Corina Creţu, întâlnire cu Dăncilă: „De la aderarea la UE, România a avut alocate peste 45 de miliarde de euro pentru dezvoltare“

Loading...

Comisarul pentru politică regională Corina Creţu şi comisarul european pentru buget şi resurse umane Günther Oettinger vor participa, luni, la Bucureşti, la conferinţa la nivel înalt „O politică de coeziune incluzivă pentru o Uniune mai aproape de cetăţenii săi”, alături de premierul Viorica Dăncilă. 

„Intervenţia mea în cadrul acestei conferinţe se va concentra pe beneficiile politicii de coeziune, care nu sunt nici abstracte şi nici de natură birocratică. Politica de coeziune a Uniunii Europene creează locuri de muncă, generează oportunităţi de dezvoltare economică şi socială, asigură accesul la servicii de educaţie şi sănătate mai bune, contribuie la promovarea incluziunii sociale şi la sprijinirea comunităţilor marginalizate, şi nu în ultimul rând susţine dezvoltarea reţelelor feroviare şi rutiere. Politica de coeziune este, de fapt, garanţia creşterii calităţii vieţii pentru cetăţenii europeni. Iar rezultatele sunt vizibile şi în România. De la aderarea la UE, în urmă cu 10 ani, România a avut alocate peste 45 miliarde de euro de la UE, pentru propria dezvoltare „, a declarat comisarul pentru politica regională înaintea vizitei sale.

Citeste si:  VILĂ CA-N FILME, dar HABAR N-ARE DE EA. Paradoxul moldovenesc al unui GREU din politică

În prima zi a vizitei, comisarul european Corina Creţu se va întâlni cu Viorica Dăncilă şi cu reprezentanţii Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României, o organizaţie al cărui principal obiectiv este accelerarea absorbţiei fondurilor europene.

De asemenea, înaltul oficial european va participa la conferinţa EuroIMPACT ”Informarea şi îmbunătăţirea comunicării privind politica de coeziune a Uniunii Europene în România”, alături de Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene, Victor Negrescu, ministrul-delegat pentru afaceri europene, şi dna Gabriela Creţu, preşedintele Comisiei de Afaceri Europene din Senat, evenimentul fiind organizat de Institutul European din România. La finalul zilei, comisarul pentru politică regională va discuta, în cadrul unei întâlniri bilaterale, cu dl. Vazil Hudak, vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii, despre investiţiile cu fonduri europene.

În cea de a doua zi, comisarul Corina Creţu  se va întâlni cu Victor Negrescu, ministrul-delegat pentru afaceri europene, pentru a discuta aspecte legate de mandatul României la Preşedinţia Consiliului UE, precum şi cu dl. Jerzy Kwieciński, ministrul polonez responsabil pentru investiţii şi dezvoltare.

Citeste si:  Preşedinţie Consiliu UE. Meleşcanu: România va susţine politica de extindere a UE

Comisarul european Corina Creţu a răspuns joi acuzaţiilor lansate de consilierul premierului Darius Vâlcov, potrivit cărora Comisia Europeană ar aloca României doar 150 de milioane de euro pentru construcţia a trei spitale. Astfel, oficialul european a explicat că la momentul încheierii înţelegerii, România a solicitat CE jumătate din suma necesară, dar că între timp costurile au crescut, studiile de fezabilitate fiind gata abia ulterior.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. BĂTAIE între vedete! Umilință TOTALĂ pentru BIANCA DRĂGUȘANU: A fost dată AFARĂ cu forța
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Anevoiosul Drum al Elefantului a început! 18 vedete în cursa Asia Express
  6. Caru cu vedete: Nicole Scherzinger, in stare de SOC! Hackerii i-au spart telefonul si au publicat un clip intim cu Hamilton; Cu totul la vedere! Kim Kardashian, într-un outfit extrem de sexy pe covorul roşu; Reacția lui Trăistariu, după ce Ester Peony a câștigat Eurovision România;
  7. E cea mai proasta perioada a muzicii romanesti de pana acum, si nu vad nicio luminita la capatul tunelului !
  8. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii