Consultări la Cotroceni pe Legile Justiției

Loading...

Consultări la Cotroceni pe Legile Justiției 1

Președintele Klaus Iohannis a chemat miercuri partidele la Cotroceni pentru consultări pe tema Justiției. De la ora 15:00 sunt așteptati cei de la PSD, apoi ALDE, PNL, USR, UDMR, PMP și grupul minorităților naţionale. PSD ia în calcul să refuze consultările convocate la Cotroceni pe tema legilor Justiției. Potrivit unor surse, social-democrații vor lua decizia miercuri, în ședința conducerii centrale a partidului. Reprezentanții ALDE au anunțat că vor merge la Cotroceni.


Luni, preşedintele Klaus Iohannis a transmis o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament, prin care îi invită la consultări, la Palatul Cotroceni, pe tema legislaţiei din domeniul Justiţiei.

Programul consultărilor de la Cotroceni

De la ora 15,00 este aşteptată delegaţia Partidului Social Democrat, de la ora 15,30 – Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor, de la ora 16,00 – delegaţia Partidului Naţional Liberal, de la 16,30 – Uniunea Salvaţi România, de la ora 17,00 – Uniunea Democrată Maghiară din România, de la ora 17,30 – Partidul Mişcarea Populară, iar de la ora 18,00 – reprezentanţii Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale. 

Citeste si:  Grupul T9 folosește un alt cont de Facebook pentru a-și promova, pe bani mulți, atacurile politice!

 

Cine vine, cine îl refuză pe Iohannis

Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au avut, luni, o întâlnire secretă, în care au abordat și invitația lui Klaus Iohannis pentru o consultare cu partidele despre modificările legislației din justiție. Dacă ALDE a decis să meargă la consultări, PSD ia în calcul să refuze invitația, așa cum a mai făcut.

Codrin Ștefănescu a spus ce au discutat Dragnea și Tăriceanu și a recunoscut, indirect, că liderul ALDE merge la Cotroceni, indiferent de decizia PSD.

”S-ar putea să hotărâm să nu mergem la invitația lui Iohannis. Vom vorbi despre nimic la Palatul Cotroceni. Nu a spus Tăriceanu: ”refuz PSD și mă duc eu separat”. Vom vedea dacă mergem, că poate nu mergem. Poate mergem cu ALDE sau poate mergem separat, așa cum ne-a invitat Iohannis. Părerea noastră e că orice discuții vom avea la Cotroceni noi o să mergem cu legislația până la capăt. Mâine va fi o pierdere de timp. Se va bucura Orban că l-a băgat șeful lui la o cafea, o să iasă de acolo bătăios, o să vorbească despre sistem.”, a spus Codrin Ștefănescu la un post TV.

Citeste si:  Lavinia Șandru, de la circ, la Realitatea TV, la TVR. Contract fabulos cu televiziunea publică. Câți bani primește

Social-democraţii se reunesc miercuri, de la ora 10,30, într-o şedinţă a Biroului Permanent Naţional pentru a decide dacă participă la consultările convocate de preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, potrivit unor surse politice.


Conform surselor citate, şedinţa BPN al PSD ar urma să aibă loc la Palatul Parlamentului.

Luni, preşedintele Klaus Iohannis a transmis o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament, prin care îi invită la consultări, la Palatul Cotroceni, pe tema legislaţiei din domeniul Justiţiei.

ALDE va participa, miercuri, la consultările de la Palatul Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema legislaţiei din domeniul Justiţiei iar până în prezent, decizia este să mergă separat de PSD, a declarat, marţi, deputatul Varujan Vosganian.


„Noi o să mergem mâine la Palatul Cotroceni. Până în clipa de faţă, decizia pe care o avem, dacă socotim componenţa delegaţiei, este pentru a merge separat, însă am avut un dialog cu partenerii noştri de coaliţie şi cred că cel mai important lucru este să dăm un mesaj comun la Palatul Cotroceni”, a spus Vosganian la Palatul Cotroceni.

Citeste si:  Legile justiţiei. Tăriceanu: Probleme de opţiuni politice

El a adăugat că partidul său va fi foarte clar în ce priveşte asumarea de a fi continuată reforma în Justiţie.

„Noi sperăm să fim foarte clari în ce priveşte asumarea noastră de a continua reforma în Justiţie, de a elibera această reformă de orice ingerinţe care poartă o pecete politică dinăuntru sau dinafara ţării şi, în acelaşi timp, pentru a scoate legislaţia juridică de sub o viziune contextualizată, anume faptul că astăzi avem un preşedinte de o culoare politică şi o majoritate parlamentară şi un Guvern de altă culoare politică, faptul că astăzi avem capii procuraturii mai vocali decât ar trebui, faptul că fundalul dezbaterilor noastre este o societate divizată şi proteste de stradă. Lucrurile astea nu ar trebui să fie instrumente de evaluare a calităţii actului nostru legislativ”, a menţionat Vosganian. 


Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. BĂTAIE între vedete! Umilință TOTALĂ pentru BIANCA DRĂGUȘANU: A fost dată AFARĂ cu forța
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Anevoiosul Drum al Elefantului a început! 18 vedete în cursa Asia Express
  6. Caru cu vedete: Nicole Scherzinger, in stare de SOC! Hackerii i-au spart telefonul si au publicat un clip intim cu Hamilton; Cu totul la vedere! Kim Kardashian, într-un outfit extrem de sexy pe covorul roşu; Reacția lui Trăistariu, după ce Ester Peony a câștigat Eurovision România;
  7. E cea mai proasta perioada a muzicii romanesti de pana acum, si nu vad nicio luminita la capatul tunelului !
  8. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna