'Coeziunea maghiaro-secuiască'. Inițiativă politică în Ungaria

Loading...

Cinci partide din Ungaria s-au raliat iniţiativei partidului de dreapta Jobbik privind ‘coeziunea maghiaro-secuiască’.

Cinci partide din Ungaria, inclusiv cele care formează alianţa partidelor de guvernământ din această ţară, Fidesz şi Partidul Popular Creştin-Democrat, şi-au exprimat dorinţa de a se ralia iniţiativei partidului de dreapta conservator Jobbik, de opoziţie, pentru decretarea unei ‘zile a coeziunii maghiaro-secuieşti’, a anunţat luni Istvan Szavay, parlamentar Jobbik, informează agenţia de presă ungară MTI.

Szavay a propus în urmă cu trei săptămâni, cu prilejul celei de-a 170-a aniversări a adunării naţionale secuieşti de la Lutiţa (Agyagfalva), în judeţul Harghita, ca 16 octombrie să fie decretată zi memorială pentru a marca astfel cele 11 secole de coexistenţă maghiaro-secuiască şi i-a îndemnat pe liderii tuturor partidelor din Ungaria să susţină această iniţiativă, aminteşte MTI.

Singurul partid care nu a răspuns favorabil iniţiativei a fost Coaliţia Democratică (DK), care nu a manifestat niciodată ‘prea multă sensibilitate faţă de etnicii maghiari de peste hotare’, a subliniat parlamentarul Jobbik. Jobbik respinge ideea de a-i declara pe secui o naţionalitate în Ungaria, pentru că ‘un pas ca acesta nu ar face decât să ofere muniţie românilor pentru a-i dezbina pe etnicii maghiari‘, a mai spus el. ‘Secuii sunt parte integrantă din naţiunea maghiară’, a declarat acesta.

Citeste si:  Accident înfiorător, în Argeş. Un nume mare din politică, MORT între fiarele contorsionate
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  4. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator
  5. De ce poartă Nina colanţi?
  6. Top 15 idei de rochii pentru banchet
  7. Referendumul a băgat zâzanie între vedete! Ionuț Cristache, atac la adresa Oanei Pellea:
  8. Jojo, CRBL, Bianca Drăguşanu, Cosmin Seleși, Ruby, Iuliana Luciu și Anca Sigartău printre vedetele care vor participa la cel de-al doilea sezon Asia Express