Cât de greu estă să fii şefă… Problemele femeilor din politica locală, discutate în cadrul unei mese rotunde

Loading...

Femeile din politica locală se ciocnesc zilnic de stereotipuri şi le este greu să se impună. Despre aceste probleme s-a discutat în cadrul unei mese rotunde organizată de „UN Women Moldova”. Potrivit ONG-ului, doar 18% dintre primari sunt doamne şi 20 la sută – consilieri locali.

Natalia Petrea e prima femeie edil din Costeşti. Ea a reuşit în mandatul său să implementeze noi proiecte sociale. Natalia Petrea spune că doar astfel reuşeşte să convingă localnicii că se pricepe la toate.

„La Costeşti şi pariuri puneau bărbaţii că aici niciodată nu va domina şi nu va conduce o femeie. De când sunt în funcţia de primar am obţinut un proiect foarte mare, cu susţinerea Agenţia de Dezvoltarea Regională Centru, construcţia unui complex turistic sportiv cu 1500 de locuri, în sumă de 32 de milioane”, a menţionat Natalia Petrea, primarul satului Costeşti, raionul Ialoveni.

În consiliul local Costeşti, doar patru dintre cei 23 de membri sunt femei.

Citeste si:  VIDEO // Chirtoacă aduce ACUZAȚII grave Maiei Sandu și lui Andrei Năstase: „Toată Europa, Berlinul, Bruxelles-ul știe de POTLOGĂRIA voastră. Eu PĂRĂSESC politica…”

„Sunt mai sensibile la problemele satului. Mai greu reuşim să-i convingem pe bărbaţi că a fi consilier înseamnă a te dărui satului, a face tot posibilul şi a te implica în proiectele satului”, a precizat Natalia Petrea, primarul satului Costeşti, raionul Ialoveni.

Elena Nicolaev din Şerpeni, raionul Anenii Noi, este la finalul celui de-al doilea mandat de edil. Spre uimirea multor localnici, ea a reuşit să renoveze clădirile mai multor instituţii sociale din sat, să repare drumurile, să ilumineze străzile şi să conecteze localitatea la apeduct.

„De fiecare dată mi se spunea că nu s-a mai văzut că o femeie să facă apă. După asta am înţeles că era şi undeva în poporul nostru o dogmă, că se spune că atunci când se face o fântână, femeile nu se apropie”, a declarat Elena Nicolaev,  primarul satului Şerpeni, raionul Anenii Noi.

Reprezentanţii „UN Women Moldova” au îndemnat femeile să se implice mai activ în proiecte sociale.

„Sunt mult mai multe femei activiste care fac multe lucruri concrete pentru societate şi au rezolvat foarte multe probleme precum aprovizionarea cu apă, diferite cluburi în cadrul şcolilor”, a menţionat Ulziisuren Jamsran, directoarea biroului „UN Women” din Moldova.

Citeste si:  Coreea de Nord avertizează SUA că ar putea reveni la politica sa de nuclearizare

Femeile sunt în minoritate şi în Parlament şi Guvern. Mai exact, 21 de doamne deţin funcţia de deputat, iar cinci – de ministru.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Anda Ruga beata crita in club
  2. Home page
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Legatura dintre Președintele Klaus Iohannis si SECURITATE
  6. O zi din viata unei Mame - Merita citit.
  7. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  8. Horoscop politic 2019. Ce spun astrele despre Iohannis, Dragnea şi Dăncilă şi cine va avea un început de an dezastruos