Corina Crețu lansează un nou avertisment: Vor exista țări care vor pierde fonduri europene

Loading...

Comisarul european Corina Crețu își face bilanțul pentru acest an. Menționează și „răutăți și atacuri”, în condițiile în care a avut dispute cu oficiali români, dar vorbește și de „satisfacții profesionale mai mari ca oricând”. Ea avertizează, pe de altă parte, că vor fi și țări care vor pierde fonduri europene.

corina cretu fb

Corina Creţu: Alianța Vestului nu poate accesa direct fonduri structurale şi de investiții europene

În ciuda unor răutăți și atacuri, închei acest an cu satisfacții profesionale mai mari ca oricând.

Consider că am facut maximum posibil, împreună cu echipa mea din Cabinet și serviciile din subordinea mea, DG Regio, să ajutăm Statele Membre, implicit și România, să folosească la maximum banii europeni nerambursabili, pentru proiecte de succes, care îmbunătățesc viața oamenilor”, a scris Corina Crețu pe Facebook.

Am reușit să găsim indicatori de alocare a fondurilor politicii de coeziune prin care să nu lăsăm nici o regiune în urmă, iar peste 80% din aceast buget ar urma să sprijine regiunile cu cele mai mari nevoi. Astfel, dacă Parlamentul European și Consiliul vor vota formula propusă de Comisie, țări ca România, Bulgaria, Grecia, Italia și Spania vor avea alocări semnificativ mai mari față de perioada 2014-2020.

Dar banii nu sunt totul! Proiectele de calitate, capacitatea administrativă, colaborarea între instituțiile din fiecare țară, reducerea birocrației, coordonarea, voința politică – toate acestea sunt esențiale. Din păcate, vor exista țări care vor pierde fonduri la final de an, dar situația exactă o vom cunoaște abia la finalul lunii ianuarie”, a mai scris comisarul european.

Unul dintre oficialii români cu care Corina Crețu a avut divergențe în acest an este Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă. Cei doi au avut declarații contradictorii în privința autostrăzilor și spitalelor regionale.

De altfel, Corina Crețu s-a plâns de „insultele” venite din partea oficialilor români.

Chiar vreau să vă anunţ public că nu mai accept insultele din partea Guvernului României faţă de munca pe care o fac”, a spus ea în urmă cu două luni.

Etichete: fonduri europene
Citeste si:  Cine sunt oamenii care i-au făcut partid lui Dacian Cioloş. Membrii fondatori vin din avocatură, nu din România Împreună
, Corina Cretu , darius valcov
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  4. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  5. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  6. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  7. Secretul prin care Iohannis a ajuns Presedintele Romaniei
  8. Mai este Simona Halep virgină?