Criză politică în Cehia, corupție și deturnare de fonduri europene

Loading...

O săptămână după acuzațiile fiului său care au plonjat țara într-o criză politică,  premierul ceh, miliardarul Andrej Babis, rămâne ținta criticilor opozanților în timp ce afacerea zisă „Cuib de berze” continuă să domine actualitatea.

Premierul refuză să demisioneze, așa cum cer partidele de opoziție și miile de protestatari ieșiți în stradă, iar soarta coaliției guvernamentale va depinde de rezultatul moțiunii de cenzură care va avea loc vineri în Camera Deputaților. 

În același timp, Babis a recunoscut că fiul său, care l-a acuzat că a orchestrat răpirea lui în cadrul afacerii „Cuib de berze”, a fost într-adevăr în Crimeea, dar a dezmințit versiunea acestuia afirmând că tânărul a plecat în Rusia de bunăvoie și ar suferi de schizofrenie.

Televiziunea privată Seznam Tv a publicat în urmă cu o săptămână un interviu înregistrat cu camera ascunsă cu Andrej Babis junior în Elveția, unde locuiește în prezent cu mama sa, fosta soție a premierului.

În reportaj,  Babis Jr. pretinde că în 2017 a fost dus contra voinței sale în Crimeea de către colaboratori ai tatălui său. Operațiunea s-a derulat când poliția încerca, în van, să-l contacteze pentru a-l interoga, fiind unul din inculpații în afacerea de corupție „Cuib de berze”. 

Citeste si:  Bătaie pe migranţi. Lideri africani: Opriți politica de granițe deschise în Europa, avem nevoie de tineretul nostru acasă

O manevră în spatele căreia se ascunde voința lui Babis senior de a-și ține fiul departe de ancheta pentru abuz de subvenții europene care vizează firma sa Agrofert, din 2015.

Anchetatorii susțin că pentru realizarea acestui faimos „Cuib de berze”, un superb complex recreativ finalizat în 2010,  grupul Agrofert, multă vreme proprietatea  miliardarului Andrej Babis, a manevrat pentru a obține fonduri europene, la care nu avea dreptul, în valoare de 50 milioane coroane, circa 2 milioane euro în bani actuali.

Desigur, premierul acuză că este vorba de o conspirație, de o lovitură montată politic contra sa. Complexul a fost transferat în 2008 unor deținători de acțiuni anonimi, iar Babis susține că la acea vreme Cuibul aparținea primilor săi doi copii, între care Andrej junior, și cumnatului.

Ca și fiul său, el a fost pus sub acuzare anul trecut pornind de la OLAF, (Oficiul European de Luptă Anti-Fraudă).    

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Home page
  3. Ferma 2019. Unde se filmează emisiunea de la Pro Tv. Povestea uluitoare a locului
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Planurile de acasă nu se potrivesc cu realitatea din sezonul 2 „Asia Express”, cel mai dur reality show de aventură!
  6. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  7. Cum iti promovezi clipurile de pe YouTube
  8. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator