Cristian Dima (ALDE Galaţi): România nu este pregătită să preia preşedinţia consiliului UE – Monitorul de Galati – Ziar print si online

Loading...

Ceea ce vedem că se întâmplă zilele acestea în România între instituţii fundamentale ale statului arată că ţara este ruptă în două. Asistăm la un conflict întreţinut de persoane care ar trebui să dea dovadă de responsabilitate. Mai avem câteva săptămâni până când vom prelua mandatul, iar în România este într-un conflict continuu.
„În condiţiile războiului politic total din aceste luni, România nu este pregătită să preia preşedinţia consiliului UE şi riscăm să pierdem ceea ce ne-am luptat ani în şir să câştigăm în plan european. Aşadar, din punct de vedere politic nu suntem pregătiţi pentru acest test, în tot ceea ce înseamnă climatul politic. Reprezentanţii opoziţiei pun mai presus de orice războiul lor intern cu actuala majoritate, în loc să fie interesaţi mai degrabă ca România să aibă un mandat de succes. Săptămâna aceasta, discutam cu un coleg care a participat la întâlnirea cu delegaţia Parlamentului European, care îmi povestea cum reprezentanţii PNL şi USR au folosit această întâlnire pentru a-şi spăla în public rufele, pentru a denigra propria ţară. Nu mai miră pe nimeni de ce europenii au o părere negativă cu privire la România. Este din cauza acestui tip de politicieni, pentru care interesul personal şi interesul de partid sunt mai presus de interesul naţional. Comportându-se în acest fel, reprezentanţii PNL şi USR arată o gravă imaturitate mergând în Europa să se plângă pentru ineficienţa lor şi lipsa lor de competenţă. Dacă avem vreo problemă de rezolvat în planul politicii interne, atunci ea trebuie să fie soluţionată în ţară, nu mergând la Înalta Poartă. În afara ţării trebuie să arătăm că suntem cu toţii români, că punem ţara pe primul loc şi, în special, poporul român. Aceşti politicieni care au un discurs şi atitudine antiromânească fac un imens rău României, aducând grave prejudicii de imagine şi de credibilitate ţării noastre. Reprezentanţii PNL şi USR sunt cei care îşi trădează ţara pentru 30 de arginţi. Aceştia consideră că a-ţi denigra propria ţară este poziţia corectă pe care trebuie să o aibă. Politicienii români care îşi denigrează ţara la Bruxelles nu mai au ce căuta acolo şi nici nu ar trebui să se mai proclame lideri politici. ALDE a propus încă din urmă cu câteva săptămâni ca la nivelul instituţiilor statului, al partidelor politice, să existe un consens, astfel încât să avem o preşedinţie a Consiliului UE de succes. Este nevoie de un consens într-o ţară ruptă în două de conflict. Cine crede că bătălia politică s-a oprit la holurile Parlamentului sau la platourile de televiziune se înşală. Trebuie să oprim această fractură, să reparăm ce trebuie reparat şi să redeschidem dialogul la nivelul întregii societăţi. Nu sunt cuvinte mari, ci sunt realităţi pe care românii le simt pe propria piele. Este un mare semn de întrebare cum am ajuns ca în anul care celebrăm 100 ani de la Unire societatea românească să fie mai dezbinată ca niciodată”, spune preşedintele ALDE Galaţi, Cristian Dima.

Citeste si:  Apare o nouă formaţiune politică în România. Fostul primar îşi face partid
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. BĂTAIE între vedete! Umilință TOTALĂ pentru BIANCA DRĂGUȘANU: A fost dată AFARĂ cu forța
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Planurile de acasă nu se potrivesc cu realitatea din sezonul 2 „Asia Express”, cel mai dur reality show de aventură!
  6. Asia Express 2019 începe azi! Câți bani ia câștigătorul competiției - Stiri Mondene
  7. Nouă cupluri de vedete pleacă în aventura vieții! ”Asia Express” revine la Antena 1, din 10 februarie!
  8. E cea mai proasta perioada a muzicii romanesti de pana acum, si nu vad nicio luminita la capatul tunelului !