Corina Creţu: Propun guvernanţilor să depună proiecte şi după aceea să acuze Comisia Europeană că nu le implementează

Loading...

Comisarul european pentru Politică regională, Corina Creţu, le-a transmis luni, guvernanţilor „să depună proiecte şi după aceea să acuze Comisia Europeană că nu le implementează”. 

„Eu propun guvernanţilor să depună proiecte şi după aceea să acuze Comisia Europeană că nu le implementează. Pentru că atâta vreme cât nu avem în analiză proiecte… Cred că ar fi mult mai benefic pentru societatea românească dacă guvernanţii şi-ar canaliza energiile spre realizarea acestor proiecte, spre a face şcoli, spitale, infrastructură de bună calitate, proiecte pentru a îmbunătăţi viaţa oamenilor. (…) Încă o dată, fac apel la Guvenul României şi la toţi cei care au atribuţii să îşi canalizeze energiile nu spre atacuri personale, ci spre a găsi soluţii la atâtea probleme care există în România”, a subliniat Corina Creţu. 

Prezentă la Oradea, la inaugurarea Podului Centenarului, construit peste râul Crişul Repede, comisarul european a spus că deocamdată România nu reuşeşte să utilizeze la maximum şansa oferită de politica de coeziune. 

Citeste si:  Tăriceanu, adevărul despre moțiunea de cenzură a Opoziției

„Avem această şansă unică de a face parte din familia europeană. Este un efort financiar pe care statele cele mai bogate îl fac pentru a investi în regiunile cele mai sărace, printre care şi România. Din păcate nu reuşim, deocamdată, să utilizăm la maximum această oportunitate, această şansă unică, nu ştim cât va mai exista această politică de coeziune. Tot ce pot să vă asigur e că, pentru perioada 2021-2027, m-am zbătut să avem acelaşi criteriu, produsul intern brut pe cap de locuitor, care va aduce 8 miliarde de euro în plus României, pentru fondurile structurale şi de investiţii. Dar dacă nu avem proiecte de calitate nu le putem implementa”, a declarat Corina Creţu. 

Totodată, ea a dat exemplul Oradiei ca unul de bune practici, transmiţându-le primarilor care nu ştiu cum să atragă fonduri europene că nu e o ruşine să „se inspire” de la edilul Ilie Bolojan. 

„Este un exemplu de bune practici (…). Suntem în prima parte a apartenenţei la Uniunea Europeană. Avem deja o experienţă de zece ani în Uniunea Europeană, dar mulţi primari sunt la primul mandat şi de aceea nu cred că ar fi ceva jenant dacă s-ar inspira de la cei care au implementat deja proiecte de succes”, a mai spus Corina Creţu.

Citeste si:  Corina Crețu lansează un nou avertisment: Vor exista țări care vor pierde fonduri europene
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  4. Mai este Simona Halep virgină?
  5. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  6. Anda Ruga beata crita in club
  7. Cine sunt vedetele care participă în show-ul „Scena misterelor“, prezentat de Dan Negru şi Romică Ţociu FOTO
  8. O zi din viata unei Mame - Merita citit.