Dăncilă: Rezoluţia privind statul de drept este politică, profund incorectă; e regretabil că sunt parlamentari români care să voteze împotriva României

Loading...

”Categoric se vede că este o rezoluţie politică. Este profund incorectă şi, în cel puţin câteva puncte, nu are temei deloc, iar în altele nici măcar nu se referă la România. Această rezoluţie este expresia intereselor electorale ale marilor grupuri politice, respectiv popularii – care sunt majoritari – şi social-democraţii”, a spus, marţi seară, la Antena 3, Viorica Dăncilă, comentând Rezoluţia privind statul de drept în România, adoptată de Parlamentul European.

 

Premierul a făcut referire la faptul că s-au respins amendamentele de condamnare explicită a protocoalelor între servicii secrete şi instituţiile din sistemul judiciar, ”de parcă astfel de protocoale ar fi uzuale în Uniunea Europeană, când, în realitate, sunt de neacceptat”.

 

”Este de neînţeles critica aruncată asupra Jandarmeriei Române, în condiţiile în care intervenţia forţelor de ordine din celelalte state membre UE, este perfect identică cu cea a Jandarmeriei Române”, a mai spus Dăncilă.

 

Aceasta a afirmat că ”este absolut regretabil că s-au găsit parlamentari români care să voteze împotriva României”.

Citeste si:  Viorica Dăncilă a acceptat să fie alături de Klaus Iohannis la recepţia de la Cotroceni

 

”Sunt câteva limite pe care nu ar treuie să le încalce niciun bun român, niciodată şi în nicio împrejurare. Un bun român nu votează niciodată împotriva propriei ţări, indiferent de context, de războiul politic, de câte beneficii electorale ar obţine prin asta în propria ţară. Este trist să vezi român votând împotriva României”,  susţine premierul României.

 

Rezoluţia referitoare la statul de drept în România a fost adoptată marţi, cu amendamente, de Parlamentul European. Documentul a înregistrat 473 de voturi „pentru”, 151 „împotrivă” şi 40 de abţineri.

 

Europarlamentarii români au avut reacţii dintre cele mai diverse după adoptarea în Parlamentul European a rezoluţiei privind statul de drept: dacă pentru Siegfried Mureşan şi Monica Macovei „rezoluţia apără românii şi e împotriva politicienilor”, în opinia Mariei Grapini „rezoluţia e o ipocrizie”, iar social – democrata Gabriela Zoană crede că „România e acuzată pe nedrept”, în timp ce colegul său de partid Emilian Pavel spune că nu vrea că ţara să fie o slugă şi că de vină pentru această situaţie e opoziţia, „incapabilă să câştige alegeri”.

Citeste si:  Gigel Știrbu, despre rectificare: În loc să fie Breaz, MFP aplică politica băgării capului în nisip asemenea struțului
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Home page
  3. Planurile de acasă nu se potrivesc cu realitatea din sezonul 2 „Asia Express”, cel mai dur reality show de aventură!
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator
  6. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  7. Asia Express 2019 începe azi! Câți bani ia câștigătorul competiției - Stiri Mondene
  8. Cum iti promovezi clipurile de pe YouTube