Conflict Cioloș-PNL. Cioloș: PNL, de nereformat. PNL: sinecurist, mușcă mâna care l-a hrănit

Loading...

Conflict Cioloș-PNL. Cioloș: PNL, de nereformat. PNL: sinecurist, mușcă mâna care l-a hrănit

 

 

 

”(…) PNL se regăsește în aceasta zonă a clasei politice vechi și refuză cu obstinație să se reformeze și să vină alături de noi într-un proiect de reformare profundă a societății românești. Un proiect cu accent pe bunăstare. Ei așteaptă să cadă PSD natural și ei să le ia locul. Experiențele din 1996 cu CDR și din 2004 cu Alianța DA ne-au arătat că nu funcționează acest model. Nu aș mai vorbi despre Putere și Opoziție cât aș spune despre clasa politică veche și una nouă, în plină formare. Despre partide care vin din trecut și ne vor în trecut și despre partide noi care vor modernizarea României. Cu speranță și încredere.”, a scris fostul premier tehnocrat Dacian Cioloș, susținut de PNL la conducerea guvernului. 

 

 

Postarea integrală a fostului premier: 

  

”Avem o clasă politică veche despre care știm că s-a perindat pe la putere regulat, reușind să facă alianțe care mai de care mai ciudate și mai nepotrivite. Clasa politică la care fac referire nu poate ieși din această logică, iar acești oameni refuză să vadă că România s-a schimbat, că tot contextul european și internațional e diferit și încearcă să păstreze un mod de a face politică în mod defectuos. Le convine captivitatea societății la propriile lor obiective. Sărăcia nu îi deranjează. Ba, dimpotrivă, îi avantajează. Liderul acestei clase politice învechite este PSD, care nu are nicio dorință și nici știința să scoată România din sărăcie. Cu cât are un bazin electoral mai sărac cu atât PSD-ului îi e mai ușor să le dea acestor oameni câte puțin, cu țârâita, păstrându-i într-o captivitate a sărăciei.

 

Citeste si:  Educaţie pentru toţi? Politica egalităţii de şanse în educaţia românească

Din păcate, o spun cu un mare regret, PNL se regăsește în aceasta zonă a clasei politice vechi și refuză cu obstinație să se reformeze și să vină alături de noi într-un proiect de reformare profundă a societății românești. Un proiect cu accent pe bunăstare. Ei așteaptă să cadă PSD natural și ei să le ia locul. Experiențele din 1996 cu CDR și din 2004 cu Alianța DA ne-au arătat că nu funcționează acest model.

 

Nu aș mai vorbi despre Putere și Opoziție cât aș spune despre clasa politică veche și una nouă, în plină formare. Despre partide care vin din trecut și ne vor în trecut și despre partide noi care vor modernizarea României. Cu speranță și încredere.

 

În ceea ce privește noua clasă politică, ea crește vertiginos și se dezvoltă în concordanță cu viziunea viitoare a societății. Poate nu așa de rapid cum ne-am dori, dar suntem pe drumul cel bun. USR face o treabă excelentă la nivel organizatoric și mă bucur să văd că există energie multă și bine articulată. Avem și pe stânga un partid nou, Demos, de la care aștept mult mai multe, pentru că e nevoie să existe și pe partea stângă o formațiune politică nouă, cu un mesaj bine articulat.

 

Noi, la RO+, trecem printr-o perioadă efervescentă: construim partidul și lucrăm la programul politic. Ne-am fundamentat principiile, ne-am făcut toate calculele și vă promit că vom veni cu un set de măsuri care, odată implementate, pot moderniza România. Dacă vom reuși să convingem electoratul că știm ce avem de făcut și că suntem în stare să punem în aplicare toate măsurile, România de peste cinci ani nu va mai fi cea de acum. Nu veți mai recunoaște starea deplorabilă din prezent. Suntem deciși să oferim acestei țări soarta pe care o merită, să restructurăm profund statul și economia cu un accent total pe eradicarea sărăciei și creșterea antreprenoriatului.

 

Citeste si:  Criza politica in Marea Britanie. Premierul Theresa May se va confrunta astazi cu o motiune de cenzura initiata chiar de colegii sai de partid - VIDEO

Lucrăm sub un stres enorm. Nu cel al câștigării alegerilor, ci cel de după, când ne dorim să aducem societății românești o schimbare totală în bine” –  a scris Dacian Cioloș, duminică, pe pagina sa de Facebook. 

 

 

 

Replica liberalilor nu s-a lăsat așteptată. 

 

Vicepreşedinte PNL, despre Cioloș: Muşcă mâna care l-a hrănit. Iohannis l-a numit premier, iar PNL ministru

 

Vicepreşedintele PNL Gigel Ştirbu a scris, duminică, pe Facebook, după ce Dacian Cioloş i-a plasat pe liberali în zona partidelor nereformate, că fostul premier este un „sinecurist” care a obţinut funcţiile de ministru şi comisar european de la clasa politică pe care acum o critică.

 

„Un sinecurist acuză! De fiecare dată când nu se simte băgat în seamă, Dacian Cioloş, iese, cum altfel decât pe Facebook, şi atacă Partidul Naţional Liberal. Acest sinecurist uită că PNL l-a susţinut pentru funcţia de prim-ministru al României la alegerile parlamentare din 2016. De data aceasta a afirmat faptul că PNL este un partid care refuză să se reformeze. Nu îmi dau seama la ce reformă se referă Cioloş, dar când mă uit cum a obţinut el toate funcţiile deţinute, înţeleg că pentru el înseamnă să pupi ghiulul oricui îţi oferă o funcţie într-un loc călduţ”, a scris, duminică, pe Facebook, vicepreşedintele PNL Gigel Ştirbu.

 

Liberalul a adăugat că Cioloş are un caracter care „lasă de dorit”.

 

„Dacian Cioloş este un om cu un caracter ce lasă de dorit şi încearcă sistematic să muşte mâna care l-a hrănit. Aşa a procedat şi când l-a criticat pe Preşedintele Iohannis, spunând că el n-ar fi numit-o premier pe Viorica Dăncilă. N-ar trebui să uite că într-un moment în care el rătăcea pe la Bruxelles, Iohannis l-a numit în funcţia de premier al României. Toate funcţiile deţinute de-a lungul timpului i-au fost acordate de oamenii pe care acum îi blamează. Să nu uite că PNL i-a dat portofoliul Agriculturii în guvernul condus de Tăriceanu, iar aceeaşi clasă politică nereformată i-a oferit şi postul de comisar european. Nu cumva este cel mai bun produs al actualei clase politice?”, a precizat Ştirbu.

Citeste si:  Ponta: Votam un proiect care sa permita exploatarea offshore - Politica - Ziarul BURSA

 

Vicepreşedintele PNL îi cere lui Cioloş să explice de ce  l-a susţinut în Guvernul său pe „omul lui Liviu Dragnea”.

 

„Poate fostul premier ne va explica şi motivul pentru care l-a susţinut pe Vasile Dâncu în guvern, ştiind foarte bine că este omul lui Liviu Dragnea. Sau poate acesta era şi motivul?”, a conchis Ştirbu.

 

 

 

Şi alţi liberali au reacţionat, duminică, la criticile lui fostului premier tehnocrat. Vicepreşedintele PNL Florin Roman a afirmat că lui Dacian Cioloş „îi miroase” PNL, însă fostul premier tehnocrat stă în tribune, „sparge seminţe şi îşi da cu părerea de antrenor”, nefiind în stare nici măcar să îşi înregistreze partidul, Mişcarea România Împreună. Totodată, Raluca Turcan, liderul deputaţilor PNL, a reacţionat la criticile făcute de Dacian Cioloş, aceasta spunând că cea mai mare contribuţie a fostului premier tehnocrat ar fi să reuşească să îşi înfiinţeze partidul, MRÎ, şi l-a îndemnat să renunţe la atacul asupra celorlate formaţiuni, transmite Mediafax. 

 

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. ”Mihai Constantinescu a murit!” Știrea care a pus pe jar o lume întreagă
  5. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  6. Referendumul a băgat zâzanie între vedete! Ionuț Cristache, atac la adresa Oanei Pellea:
  7. Jojo, CRBL, Bianca Drăguşanu, Cosmin Seleși, Ruby, Iuliana Luciu și Anca Sigartău printre vedetele care vor participa la cel de-al doilea sezon Asia Express
  8. Top 15 idei de rochii pentru banchet