Dăncilă: Rezoluţia privind statul de drept este politică, profund incorectă; e regretabil că sunt parlamentari români care să voteze împotriva României

Loading...

”Categoric se vede că este o rezoluţie politică. Este profund incorectă şi, în cel puţin câteva puncte, nu are temei deloc, iar în altele nici măcar nu se referă la România. Această rezoluţie este expresia intereselor electorale ale marilor grupuri politice, respectiv popularii – care sunt majoritari – şi social-democraţii”, a spus, marţi seară, la Antena 3, Viorica Dăncilă, comentând Rezoluţia privind statul de drept în România, adoptată de Parlamentul European.

 

Premierul a făcut referire la faptul că s-au respins amendamentele de condamnare explicită a protocoalelor între servicii secrete şi instituţiile din sistemul judiciar, ”de parcă astfel de protocoale ar fi uzuale în Uniunea Europeană, când, în realitate, sunt de neacceptat”.

 

”Este de neînţeles critica aruncată asupra Jandarmeriei Române, în condiţiile în care intervenţia forţelor de ordine din celelalte state membre UE, este perfect identică cu cea a Jandarmeriei Române”, a mai spus Dăncilă.

 

Aceasta a afirmat că ”este absolut regretabil că s-au găsit parlamentari români care să voteze împotriva României”.

Citeste si:  Guvernul bagă (iar) mâna în pușculița companiilor energetice. “O politică mioapă extrem de păguboasă“

 

”Sunt câteva limite pe care nu ar treuie să le încalce niciun bun român, niciodată şi în nicio împrejurare. Un bun român nu votează niciodată împotriva propriei ţări, indiferent de context, de războiul politic, de câte beneficii electorale ar obţine prin asta în propria ţară. Este trist să vezi român votând împotriva României”,  susţine premierul României.

 

Rezoluţia referitoare la statul de drept în România a fost adoptată marţi, cu amendamente, de Parlamentul European. Documentul a înregistrat 473 de voturi „pentru”, 151 „împotrivă” şi 40 de abţineri.

 

Europarlamentarii români au avut reacţii dintre cele mai diverse după adoptarea în Parlamentul European a rezoluţiei privind statul de drept: dacă pentru Siegfried Mureşan şi Monica Macovei „rezoluţia apără românii şi e împotriva politicienilor”, în opinia Mariei Grapini „rezoluţia e o ipocrizie”, iar social – democrata Gabriela Zoană crede că „România e acuzată pe nedrept”, în timp ce colegul său de partid Emilian Pavel spune că nu vrea că ţara să fie o slugă şi că de vină pentru această situaţie e opoziţia, „incapabilă să câştige alegeri”.

Citeste si:  Călin Popescu Tăriceanu, reacție la politica multinaționalelor: Se practică un sistem de transfer al profiturilor către companiile-mamă - MagnaNews
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  3. Home page
  4. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  5. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  6. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
  7. Brigitte Năstase, eliminată din Ferma! Vedeta a pierdut duelul cu Otniela
  8. HOROSCOP CHINEZESC 2019 Dragnea, Iohannis și Tăriceanu