Dăncilă, pledoarie pentru parteneriatul public privat la construcția de autostrăzi: Oamenii nu mai au răbdare. Încercăm să găsim soluţii alternative

Loading...

Viorica Dăncilă a declarat, astăzi, în încheierea vizitei în judeţul Bacău că Guvernul caută soluţii alternative, una din ele fiind parteneriatul public-privat pentru construcţia autostrăzilor, chiar dacă anumite ONG din ţară – la întâlnirea avută la guvern acum două săptămâni – şi-au exprimat ostilitatea faţă de aceasta soluţie.

Premierul a ținut să precizeze că metodele clasice de investiţii în infrastructura rutieră, gen parteneriat cu Banca Mondiala, cer un foarte îndelungat timp de realizare: “O sa-mi spuneți de ce parteneriat public-privat: aceeasi întrebare am primit o pentru autostrada Ploiești-Comarnic-Brasov când ni s-a reproşat că nu avem contract cu Banca Mondială. Dacă mergeam pe această soluţie autostrada se făcea în 2035. Eu cred că oamenii nu mai au răbdare. Încercăm să găsim soluţii alternative, astfel încât să investim mai mult în infrastructură”

Prezent la întâlnirea de la Bacău, ministrul Transporturilor a dat ca exemplu proiectul de autostrada de la Ploiești la Brașov, care a fost aprobat de Guvern şi au început selectarea unui partener privat în vederea dezvoltării proiectului de construcție public-privat.

Citeste si:  Politia Capitalei cere sprijinul cetatenilor pentru depistarea minorei disparute - Politica - Ziarul BURSA

Întrebată de G4Media.ro despre o posibilă autostrada care să facă legătura dintre Moldova şi Ardeal, premierul Viorica Dăncilă nu a răspuns direct, ci a declarat că  în scurt timp va veni din nou la Bacău și va prezenta lista de investiţii pentru toată Moldova, atât în fondurile europene cât și în parteneriatele public-privat. Premierul a precizat ca anumite lucruri văzute la Bacău “nu sunt conforme cu realitatea”:

“Am să mă întorc în Moldova şi am să vorbesc despre toate investiţiile care se fac pe zona Moldovei, inclusiv aici la Bacău, pentru că am văzut anumite lucruri care nu sunt conforme cu realitatea. Percepţia mea este că, dacă susţinem la nivel european o politică de coeziune, această politică trebuie să fie şi între regiunile ţării. Şi toate zonele ţării trebuie să se dezvolte.”

Premierul a subliniat că sunt mai multe investiţii în Moldova, dintre care unele strategice realizate în parteneriat public-privat.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. BĂTAIE între vedete! Umilință TOTALĂ pentru BIANCA DRĂGUȘANU: A fost dată AFARĂ cu forța
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Anevoiosul Drum al Elefantului a început! 18 vedete în cursa Asia Express
  6. Caru cu vedete: Nicole Scherzinger, in stare de SOC! Hackerii i-au spart telefonul si au publicat un clip intim cu Hamilton; Cu totul la vedere! Kim Kardashian, într-un outfit extrem de sexy pe covorul roşu; Reacția lui Trăistariu, după ce Ester Peony a câștigat Eurovision România;
  7. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  8. Globurile de Aur 2019: Tul, paiete îndrăznețe, rochii cu corset și cu fuste extrem de voluminoase au dominat pe covorul roșu