Dăncilă: Rezoluţia privind statul de drept în România este politică, profund incorectă

Loading...

Premierul Viorica Dăncilă spune că este „absolut regretabil” că documentul a fost votat de europarlamentari români, considerând că există „câteva limite pe care nu ar trebui să le încalce niciun bun român”.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat, marți seară, la Antena 3, că Rezoluţia privind statul de drept în România este „politică” şi „profund incorectă”.

„Categoric se vede că este o rezoluţie politică. Este profund incorectă şi, în cel puţin câteva puncte, nu are temei deloc, iar în altele nici măcar nu se referă la România. Această rezoluţie este expresia intereselor electorale ale marilor grupuri politice, respectiv popularii – care sunt majoritari – şi social-democraţii”, a spus Viorica Dăncilă, comentând Rezoluţia privind statul de drept în România, adoptată de Parlamentul European.

Popularii (PPE) sunt cel mai mare grup din Parlamentul de la Strasbourg, dar nu dețin majoritatea, pe care o formează de multe ori chiar cu socialiștii (S&D), grup la care a aderat PSD și din care chiar actualul premier a făcut parte pe vremea când era europarlamentar.

Citeste si:  O bază de date pentru informații privind cheltuielile advertiserilor pentru promovare politică a fost lansată de Facebook

Dăncilă a mai spus că „este absolut regretabil că s-au găsit parlamentari români care să voteze împotriva României”.

„Sunt câteva limite pe care nu ar treuie să le încalce niciun bun român, niciodată şi în nicio împrejurare. Un bun român nu votează niciodată împotriva propriei ţări, indiferent de context, de războiul politic, de câte beneficii electorale ar obţine prin asta în propria ţară. Este trist să vezi român votând împotriva României”,  susţine premierul României.

Siegfried Mureșan, eurodeputat PPE, a explicat însă că această rezoluție nu este împotriva României, ci împotriva coaliției PSD-ALDE.

În ceea ce privește pregătirile pentru preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, Dăncilă a spus că Guvernul României este bine pregătit, iar afirmațiile făcute de Klaus Iohannis pot duce la declarații precum cea a Guvernului finlandez care s-a arătat dispus să facă o rocadă cu România. „Domnul preşedinte, prin îndemnurile de a răsturna Guvernul, deserveşte profund interesele României”.

Dar chiar Guvernul și-a făcut singur deservicii, ascunzând sub preș demisia ministrului pentru afaceri europene Victor Negrescu, apoi împărțind atribuțiile acestuia între mai mulți oficiali. Astfel, ambasadoarea României la UE, Luminița Odobescu, i-a luat locul lui Negrescu în Consiliul Afaceri Generale de luni, ministrul fondurilor europene, Rovana Plumb, a prezentat eurodeputaților marți prioritățile României, dar ministru a fost numit George Ciamba.

Citeste si:  CCR explică de ce trebuie sancționată corupția și atunci când e în beneficiul soțului/copilului
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. De ce poartă Nina colanţi?
  3. Top 15 idei de rochii pentru banchet
  4. Home page
  5. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  6. Jojo, CRBL, Bianca Drăguşanu, Cosmin Seleși, Ruby, Iuliana Luciu și Anca Sigartău printre vedetele care vor participa la cel de-al doilea sezon Asia Express
  7. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator
  8. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…