Delegația Senatului României prezentă la Conferința interparlamentară pentru Politica Externă și de Securitate Comună

Loading...

Delegația Senatului României prezentă la Conferința interparlamentară pentru Politica Externă și de Securitate Comună 1În perioada 11-12octombrie 2018 a avut loc la Viena Conferința interparlamentară pentru Politica Externă și de Securitate Comună și Politica de Securitate și Apărare Comună, sub egida dimensiunii parlamentare a Președinției austriece a Consiliului Uniunii Europene.
Senatul României a fost reprezentat de senatorul Cristian-Sorin Dumitrescu, președintele Comisiei pentru politică externă, senatorul Mihnea-Cosmin Costoiu, membru al comisiei și domnul senator Tit-Liviu Brăiloiu, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională.

Conferința s-a bucurat de prezența unor reprezentanți de seamă ai Parlamentului European,precum domnul David McAllister, președinte al Comisiei pentru Politică Externă din Parlamentul European și  Ioan Mircea Pașcu, Vicepreședinte al Parlamentului European și de intervenția prin videoconferință a doamnei Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate și Vicepreședinte al Comisiei Europene.

Principalele teme de dezbatere au fost prioritățile și strategiile UE în domeniul Politicii Externe și de Securitate Comună și în domeniul Politicii de Securitate și Apărare Comună.

Citeste si:  Care este legătura între retorica politică și violență? - Reporter Global

De asemenea, s-a discutat despresecuritatea, migrația și controlul granițelor externe, despreviitorul acordului nuclear cu Iranul după retragerea SUA și despre facilitarea mobilității militare în UE în cadrul PESCO. OSCE, din perspectiva de actor cheie în dialogul est-vest, contribuția europeană la îmbunătățirea situației politice și umanitare din Siria, precumși perspectiva europeană ațărilor din Balcanii de Vestau constituit subiecte consistente de dezbatere, alături de cele menționate anterior.

În cadrul conferinței, șeful delegației, senatorul Cristian-Sorin Dumitrescu a salutat introducerea, de către Președinția austriacă, pe agenda acestei conferințe a unor subiectede maximă actualitate.

El  a subliniat faptul că România, ca stat balcanic, a susținut și a promovat perspectiva europeană a statelor din Balcanii de Vest,deoarece politica de extindere reprezintă forța motrice necesarăconsolidăriidemocrației în regiune.

În acest sens  senatorul a precizat faptul că această tematică va fi abordată și în timpul viitoarei noastre Președinții a Consiliului UE, din primul semestru al anului 2019.

De asemenea, senatorul Mihnea-Cosmin Costoiua subliniat importanța înțelegerii situației fiecărui stat din regiune, a cunoașterii istoriei regiunii. În același timp, a precizat faptul că este necesară sprijinirea acestora fără condiționări inutile, în așa fel încât să nu ratăm momentul.

Citeste si:  Lupta pentru Cotroceni. Cine intră în cursă împotriva lui Klaus Iohannis?

În finalul reuniunii a fost adoptată o declarație semnată de Andreas Schieder, președintele Comisiei pentru Politică Externăa Consiliul Național al Austriei, Reinhard Eugen Bösch, președintele Comisiei pentru Apărare a Consiliului Național al Austriei și David McAllister, președintele Comisiei pentru Politică Externă a Parlamentului European.

Declarația a fost una echilibrată și inovatoare, deschizând noi perspective de politică externă și de securitate și apărare pentru statele membre.

La finalul conferinței, domnului senator Cristian-Sorin Dumitrescu,în calitate de șef al delegației, i-a revenit sarcina de a lansa invitația către toți participanții, președinți ai comisiilor de politică externă și apărare din țările membre ale UE și membrii ai Parlamentului European, de a participa la următoarea conferință în acest format, organizată la București, în perioada 7-8 martie anul viitor, sub egida dimensiunii parlamentare a Președinției române a Consiliului UE.
 

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  3. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  4. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  5. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…
  6. Secretul prin care Iohannis a ajuns Presedintele Romaniei
  7. Mai este Simona Halep virgină?
  8. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna