CONFLICTUL POLITIC între PSD și ALDE a PARALIZAT Constanța

Loading...

Consilierii locali au fost convocați într-o ședință de îndată pentru a rezolva criza apei calde cu care se confruntă abonații RADET. Electrocentrale SA, din subordinea ministerului Energiei, a întrerupt furnizarea apei calde pe motiv că RADET Constanța i-ar datora 255 milioane de lei, datorie istorică nerecunoscută de autoritatile locale. Primarul Constanței, Decebal Făgădău, dă vina pe ministerul Energiei, spunând că cei 150.000 de constănțeni sunt victimele unei decizii unilaterale și a unei măsuri ce îmbracă aspecte politice. El a fost, ieri, la ministerul Finanțelor, s-a văzut cu ministrul Eugen Teodorovici, obținând de la acesta doar asigurarea că a primit mandat de la premierul Viorica Dăncilă să rezolve pe termen lung soarta Electrocentrale.

Până atunci însă, primarul se vede nevoit să se descurce pe plan local, “deși este vorba doar de un litigiu strict între CET și RADET”. Constănțenii sunt însă captivi în acest conflict și, de aceea, în ședința CLM Decebal Făgădău a propus o rectificare a bugetului si o aprobare a prețului local de facturare a energiei termice către populație. În acest fel, din banii noștri, vom plăti în avans subvenția pentru căldură pentru sezonul rece 2018-2019. Acest lucru ne costă peste 55 milioane de lei. O parte din bani se regăsesc în bugetul anului 2018, o parte în 2019” a spus primarul. Iar pentru a-i îmbuna pe constănțeni și a demonstra că niște “neica nimeni vor să își facă doar campanie electorală”, făcând referire la conducerea municipală a ALDE, primarul a propus consilierilor locali reducerea prețului gigacaloriei.

Citeste si:  OUG pe legile justiței inflamează scena politică:

“Dacă până acum gigacaloria a fost de 250 de lei, începând din 1 octombrie gigacaloria, la Constanța, costă 225 lei. Cu alte cuvinte, ca o scuză pentru constănțeni și ca o măsură de protecție față de creșterea tuturor prețurilor, tariful gigacaloriei la Constanța a fost redus cu 10%. Vreau să îi văd acum pe toți criticii politici cum mai spun ei că la Constanța avem cea mai scumpă gigacalorie”, a anunțat primarul Constanței. Iar despre CA al Electrocentrale Constanța, din care fac parte membri ALDE, Decebal Făgădău a spus că “este un consiliu care a înțeles să facă politică și să folosească elemente de presiune, chiar de șantaj”, revoltat că aceștia “își permit să se tragă de șireturi de primarul ales al municipiului Constanța.” Potrivit lui Făgădău este posibil ca, de mâine dimineață, constănțenii să aibă apă caldă.

Consilierii opozitiei, care au cerut demiterea conducerii RADET, au votat și ei rectificarea bugetului local pentru plata subvenției la căldură. “O privim ca o soluție de avarie, dar constănțenii, care sunt prinși la mijloc, trebuie să aibă căldură și apă caldă”, a declarat consilierul PNL, Adriana Arghirescu, subliniind că directorul RADET trebuie demis pentru nu a prezentat niciodată o situație a regiei. “Am luat act de solicitarea PNL de a demite conducerea, o vom analiza, dar asta nu e soluția. RADET dirijează aproape toți banii către CET. Doar că suntem într-o cascadă a penalităților și penalităților la penalități. Cu alte cuvinte, astăzi se sparge buba unui sistem termic ineficient de toate guvernele au încercat să o arunce la primării”, a comentat Decebal Făgădău.

Citeste si:  Gabriela Firea, scrisoare către PSD: Nu mai putem continua sub teroarea excluderilor; PSD este condus de un om preocupat doar de propria situaţie politică şi juridică şi ale cărui ieşiri bizare şi denotă disperare şi încrâncenare

Citește mai departe … CONFLICTUL POLITIC între PSD și ALDE a PARALIZAT Constanța 2 CONFLICTUL POLITIC între PSD și ALDE a PARALIZAT Constanța 3
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Home page
  3. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  6. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
  7. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…
  8. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator