Declarație explozivă în plin scandal politic. Ce i se pregătește lui Iohannis după ce a refuzat remanierea și numirea de miniștri

Loading...

Călin Popescu-Tăriceanu susține că, după ce Klaus Iohannis a refuzat două remanieri și două propuneri de numire în funcție a unor miniștri, se poate face, în mod cert, o sesizare la Curtea Constituțională, dar nu vrea să anticipeze ce va face premierul Viorica Dăncilă.

„Acest drept de refuz i-a fost făcut cadou în 2008 de Curtea Constituțională printr-o extensie la Constituție. Se prevalează de această decizie a Curții. Nu știu dacă ea e motivată. Un refuz în mod normal, așa scria și în decizia Curții, trebuia motivat. Dacă domnul Klaus Iohannis își respectă prerogativele Constituționale, treaba e în regulă. Dacă nu le respectă, în ceea ce privește nominalizările făcute de prim-ministru și decretele de numire, atunci se poate face în mod cert o sesizare la Curtea Constituțională. Dar eu nu vreau să anticipez că vom face o sesizare pentru că nu știu ce va face premierul Viorica Dăncilă. N-am apucat să vorbesc cu dânsa. Nu știu dacă a trimis propunerile sau dacă s-au hotărât. S-ar putea ca toată această chestiune să se rezolve mai repede”, a declarat Tăriceanu.

Citeste si:  SUA comit abuzuri, ţinând oameni în captivitate, şi corup România în cel mai grav mod

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că nu va semna decretele de numire în funcția de ministru al Transporturilor pentru Lia Olguța Vasilescu și pentru Ilan Laufer, care a fost propus de PSD pentru portofoliul Dezvoltării Regionale.

Citiți și:

Prima reacție a Liei Olguța Vasilescu, după ce Klaus Iohannis i-a refuzat numirea la Ministerul Transporturilor

Ilan Laufer: „Iohannis comite un nou act de antisemitism prin respingerea mea. Voi face plângere la Consiliul Anti-Discriminare!”

 

Reacția șefului Anti-Discriminare la acuzațiile de antisemitism ale lui Ilan Laufer la adresa lui Klaus Iohannis: Sunt extrem de grave!

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Home page
  3. Planurile de acasă nu se potrivesc cu realitatea din sezonul 2 „Asia Express”, cel mai dur reality show de aventură!
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator
  6. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  7. Asia Express 2019 începe azi! Câți bani ia câștigătorul competiției - Stiri Mondene
  8. Cum iti promovezi clipurile de pe YouTube