DEZGUST, DEZOLARE și NEÎNCREDERE sunt cuvintele care rezumă STAREA DE SPIRIT din Franța

Loading...

Încrederea scăzută a francezilor în democrație atinge un nivel „alarmant”, în plină criză a „vestelor galbene”, dupî ce președintele Emmanuel Macron nu a reușit să le insufle o nouă speranță.

În mai 2017, Emmanuel Macron era văzut ca un președinte care va transforma Franța și care să facă schimbări majore în poltică. Acesta a fost primit cu entuziasm de populație.

Emmanuel Macron, „un tânăr preşedinte cu un mesaj extrem de optimist, a pus în centrul campaniei sale recâştigarea încrederii, însă nu am ajuns acolo deloc” a afirma într-un interviu pentru postul de radio RTL, un expert al Centrului de Cercetări Politice al Sciences Po (CEVIPOF) pe nume Bruno Cautres, conform manchikoni.com.

Conform celui de-al doilea barometru anual al CEVIPOF, realizat de Opinionway, încrederea în președintele Franței estela cel mai de jos nivel (23%), cu 13 puncte procentuale mai puţin ca anul trecut. Mai mult, liderul extremei-drepte, Marine Le Pen,a câştigă opt puncte procentuale, deși imaginea lui s-a degradat în 2017,

Citeste si:  Avertismentul ambasadorului SUA la adresa Parlamentului: ”Schimbările recente ameninţă să întoarcă timpul la începutul anilor 2000, când Justiţia era afectată de corupţie şi influenţă politică".

În ce-l privește pe Emmanuel Macron,procentul respondenților care au declarat că au avut încredere în el la început dar care nu mai au încredere acum, s-a dublat într-un an, acesta a ajuns de la 13% la 26%.

„Şocul de încredere sperat de Emmanuel Macron după alegerea sa nu pare să se producă. După un episod de recâştigare a încrederii observat anul trecut, francezii experimentează din nou niveluri de dispreţ alarmante”, a declarat, pentru Le Figaro, Martial Foucault, director al CEVIPOF.

În Franța, „starea de spirit actuală” poate fi rezumată prin trei cuvinte: „dezgust” (32%, cu 7 procente mai mult faţă de anul trecut), „dezolare” (31%, +8) şi „neîncredere” (29%, +4).

În ce privește politica, tot mai multe persoane au sentimente negative, cele mai des utilizate cuvinte sunt: „neîncredere” (37%, -2), „silă” (32%, +7) sau „plictiseală” (8%).

Sentimentul de dezgust s-ar putea să se fi intensificat după mișcarea „vestelor galbene”, care protestează cu precădere împotriva politicii sociale şi fiscale instaurată de Emmanuel Macron.

Citeste si:  Preşedintele Taiwanului acuză China că profită de democraţia ţării ei pentru a se amesteca în politica ei şi în societate

Doar 27% dintre persoanele intervievate au spus că democrația funcționează bine în Franța.

Dezvaluiri INCREDIBILE! Unde lucreaza Victor Dancila! Ce face el, dar cu ce se ocupa NORA premierului Romaniei

DEZGUST, DEZOLARE și NEÎNCREDERE sunt cuvintele care rezumă STAREA DE SPIRIT din Franța 2 DEZGUST, DEZOLARE și NEÎNCREDERE sunt cuvintele care rezumă STAREA DE SPIRIT din Franța 3
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Celebrul dealer de droguri al vedetelor, capturat după o operațiune-fulger a ”mascaților”!
  6. Cine sunt vedetele care participă în show-ul „Scena misterelor“, prezentat de Dan Negru şi Romică Ţociu FOTO
  7. Inregistrarea cu procurorul Dragomir INCA PROCUROR la Parchetul Tribunalului Constanta
  8. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis