Cum pacaleste Carmen Iohannis peste 70 de mii de oameni

Cum pacaleste Carmen Iohannis peste 70 de mii de oameni 1

Ca să fie clar, de la început: contul de Facebook „Carmen Iohannis” nu e a lui Carmen Iohannis. E un fals. Chestie asta se știe demult, mai exact cam de prin ianuarie 2015. O zice astăzi și șefa Biroului de Presă al Președinției, Daniela Bârsan:

„Nu, doamna Iohannis nu are o pagină de Facebook. Știu ce circulă, dar nu este o pagină oficială a doamnei, așadar doamna nu are cont de Facebook.”

O zice chiar și autorul (sau autorii) paginii false, care, după ce în noiembrie 2014 îi critica pe cei care „dau cu noroi doar pentru a fi băgați în seamă‟, recunoștea direct, în ianuarie 2015, că „NU E CARMEN IOHANNIS‟, ci doar o echipă de fani, cu multă stimă și respect pentru Prima Doamnă a României.

Cum pacaleste Carmen Iohannis peste 70 de mii de oameni 2

Cum pacaleste Carmen Iohannis peste 70 de mii de oameni 3

Bun. Atunci, cum de 78 546 de oameni cred asta și dau „follow” sau sunt prieteni cu falsa Prima Doamnă? Ok, îi scădem pe cei câțiva care știu că este un cont fals, fie pentru că sunt apropiați ai celui din spatele contului și se distrează împreună cu el, fie pentru că sunt jurnaliști, SRI-iști sau apropiați ai Primei Doamne și încearcă să afle cine se dă drept Carmen Iohannis. Dar tot mai rămâne un număr semnificativ de oameni, cât să umple un oraș mic din România.

Primul element care poate induce în eroare sunt fotografiile. În afară de cele oficiale, făcute la diferite evenimente, conferințe de presă cu acces larg, pe pagina asta de Facebook sunt postate și câteva fotografii mai personale: Prima Doamnă singură, cu un buchet de flori, Prima Doamnă cu clasa ei de elevi, Prima Doamnă în vacanță, sau la catedră, sau cu soțul la o serată.

Citeste si:  Ce reprezintă Centenarul pentru „elita politică” a României. INTERVIU cu istoricul Cristian Sandache - Jurnalistii.ro

În al doilea rând, în lista de prieteni sunt câțiva jurnaliști cunoscuți, care dau credibilitate paginii. Mai mult, am găsit și un membru al PNL, partidul soțului, care scrie comentarii, dă like-uri cu nemiluita ș felicită cuplul prezidențial pe această pagină.

E clar că e un cont destul de muncit, măcar atât să-i oferim hoțului. Adică trebuie să se fi împrietenit cu mulți dintre cunoscuții, rudele și, mai ales, elevii profesoarei Carmen Iohannis pentru a putea să ia poze de pe aceste profiluri și să le urce pe pagina asta falsă apoi.

Dar oricât ar fi de muncit contul, la o privire mai atentă, devine evident că nu are cum să fie pagina oficială a soției președintelui României. Eu, cel puțin, când am citit postările, am sperat din toată inima că e fals. Mi s-ar fi părut foarte trist ca Prima noastră Doamnă, profesoară de limba engleză, să fie autoarea următoarelor mostre:

„Bucurie, adevăr, dragoste. Acestea trei sunt surori și una te duce întotdeauna la cealaltă. Nu contează ordinea în care sunt așezate.‟„O rugăciune, în cea mai simplă definiţie, este doar o dorinţă îndreptată spre ceruri!‟ „Oricine găsește motiv de a critica la alții ceea ce alții găsesc de criticat la el.‟ „Primăvara încolțește optimismul în inimi. Să sădim zâmbete pentru a culege bucurii.‟ „Omul bun este prietenul a tot ce trăieşte.‟ „Zâmbetul este forma expresivă a unui sentiment predominat de care suntem sau nu conştienţi la acel moment…‟ „Trăiește în așa fel încât să nu ți se observe prezența, dar când pleci din acel loc să ți se simtă lipsa!‟
 
Citeste si:  K. Iohannis, mesaj de condoleanțe după decesul lui George H.W.Bush: A lăsat o moștenire politică deosebit de valoroasă, inclusiv pentru Europa de Est și România

Să zicem că poate ai fi putut să treci cu vederea peste astfel de platitudini, să zicem că așa ar fi înțeles Prima Doamnă vreun sfat al soțului, ceva de genul: „Scrie și tu ceva mai din inimă.”

După aia ajungi la linkuri de pe expunere.com, cu texte de propagandă rusă. Și, apoi, cireașa de pe tort: linkuri de pe un site numit frunza-verde.ro, cu titluri de genul: „Ceaiul de turmeric și ghimbir, licoare minune în lupta cu 40 de afecțiuni grave.”

Pune la astea și greșelile gramaticale cu tonele și postările de tipul ăsta:

Cum pacaleste Carmen Iohannis peste 70 de mii de oameni 4

Și, în fine, faptul că prima postare a fost urcată pe pagină pe 20 noiembrie 2014, la patru zile de la momentul în care Klaus Iohannis devenise președintele României.

Cum pacaleste Carmen Iohannis peste 70 de mii de oameni 5

În spatele contului poate fi oricine: un om pus de adversari politici ai președintelui, un dubios de la expunere sau, cel mai probabil, un actual sau fost elev al doamnei profesoare, care fie o face la mișto și se amuză copios, fie e un fan care crede că îi face un bine celei adorate. Sau, pur și simplu, cineva care are probleme ceva mai mari.

Citeste si:  Eu cred ca Ioan Rus are dreptate

Bun, dar tu ce ai face dacă cineva ți-ar fura identitatea și ar pune pe seama ta postări și linkuri ca cele de mai sus? E clar, după cum poți citi aici, că în România legislația este neclară cu privire la crearea de conturi false pe Facebook. Dar, dacă ai fi Prima Doamnă, nu te-ai dezice public de acest cont?

Nu și Carmen Iohannis:

„În momentul ăsta, eu nu știu să vă spun dacă a făcut asta sau nu.‟

Asta mi-a spus Daniela Bârsan la întrebarea dacă Prima Doamnă a luat vreo măsură pentru ca acel cont fals să nu mai existe, cum ar fi raportarea la Facebook. Cât despre vreo declarație oficială, cum că acea pagină n-are nicio legătură cu ea, nici nu poate fi vorba.

Pe de altă parte, dacă atunci când vezi poza asta, te uiți la fețele oamenilor și la textul de acolo, și totuși ții să-ți exprimi durerea pe pagina asta de Facebook, poate meriți să fii luat la mișto de vreun puștan.

Cum pacaleste Carmen Iohannis peste 70 de mii de oameni 6

 
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

 1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
 2. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
 3. Home page
 4. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
 5. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…
 6. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
 7. Au apărut 3 noi filmări din noaptea incendiului din Colectiv.
 8. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate