De ce un război între Rusia și SUA ar fi catastrofal pentru omenire

Loading...

Pe fondul unei crize în relaţiile dintre Moscova și Washington, șeful diplomației ruse a explicat că politica Statelor Unite contribuie la cursa înarmărilor. Potrivit acestuia, un război între cele două țări „ar avea consecințe catastrofale” pentru omenire, iar prețul unei erori ar fi „fatal”.

BUCUREŞTI, 24 dec – Sputnik, Doina Crainic. În contextul în care tensiunile dintre Moscova și Washington persistă, ministrul rus de Externe a comentat posibilitatea izbucnirii unui conflict militar între Statele Unite, Rusia și forţele NATO.

„Cred că toată lumea înțelege că un conflict armat cu participarea celor două mari puteri nucleare, Rusia și Statele Unite, ar avea consecințe catastrofale pentru omenire. Faptul că într-un război nuclear nu există câștigători și că nu trebuie niciodată declanșat este incontestabil”, a declarat Serghei Lavrov, citat de Sputnik France. 

În același timp, șeful diplomației ruse a denunțat politica adoptată de Washington.

„Trebuie să reținem că, concentrându-se asupra propriilor sale ambiții geopolitice, Washingtonul și aliații săi nu sunt pregătiți să se adapteze la realitățile globale care nu evoluează în favoarea lor”, a spus diplomatul.

Citeste si:  Drapelul de pe Guvern a fost dat jos cu o zi inainte de 1 Decembrie

De aici vine „ambiția de a dori să controleze prin orice mijloace aceste procese și agresivitatea ţării în afacerile externe”. Lavrov şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la intensificarea conflictului, în timp ce canalele de dialog rămân blocate.

„Această linie de conflict, care se bazează pe instrumentele de forță, conduce inevitabil la un dezechilibru iminent al arhitecturii securității globale și contribuie la cursa înarmărilor. Ar putea veni ziua când prețul acestor greşeli sau neînțelegeri va fi fatal”, a adăugat Lavrov.

De asemenea, Lavrov a subliniat că Rusia face tot ce este necesar pentru a-și apăra interesele naționale și pentru a-și consolida capacitatea de apărare, după cum a anunțat anterior Vladimir Putin.

„În același timp, ne bazăm pe bunul simț. Cu toate aceste divergențe de poziții, atât Rusia, cât și țările occidentale poartă o mare responsabilitate pentru viitorul omenirii și pentru căutarea unor soluţii eficiente la numeroasele provocări și amenințări din lumea de astăzi”, a subliniat șeful diplomației ruse.

Citeste si:  Klaus Iohannis: E bine să facem deosebire între circ, scandal politic şi aşteptările românilor. Acolo unde aşteptările sunt mari şi politicienii livrează puţin... (VIDEO)

Oficialul a încheiat adresând un apel către partenerii occidental.

„Facem apel către partenerii noștri occidentali să acționeze într-o manieră previzibilă și să respecte cu stricteţe legea internațională, să respecte Carta ONU. Atunci, nu vor mai exista astfel de îngrijorări”, a atrast atenţia Serghei Lavrov.

Din 2014, relaţiile dintre Moscova și Washington au cunoscut o criză, cele două puteri având poziții politice diferite cu privire la o serie de probleme de pe ordinea de zi. În special, pe 4 decembrie, secretarul de stat Mike Pompeo a exprimat intenția Washingtonului de a ieși din Tratatul FNI în 60 de zile. Statele Unite cere Rusiei să renunţe la rachetele de croazieră 9M729 (Codul NATO: SSC-8) sau să modifice sistemul, astfel încât raza de acțiune a acestei rachete să nu încalce Tratatul FNI, a declarat secretarul de stat Andrea Thompson.

Donald Trump a anunţat în octombrie că Statele Unite intenționează să părăsească Tratatul FNI semnat la 8 decembrie 1987 de către Mikhail Gorbaciov și Ronald Reagan. Documentul abolea utilizarea unei serii de rachete cu o rază de acţiune cuprinsă între 500 și 5.500 kilometri.

Citeste si:  Cine sunt oamenii care i-au făcut partid lui Dacian Cioloş. Membrii fondatori vin din avocatură, nu din România Împreună
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  5. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  6. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  7. Secretul prin care Iohannis a ajuns Presedintele Romaniei
  8. Mai este Simona Halep virgină?