Dacian Cioloş plusează în jocul politic lansând partidul PLUS

Loading...

USR s-a declarat imediat gata să colaboreze cu formaţiunea fostului premier tehnocrat

Dacian Cioloş a lansat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii (PLUS), formaţiune care a fost deja înregistrată la Tribunal şi face parte din registrul partidelor politice.

Cererea pentru Partidul Mişcarea România Împreună, care trenează în instanţă de mai bine de opt luni, va fi retrasă de la Tribunalul Bucureşti în zilele următoare.

Cioloş: Avem nevoie de acest vehicul politic

Cioloş a povestit că, din martie 2018 a fost depusă cererea pentru înregistrarea Partidului Mişcarea România Împreună, dar aceasta tărăgănează, demersul fiind contestat.

”Au trecut opt luni de când noi ne organizăm pe teren şi acest dosar trenează în justiţie. Oameni care nu doresc ca noi să avem acest vehicul încearcă să împiedice, încearcă să facă să treneze acest proces de înregistrare. Dacă mergem în acest ritm, am concluzionat de prin septembrie că riscăm să nu fim în măsură să candidăm la alegerile de la sfârşitul lunii mai”, a spus Cioloş.

Citeste si:  Iurie Chirinciuc revine în politica mare. Fostul ministru vrea să candideze

Acesta a explicat că s-a găsit o altă variantă de a avea un partid politic. ”În septembrie, am decis să ne gândim la o alternativă. Colegi de-ai noştri, oameni anonimi, care au vrut să dea o mână de ajutor, au depus o cerere de înregistrare a unui partid politic. Astăzi vreau să vă anunţ că acel partid politic este înscris în registrul partidelor politice din România. Astăzi vreau să vă anunţ că avem partidul nostru politic. Este vorba despre Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii (PLUS)”, a mai spus Cioloş.

”Suntem gata să trecem la treabă. Însă avem nevoie de acest vehicul politic. Pentru noi, un partid politic nu este un scop în sine. Nu ne dorim un partid de dragul de a avea un partid şi de a face politică. Partidul este un instrument prin care să atingem nişte obiective pentru România”, a mai afirmat Dacian Cioloş.

Potrivit acestuia, în zilele următoare va fi retrasă de la Tribunalul Bucureşti cererea de înregistrare a Partidului Mişcarea România Împreună.

Citeste si:  Ponta, confruntat cu tema unei colaborări politice cu Cioloș: răspunsul tranșant al președintelui Pro România

Dan Barna: Un mare câştig pentru democraţie

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, sâmbătă, că lansarea partiduluii lui Dacian Cioloş este ”un mare câştig pentru democraţia românească” şi a anunţat că va colabora cu noua formaţiune politică. ”Ei vor continua să fie partenerii noştri cei mai apropiaţi”, a scris Barna pe Facebook.

”Îi doresc succes lui Dacian Cioloş şi echipei din jurul lui, cu noul partid PLUS. Noul partid este un mare câştig pentru democraţia românească. Ei vor continua să fie partenerii noştri cei mai apropiaţi.

Ştiu că USR şi PLUS au aceleaşi obiective, de a salva România de corupţie şi sărăcie. Trebuie să ne implicăm toţi în lupta pentru Europa, pentru civilizaţie, pentru bunăstarea oamenilor cinstiţi din România. Va trebui să luptăm împreună, fără compromisuri, împotriva corupţiei şi grupului infracţional organizat PSD-ALDE ce încearcă să ne îndepărteze de Uniunea Europeană”, a scris, sâmbătă, Dan Barna pe Facebook.

Acesta afirmă că, la următoarele alegeri, ”românii trebuie să aibă alternative serioase la coaliţia PSD-ALDE, să dovedească că sunt uniţi împotriva corupţiei şi penalilor, să demonstreze – prin vot – că vor o Românie curată, prosperă şi Europeană”.

Citeste si:  Decizie scandaloasă la Antena 1! Gravidă în 7 luni, Mirela Vaida a fost concediată

”Vă încredinţez că facem tot este în puterea noastră pentru a oferi această alternativă”, a mai scris Barna.

~n urmă cu o lună USR şi mişcarea lui Cioloş făceau un apel la acţiune pentru a declanşa alegeri anticipate, aceasta fiind forma democratică prin care se redă cetăţenilor posibilitatea să-şi aleagă singuri viitorul ţării.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  2. Home page
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. ”Mihai Constantinescu a murit!” Știrea care a pus pe jar o lume întreagă
  6. Referendumul a băgat zâzanie între vedete! Ionuț Cristache, atac la adresa Oanei Pellea:
  7. Liderul unionist George Simion şi-a lansat oficial candidatura la Europarlamentare. De ce?
  8. Top 15 idei de rochii pentru banchet