Decizii politice importante așteptate în luna ianuarie

Loading...

Instituţiile statului – cu excepţia Parlamentului – îşi încep activitatea în acest an. Iar de la cele mai multe dintre ele se aştepată, în scurt timp, decizii importante. Guvernul trebuie să termine bugetul, ceea ce ar putea să-i aducă pe senatori şi deputaţi la muncă, într-o sesiune extraordinară. Iar de la Palatul Cotroceni se aşteaptă deciziile privind schimbarea a doi miniştri şi a procurorului general.

O decizie aşteptată în această lună este cea care priveşte ordonanţa pentru codurile penal şi de procedură penală. CCR a declarat zeci de articole din acestea neconstituţionale.

O altă decizie, tot legată de CCR, este o eventuală contestare a deciziei lui Klaus Iohannis de a prelungi mandatul şefului Statului Major al Armatei, după ce a refuzat propunerea ministrului Apărării. Sugera acest demers chiar premierul Viorica Dăncilă, la sfârşitul anului trecut.

Coaliţia trebuie să rezolve în această perioadă şi problema bugetului. Un proiect amplu, care trebuie să respecte un deficit de 3% şi care ar fi trebuit adoptat până la finalul anului trecut.

Iar în războiul dintre Palate, plângerea pentru înaltă trădare la adresa preşedintelui este aşteptată la începutul anului.

Citeste si:  Alianță șoc în viața politică din România

Viorica Dăncilă nu susţine întru totul demersul, şi nici ministrul Justiţiei.

De la Cotroceni, deja de mai bine de o lună, se aşteaptă numirile celor doi miniştri, la Transporturi şi Dezvoltare Regională, Olguţa Vasilescu şI Mircea Drăghici.

Între timp, ţara noastră a preluat mandatul preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene cu un guvern în care sunt doi miniştri demisionari. Dar şi cu o cerere de revocare a Procurorului General.

Decizii aşteptate de la Guvern în ianuarie

– OUG Coduri Penale

– decizie privind contestarea numirii şefului Statului Major

Decizii aşteptate de la Coaliţie în ianuarie

– Bugetul

– plângerea pentru înaltă trădare pe numele lui Klaus Iohannis

Decizii aşteptate de la Cotroceni în ianuarie

– numirea sau refuzul motivat al celor doi miniştri

– decizia privind revocarea Procurorului General

Citiți și: 2019, anul schimbărilor în sistemul judiciar. Expiră mandatele şefilor din Justiţie

Etichete: klaus iohannis , romania presedintie ue , coalitia psd-alde , guvernul viorica dancila , decizii politice ianuarie 2019
Citeste si:  Ne APROPIEM de un CATACLISM în POLITICA EUROPEANĂ? NAȚIONALIȘTII și POPULIȘTII au mari șanse să se IMPUNĂ după ALEGERILE EUROPENE
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  4. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  5. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  6. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  7. Secretul prin care Iohannis a ajuns Presedintele Romaniei
  8. Mai este Simona Halep virgină?