Dăncilă, sub tirul lui Timmermans: prim-ministrul trebuie să răspundă la 18 întrebări din partea Comisiei Europene. Trei directive UE ar fi încălcate

Loading...

Un purtăror de cuvânt al CE a confirmat, pentru Ziare.com, că Guvernul de la Bucureşti au primit un set de întrebări punctuale, în legătură modificările la legile din justiţie. 

  

Scrisoarea care conţine în anexă chestionarul cu cele 18 întrebări i-a fost trimisă dnei Dăncilă în data de 4 octombrie, scrie Ziare.com. 

  

Prima întrebare vizează modificarea articolului 305 din Codul de Procedură Penală, referitor la închiderea investigaţiei penale după un an, dacă nu a fost identificat un suspect în cauză. Comisia Europeană vrea să ştie în ce condiţii investigaţia poate continua şi în ce măsură victimele infracţiunii investigate pot contesta decizia de închidere a dosarului, conform art 11 din Directiva Europeana 29/2012 de stabilire a unor norme minime privind drepturile, sprijinirea şi protecţia victimelor criminalităţii. 

  

Celelalte întrebări vizează, printre altele, modificările la articolele 307, 99, 92,145,249,15,103,146,223,249,153 din CPC, 175, 16, 154, 155, 295, 297 din CP. 

  

Pe lângă Directiva 29/2012, CE se teme că sunt încălcate şi Directiva 1371/2017, privind combaterea fraudelor îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii prin mijloace de drept penal precum şi Directiva 42/2014, privind îngheţarea şi confiscarea instrumentelor şi produselor infracţiunilor săvârşite în Uniunea Europeană. 

Citeste si:  După demisia lui Stănescu, Ţuţuianu face noi declaraţii. Până când va rămâne senator independent

  

 În cazul încălcării unei directive europene, împotriva statului care a comis încălcarea este declanşat mai întâi infringementul, după care, în cazul neconformarii, urmează acţiunea la Curtea de Justiţiei da Uniunii Europene. România este deja trimisă în judecată la CJUE pentru neaplicarea directivei pentru combaterea spălării banilor. 

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Home page
  3. Planurile de acasă nu se potrivesc cu realitatea din sezonul 2 „Asia Express”, cel mai dur reality show de aventură!
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator
  6. Cum iti promovezi clipurile de pe YouTube
  7. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  8. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii