Confuzie și frustrare în Regatul Unit, cu 100 de zile înaintea Brexitului:

Loading...

Regatul Unit intră – cu 100 de zile înainte de Brexit – în vacanţa parlamentară de Crăciun, fără un acord privind ieşirea din Uniunea Europeană şi în plină confuzie în urma procesului de divorţ cu UE, care alimentează un anumit marasm, relatează AFP, potrivit News.ro.

Premierul Theresa May, care îşi susţine miercuri ultima sesiune de interpelări din acest an în faţa parlamentarilor, a amânat la jumătatea lui ianuarie votul cu privire la ratificarea acordului retragerii negociat între Londra şi Bruxelles timp de 17 luni.

Liderul opoziţiei, laburistul Jeremy Corbyn a acuzat-o pe şefa Executivului că ”mizează pe ceas” cu scopul de a limita marja de manevră a deputaţilor, odată cu apropierea datei fatidice de 29 martie 2019, şi că-i pune în faţa unei opţiuni binare între a accepta textul apărat de Guvern sau îi constrânge la un Brexit fără acord.

Citește și: Comisia Europeană pune PRESIUNE asupra SUA și solicită eliminarea vizelor: șansă pentru România

Într-o perioadă de afârşit de an de obicei propice comerţului, vânzările scad la comercianţi. Probabilitatea de a vedea concretizându-se scenariul „no deal” şi sumbrele previziuni economice care-l însoţesc alimentează temeri cu privire la o pierdere a puterii de cumpărare.

Citeste si:  Caru' cu vedete: Cu ce se ocupa What’s UP înainte să devină un artist cunoscut. Nu îi este rușine să recunoască; Ce alte celebrități, în afară de Kim Kardashian, au urmat studii juridice; Lady Gaga, Dwayne Johnson și Michelle Obama, pe lista celor mai influenți 100 de oameni din lume

”Există, în prezent, o atmosferă pesimistă în ţară”, concede Tom Clarkson, un membru al Institutului de cercetare şi sondare BritainThinks.

”Brexitul este cea mai rea formă politică. Seamănă a teatru de păpuşi. Este genul de politică pe care oamenii o detestă”.

La doi ani şi jumătate după refrendumul Brexitului şi după un îndelungat proces de negocieri cu Bruxellesul, indecizia liderilor politici a declanşat o frustrare puternică în societatea britanică.

Care majoritate?

În opinia unor comentatori politici, este probabil ca Theresa May să piardă votul ratificăii acordului atunci când va fi organizat în Parlament. Însă nicio majoritate nu pare săse degajeze în favoarea unui scenariu sau celuilalt.

Iar fără un acord la 29 martie, Regatul Unit va pune capăt – în mod dezordonat – celor 46 de ani de apartenenţă la Uniunea Europeană, ceea ce ar putea antrena haosul în porturile şi pe aeroporturile sale şi să-i zdruncine economia.

Consiliul de miniştri a accelerat marţi pregătirile unei ieşiri din UE fără acord. Închirierea unor nave care să asigure aprovizionarea de pe continent sau constituirea unor stocuri de medicamente importate fac parte dintre măsurile avute în vedere sau deja puse în aplicare.

Citeste si:  Maria Grapini reacționează la noua palmă dată de UDMR României: “Să cataloghezi Unirea de la 1918 drept o cutremurătoare experiență, în An Centenar, e o mojicie impardonabilă!“

Citește și: Musulmanii din Franța cer autorităților îngroparea rapidă și pe ascuns a lui Cherif Chekatt

Ministrul Apărării Gavin Williamson a informat Parlamentul că 3.500 de militari vor fi ”pregătiţi” să intervină pentru a susţine serviciile guvernamentale care ar spune că au nevoie, în cazul unor dificultăţi.

În pofida funestelor previziuni cu privire la economie, unii susţinători înfocaţi ai Brexitului susţin o soluţie în favoarea unei ieşiri fără un acord negociat, fără un text global cu privire la anumite aranjamente precise cu UE în vederea minimizării perturbărilor.

„Rugăciuni pentru unitatea națională”

Invers, deputaţi reclamă convocarea unui referendum pentru a se pune capăt impasului actual. Însă Theresa May a respins în mod constant acastă eventualitate, apreciind că un nou vot ar submina încrederea britanicilor în instituţiile lor. Britanicii eu votat în proporţie de 52% în favoarea Brexitului într-un referendum, în iunie 2016.

Altă opţiune relevată de mai mulţi miniştri în ultimele zile ar consta în a cere o serie de voturi cu caracter neconstrângător în Parlament – o modalitate de ”a lua temperatura” deputaţilor, dar care ar însemna să li se acorde mai multă influenţa în elaborarea unei strategii.

Citeste si:  Care au fost cadourile de Crăciun cu umor primite de vedete în trecut

Citește și: Guvernul Marii Britanii pune INTERDICȚII imigranților: DEZASTRU pentru românii care muncesc în Regat

Mâhniţi sau perplecşi în faţa situaţiei, unii britanici propun soluţii originale.

Artistul Damon Albarn, cântăreţ al trupelor Blur sau Gorillaz,s-a asociat altor personalităţi şi a cerut să se convoace o adunare cetăţenească care să decidă ce să se facă în continuare.

Odată cu apropierea Crăciunului, Biserica Anglicană a îndemnat la un spirit de ”reconciliere” în dezbaterea naţională.

”În lumina evenimentelor tumultoase de sptămâna aceasta, episcopii Bisericii Angliei se roagă pentru unitatea naţională, curajul, integritatea şi luciditatea politicienilor noştri”.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  4. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  5. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  6. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  7. Secretul prin care Iohannis a ajuns Presedintele Romaniei
  8. Mai este Simona Halep virgină?