Politica

DEZGUST, DEZOLARE și NEÎNCREDERE sunt cuvintele care rezumă STAREA DE SPIRIT din Franța

Loading...

Încrederea scăzută a francezilor în democrație atinge un nivel „alarmant”, în plină criză a „vestelor galbene”, dupî ce președintele Emmanuel Macron nu a reușit să le insufle o nouă speranță.

În mai 2017, Emmanuel Macron era văzut ca un președinte care va transforma Franța și care să facă schimbări majore în poltică. Acesta a fost primit cu entuziasm de populație.

Emmanuel Macron, „un tânăr preşedinte cu un mesaj extrem de optimist, a pus în centrul campaniei sale recâştigarea încrederii, însă nu am ajuns acolo deloc” a afirma într-un interviu pentru postul de radio RTL, un expert al Centrului de Cercetări Politice al Sciences Po (CEVIPOF) pe nume Bruno Cautres, conform manchikoni.com.

Conform celui de-al doilea barometru anual al CEVIPOF, realizat de Opinionway, încrederea în președintele Franței estela cel mai de jos nivel (23%), cu 13 puncte procentuale mai puţin ca anul trecut. Mai mult, liderul extremei-drepte, Marine Le Pen,a câştigă opt puncte procentuale, deși imaginea lui s-a degradat în 2017,

În ce-l privește pe Emmanuel Macron,procentul respondenților care au declarat că au avut încredere în el la început dar care nu mai au încredere acum, s-a dublat într-un an, acesta a ajuns de la 13% la 26%.

„Şocul de încredere sperat de Emmanuel Macron după alegerea sa nu pare să se producă. După un episod de recâştigare a încrederii observat anul trecut, francezii experimentează din nou niveluri de dispreţ alarmante”, a declarat, pentru Le Figaro, Martial Foucault, director al CEVIPOF.

În Franța, „starea de spirit actuală” poate fi rezumată prin trei cuvinte: „dezgust” (32%, cu 7 procente mai mult faţă de anul trecut), „dezolare” (31%, +8) şi „neîncredere” (29%, +4).

În ce privește politica, tot mai multe persoane au sentimente negative, cele mai des utilizate cuvinte sunt: „neîncredere” (37%, -2), „silă” (32%, +7) sau „plictiseală” (8%).

Sentimentul de dezgust s-ar putea să se fi intensificat după mișcarea „vestelor galbene”, care protestează cu precădere împotriva politicii sociale şi fiscale instaurată de Emmanuel Macron.

Doar 27% dintre persoanele intervievate au spus că democrația funcționează bine în Franța.


Dezvaluiri INCREDIBILE! Unde lucreaza Victor Dancila! Ce face el, dar cu ce se ocupa NORA premierului Romaniei

DEZGUST, DEZOLARE și NEÎNCREDERE sunt cuvintele care rezumă STAREA DE SPIRIT din Franța 2

DEZGUST, DEZOLARE și NEÎNCREDERE sunt cuvintele care rezumă STAREA DE SPIRIT din Franța 3

Join the LARGEST XXX Cam Site

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.