoriale a acestor publicaţii, care sunt extrem de exigente în această privinţă. De altfel, publicaţiile marchează conţinutul sponsorizat al unui articol, care, în acest caz, poate prezenta numai informaţii legate de context, viziunea generală a unei Preşedinţii, priorităţi, refuzând să promoveze în mod distinct orice personalitate naţională sau aspecte care nu sunt în linie cu politica lor editorială.

 

În ceea ce priveşte contractele încheiate cu media din Bruxelles, acestea au fost făcute cu respectarea prevederilor legale, prin selecţie de ofertă.

Citeste si:  Înlocuirea Vioricăi Dăncilă, în linie dreaptă. Avem toate detaliile unui PLAN-BOMBĂ. Breaking news în politică

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. BĂTAIE între vedete! Umilință TOTALĂ pentru BIANCA DRĂGUȘANU: A fost dată AFARĂ cu forța
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Planurile de acasă nu se potrivesc cu realitatea din sezonul 2 „Asia Express”, cel mai dur reality show de aventură!
  6. E cea mai proasta perioada a muzicii romanesti de pana acum, si nu vad nicio luminita la capatul tunelului !
  7. Asia Express 2019 începe azi! Câți bani ia câștigătorul competiției - Stiri Mondene
  8. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii