Cozmin Guşă dezvăluie tandemurile care domină scena politică: Ponta-Predoiu vs. Dragnea-Coldea

Loading...

Consultantul politic Cozmin Guşă comenzează informaţia potrivit căreia Victor Ponta l-ar avea drept consilier pe generalul (r) Silviu Predoiu, fostul şef operativ al SIE. Guşă compară tandemul Ponta-Predoiu cu un tandem care nu a fost niciodată recunoscut public: Dragnea-Coldea.

„Fiecare lider politic îşi aduce în vecinătatea lui consilierii pe care îi vede în stare să-l ajute în jocul său. La Ponta am identificat cel puţin doi jucători cu experienţă. Primul este Ioan Rus, care poate să îl ajute pe Ponta cu Pro România în zona Transilvaniei. Al doilea este Silviu Predoiu, care ştie foarte mult din jocul intern, dar mai ales din jocul de relaţionare externă. Ponta, care e foarte riguros cu acest gen de lucruri, am văzut că nu a negat, ceea ce pentru mine este o confirmare din partea lui Ponta. La Ponta dă cu plus, prin comparaţie cu celălalt cuplu, Dragnea-Coldea, care nu îşi asumă relaţia, o relaţie veche. Aici iese câştigător Ponta. În cârca lui Silviu Predoiu se pot pune unele lucruri, dar are o carieră extrem de longevivă şi necontestată în fruntea SIE, ca executiv militar. La Colea, cel puţin arestările comandate sunt condamnabile din punct de vedere public, dar şi uzufrunctarea rolului de conducător militar, de prim-adjunct al SRI, în folos personal sau al unor oameni de afaceri care s-au îmbogăţit pe spatele statului român, lucru la care Coldea nu a răspuns niciodată. Prin comparaţie, dacă Predoiu a ajutat tot timpul SIE, cel puţin în planul respectului public, Coldea a făcut de râs SRI. Şi acolo cred că are parte de o atitudine total defavorabilă, pentru că eu nu-i văd pe oamenii din SRI să aplaude faptul că acest Coldea a uzufrunctat puterea lui în fruntea SRI în folos personal. Practic, putem vorbi de un Silviu Predoiu care joacă cel puţin în Europa League şi de un Florian Coldea care joacă în Divizia B, cu speranţe de a promova în Divizia A. Cam asta e diferenţa dintre cei doi”, a declarat Cozmin Guşă pentru STIRIPESURSE.RO.

Citeste si:  SIEGFRIED MURESAN: Guvernul Dancila a votat taierea fondurilor pentru fermieri - Politica - Ziarul BURSA

CITEȘTE ȘI: Avertismentul medicilor: Factorii care cresc riscul de pneumonie în sezonul rece şi cum să te protejezi

Guşă: Există politicieni care colaborează cu servicii secrete străine

Întrebat dacă o colaborare cu Silviu Predoiu nu ar fi un dezavantaj pentru Ponta, după ce ani de zile Băsescu l-a acuzat pe fostul premier că ar fi „acoperit” al SIE, Cozmin Guşă a răspuns:

„Ponta nu a negat niciodată cu subiect şi predicat asta. Dar dacă stăm şi analizăm de ce a fost acuzat, că a fost colaborator în perioada 1997-2001, aceste lucruri nu sunt din spectrul ilegalului. Ponta a intrat în politică în finalul lui 2001, începutul lui 2002. Chiar eu i-am semnat carnetul de partid şi lui. Nu intră deloc în zona unor ilegalităţi. Faptul că cineva a colaborat cu statul român fără să fie în câmpul politic, asta nu e o chestie infamantă. Avem, din nefericire, oameni politici care au încălcat legea şi au colaborat cu serviciile secrete fiind oameni politici. Şi avem altă categorie de oameni politici care colaborează cu servicii secrete străine, ei fiind oameni politici în România. Asta e la ordinea zilei.”

Citeste si:  Dezvăluirea care cutremură scena politică! Cărui site de știri a dat bani Guvernul Dăncilă pentru articole
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  4. Mai este Simona Halep virgină?
  5. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  6. Anda Ruga beata crita in club
  7. Cine sunt vedetele care participă în show-ul „Scena misterelor“, prezentat de Dan Negru şi Romică Ţociu FOTO
  8. O zi din viata unei Mame - Merita citit.