Conflictul PSD versus Corina Creţu. Ce promiteau social-democraţii în campania din 2016 pe tema spitalelor regionale şi ce „au realizat“

Loading...

Comisarul european Corina Creţu a venit zilele trecute cu mai multe precizări referitoare la banii pentru spitalele regionale, după ce Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, şi ministrul Rovana Plumb afirmaseră că doar „studiile“ pentru trei spitale regionale (Iaşi, Cluj-Napoca şi Craiova) costă 120 de milioane, rămânând doar 30 de milioane pentru construcţia lor. Ulterior, Creţu a ieşit public şi a subliniat că e o dezinformare, din moment ce studiul de fezabilitate a fost doar 1,8 milioane euro. A urmat atacurile venite de la social-democraţi. 

 

„Nu stiu dacă aţi urmărit, dar aseară, ca la un semnal, după ce am zis ca studiul de fezabilitate al spitalelor regionale costă 1,8 milioane euro , am început să fiu atacată într-un mod şocant“, a scris vineri dimineaţă Corina Creţu. Atacurile nu au încetat, ceea ce a determinat-o pe Creţu să anunţe vineri noapte că îl va da în judecată pe Codrin Ştefănescu, după ce a acesta afirmase că reprezintă interesele unor cercuri de la Bruxelles. 

Citeste si:  Preşedintele PNL Ludovic Orban a răbufnit în prima şedinţă PNL după referendum: O să dau cu bâta şi voi aplica statutul

 

„Lapte şi miere“ în campania electorală

 

De altfel, social-democraţii au dat vina pe autorităţile europene pentru faptul că nu au reuşit să avansaze cu planurile lor privind spitalele regionale, care ar trebui să fie gata în 2020. „Peste 50.000 de noi locuri de muncă vor fi create în domeniul sănătate, prin cele 9 mari spitale construite până în 2020, dar şi prin deblocarea tuturor posturilor de medici din toată ţara şi scoaterea lor la concurs până cel târziu în primăvara anului 2017“, se arăta în programul de guvernare al PSD.

 

De altfel, Dragnea şi apropiaţii care au redactat programul de guvernare precizau că spitalele urmau să fie construite cu finanţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, fond care nici măcar nu e încă înfiinţat, după ce legea prin care urmărea acest obiectiv a fost declarată neconstituţională. 

 

„● 8 spitale regionale, organizate ca centre de urgenţă-excelenţă, pentru toate specialităţile medicale, inclusiv cu centre de telemedicină regionale sau naţionale în funcţie de specialitate, la care se pot conecta centrele medicale, atât pentru diagnostic, dar şi pentru a doua opinie. Descriere: 1.000 paturi, 10 clinici, 1 centru de cercetare, echipamente de ultimă generaţie. Cartier de locuinţe pentru medici şi personal, infrastructura de cazare pentru rudele şi însoţitorii pacienţilor (hotel – minim 50 de locuri). Cost: 300 milioane de euro/spital.

Citeste si:  Silviu Manastire indica amanuntele ce ar putea dinamita scena politica: ce pregatesc disidenții din PSD alaturi de gruparea lui Ponta

 

● 1 spital republican, în Bucureşti, care va fi organizat ca centru de urgenţă-excelenţă şi cercetare, pe toate specialităţile. Descriere: peste 2.500 paturi, 30 clinici, 2-5 centre de cercetare, echipamente de ultimă generaţie. Adiacent acestui spital, se va construi un campus medical, care va include facilităţi (şcoală, grădiniţă, magazine etc) pentru cadrele medicale, dar şi facilităţi de cazare pentru însoţitorii bolnavilor. (hotel – minim 2000 de locuri). Cost: 1.1 miliarde euro“, preciza acelaşi program de guvernare. 

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că pentru primele trei spitale regionale vor fi folosite fondurile europene, cu toate că Darius Vâlcov sugera că mai bine s-ar face în parteneriat public-privat. Însă, potrivit declaraţiilor date de Pintea, dar şi de Corina Creţu, la Comisia Europeană nici măcar nu au fost trimise proiectele. „Am înţeles, inclusiv din declaraţiile doamnei ministru Pintea, că proiectele celor trei spitale regionale, de la Cluj, de la Iaşi şi de la Craiova, vor fi trimise la Comisie până la sfârşitul anului“, afirma Creţu lunea trecută. 

Citeste si:  INTERVIU cu europarlamentarul Cătălin Ivan: „PSD nu mai poate fi salvat“ - Impact In Gorj

 

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. BĂTAIE între vedete! Umilință TOTALĂ pentru BIANCA DRĂGUȘANU: A fost dată AFARĂ cu forța
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Planurile de acasă nu se potrivesc cu realitatea din sezonul 2 „Asia Express”, cel mai dur reality show de aventură!
  6. Asia Express 2019 începe azi! Câți bani ia câștigătorul competiției - Stiri Mondene
  7. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  8. E cea mai proasta perioada a muzicii romanesti de pana acum, si nu vad nicio luminita la capatul tunelului !