Conferinţa interparlamentară PESC/PSAC: Priorităţile UE, pe agenda evenimentului

Loading...

O delegaţie a Senatului României a participat în perioada 11-12 octombrie la Conferinţa interparlamentară pentru Politica Externă şi de Securitate Comună şi Politica de Securitate şi Apărare Comună (PESC/PSAC), principalele teme de dezbatere constituindu-le priorităţile UE în domeniu. 

Potrivit unui comunicat al Senatului, la conferinţă, desfăşurată la Viena, sub egida dimensiunii parlamentare a Preşedinţiei austriece a Consiliului Uniunii Europene, Senatul României a fost reprezentat de preşedintele Comisiei pentru politică externă, Cristian-Sorin Dumitrescu, de Mihnea-Cosmin Costoiu, membru al comisiei şi de preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, Tit-Liviu Brăiloiu. ‘Principalele teme de dezbatere au fost priorităţile şi strategiile UE în domeniul Politicii Externe şi de Securitate Comună şi în domeniul Politicii de Securitate şi Apărare Comună. De asemenea, s-a discutat despre securitatea, migraţia şi controlul graniţelor externe, despre viitorul acordului nuclear cu Iranul după retragerea SUA şi despre facilitarea mobilităţii militare în UE în cadrul PESCO. OSCE, din perspectiva de actor cheie în dialogul est-vest, contribuţia europeană la îmbunătăţirea situaţiei politice şi umanitare din Siria, precum şi perspectiva europeană a ţărilor din Balcanii de Vest au constituit subiecte consistente de dezbatere, alături de cele menţionate anterior’, precizează sursa citată.

Citeste si:  Euronews: O Românie divizată politic preia președinția semestrială a UE

Declarație comună, semnată la finalul reuniunii

În cadrul conferinţei, şeful delegaţiei, Cristian-Sorin Dumitrescu, a salutat introducerea, de către Preşedinţia austriacă, pe agenda acestei conferinţe a unor subiecte de maximă actualitate. ‘Domnia sa a subliniat faptul că România, ca stat balcanic, a susţinut şi a promovat perspectiva europeană a statelor din Balcanii de Vest, deoarece politica de extindere reprezintă forţa motrice necesară consolidării democraţiei în regiune. În acest sens, domnul senator a precizat faptul că această tematică va fi abordată şi în timpul viitoarei noastre Preşedinţii a Consiliului UE, din primul semestru al anului 2019’, se arată în comunicat. De asemenea, Mihnea-Cosmin Costoiu a remarcat ‘importanţa înţelegerii situaţiei fiecărui stat din regiune, a cunoaşterii istoriei regiunii’ şi ‘a precizat faptul că este necesară sprijinirea acestora fără condiţionări inutile, în aşa fel încât să nu ratăm momentul’. Potrivit comunicatului, în finalul reuniunii a fost adoptată o declaraţie semnată de Andreas Schieder, preşedintele Comisiei pentru Politică Externă a Consiliul Naţional al Austriei, Reinhard Eugen Bosch, preşedintele Comisiei pentru Apărare a Consiliului Naţional al Austriei şi David McAllister, preşedintele Comisiei pentru Politică Externă a Parlamentului European.

Citeste si:  RĂZBOI pe SCENA POLITICĂ. TĂRICEANU primește lovitura de la VÂRFUL EUROPEI. „Partidul este o pubelă”
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Home page
  3. Planurile de acasă nu se potrivesc cu realitatea din sezonul 2 „Asia Express”, cel mai dur reality show de aventură!
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator
  6. Cum iti promovezi clipurile de pe YouTube
  7. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  8. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii