"Criză politică fără precedent în România”

Loading...

"Criză politică fără precedent în România” 1

Bate vânt puternic de nou scandal politic de amploare. Politicieni PSD au recunoscut că vor fi date amnistia și grațierea în cele din urmă, iar de aici până la apocalipsa propovăduită joi de președinte nu mai fost decât un pas.

Președintele Klaus Iohannis a susținut, joi, că o eventuală ordonanță de urgență a guvernului privind amnistia și grațierea ar declanșa ”o criză politică fără precedent” și „ar fi o catastrofă pentru România”.

„O astfel de ordonanță care privește amnistia și grațierea unor politicieni ar fi o catastrofă pentru România. Ar fi o catastrofă. Adoptarea unei astfel de OUG ar declanșa o criză politică fără precedent în România. Fac un apel la politicienii din PSD care sunt lucizi să întreprindă orice consideră ei ca o astfel de ordonanță să nu intre în Guvern. Repet, o astfel de ordonanță ar declanșa o criză politică fără precedent”, le-a spus Klaus Iohannis jurnaliștilor, chestionat pe această temă.

Întrebat dacă intenţionează să meargă la vreo şedinţă de Guvern pentru a împiedica adoptarea ordonanţei, preşedintele a spus: ”Momentan, altceva decât unele declaraţii ale unor politicieni nu avem, dar eu rămân conectat, evident, şi voi face tot ce se poate face din poziţia de preşedinte pentru a nu se ajunge la o nouă situaţie de acest tip. La momentul acesta, am informaţiile care se vehiculează în spaţiul public”.

Citeste si:  BOMBA POLITICĂ a ZILEI. Vicepremierul Paul Stănescu a DEMISIONAT

Afirmațiile au fost făcute după ce secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat săptămâna acesta la România TV că partidul va adopta amnistia și grațierea.

”Vom continua să modificăm legile, vom continua să trecem prin Parlament ce am spus, vom continua să cerem călăii ăștia să răspundă în fața legii și la final dăm și amnistia și grațierea, ca să ne lămurim. Cu sau fără voia PNL-Orban, USR și Tomac”, a declarat Ștefănescu.

În aceeași declarație de presă de joi, Klaus Iohannis l-a criticat în termeni duri, pe ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici, pentru declarația privind limitarea dreptului de a lucra în străinătate.

„Sper că nu folosesc o expresie nepotrivită, când am citit acea ştire ca să spun aşa am luat act cu stupefacţie de propunerea unui membru marcant PSD de a sechestra pe români în interiorul graniţelor ţării. Aşa ceva s-a întâmplat doar pe vremea comuniştilor. Este extrem de inoportună o astfel de abordare şi mă îngrijorează foarte mult. Dacă asta doreşte PSD să dea lege de amnistie şi graţiere să-l scape pe infractorul Dragnea de puşcărie şi să dea legi ca să-i ţină pe români cu forţa în interiorul graniţelor, adică să anuleze un drept pentru care noi cu toţii am luptat decenii atunci nu pot să spun decât că această guvernare, această abordare PSD-istă este antiromânească”, a afirmat Iohannis.

Citeste si:  Inițiativă INEDITĂ a unui politician PSD - Traseismul politic, interzis prin Constituție

El a mai spus că ”în orice ţară normală un ministru care face astfel de declaraţii şi nu are acoperire politică a doua zi pleacă”.

”Faptul că nu a plecat mie îmi arată că aceasta este o abordare agreată de PSD şi acest lucru mă supără foarte tare şi cred că în acelaşi fel supără milioane de români. Cum poate PSD să-şi imagineze că dreptul la liberă circulaţie şi dreptul la muncă pe care l-au câştigat românii cu greu poate fi anulat doar aşa că un partid îşi doreşte nişte soluţii total ieşite din tiparele europene”, a adăugat Klaus Iohannis.

LIVE: Preşedintele Klaus Iohannis face declaraţii despre proiectul legii pentru amnistie şi graţiere — https://goo.gl/jYjaPW

Publicată de StirileProTV pe Joi, 29 Noiembrie 2018

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. De ce poartă Nina colanţi?
  3. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  4. Top 15 idei de rochii pentru banchet
  5. Jojo, CRBL, Bianca Drăguşanu, Cosmin Seleși, Ruby, Iuliana Luciu și Anca Sigartău printre vedetele care vor participa la cel de-al doilea sezon Asia Express
  6. Home page
  7. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…
  8. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator