Citite, auzite:

Loading...

Cele mai adevărate lucruri despre politică le-au spus tocmai marii politicieni. Iată câteva: „Politica e mai periculoasă ca războiul. În război nu poţi fi omorât decât o singură dată, în politică…” (W. Churchill); „Lumea politică e o junglă” (J. Chirac); „În politică, ceva absurd nu e un obstacol” (N. Bonaparte); „Oamenii pot avea prieteni, oamenii de stat, nu!” (De Gaulle); „Atunci când statul e corupt, legile sunt foarte numeroase” (Cicero). Peste tot, cei din opoziţie dau vina pe cei de la guvernare, iar când „se rotesc”, se repetă poves­tea. De aceea este nevoie de un singur partid, ca să tragă toţi în aceeaşi direcţie şi să nu-şi mai arunce găina moartă unul în curtea celuilalt. * Ăştia de la noi, care ne aburesc cu „statul paralel”, nici măcar nu sunt originali, pentru că şi în SUA se vorbeşte de existenţa unui „stat subteran”, alcătuit din un grup de birocraţi” care l-a protejat pe Obama şi lucrează la dis­trugerea lui Trump”. Şi în politică se practică… plagiatul. * Dacă nu mă înşel, Goethe a zis că guvernul cel mai bun ar fi acela care ne-ar lăsa să ne guvernăm singuri şi când o spune un neamţ poţi fi sigur că aşa-i. * L-am întrebat pe un student la Facultatea de Litere (cum îi zice acum fostei Filologii) dacă a dat filodormă pen­tru a primi un loc în căminul de lângă Parcul Sub arini, ştiind că locurile sunt limitate şi el nu era chiar printre bursieri. A belit ochii de parcă l-aş fi înjurat: „Filo ce?” s-a răstit la mine. L-am lăsat în ceaţa minţii lui, burduşite cu englezisme, comparând ce învăţam noi la filologie, cinci ani, cu ce se chinuie cei de-acum, la litere, trei ani… * Ştiţi ce lăţime are Champs-Elysées din Paris? 70 de metri şi ţi se pare imens. Ei, bine, Bulevardul 9 Iulie din Buenos Aires e dublu ca lăţime, are 140 de metri! Din acest punct de vedere, ar­gentinienii sunt… lideri de piaţă (până se supără ame­ricanii şi ruşii, care nu acceptă să nu fie primii în toate!) * O doamnă pe nume Adina Popescu se/ne/întreabă: „De ce în România nu va fi niciodată ca-n Germania”, după ce a făcut o călătorie „dinspre Vest spre Est”. Îi răspund simplu: „De aia, fiindcă nu putem fi toţi la fel de frumoşi şi de deştepţi. Chestia asta putea să o constate şi aici: de ce în Teleorman nu va fi niciodată ca-n Cluj?” * Dionisie Popescu, subrevizor şcolar, propunea în 1932, unui director din Ministerul Învăţământului, „introducerea maşinei de tors «Regina Maria» la cursul complementar” şi achiziţionarea „portretului M.S.R. Carol II, format numai din litere”. Nu m-aş mira ca vreun inspec­tor şcolar din zilele noastre să propună ca toate instituţiile de învăţământ să achiziţioneze scrierile pre­şedintelui Klaus Iohannis. (Hitler, după ce a ajuns la putere, a obligat toate primăriile să cumpere „Mein Kampf” şi s-o dea cadou tinerilor căsătoriţi la Starea civilă, să le fie carte de căpătâi!)

Citeste si:  Klaus Iohannis: E bine să facem deosebire între circ, scandal politic şi aşteptările românilor. Acolo unde aşteptările sunt mari şi politicienii livrează puţin... (VIDEO)Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Home page
  3. Ferma 2019. Unde se filmează emisiunea de la Pro Tv. Povestea uluitoare a locului
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Planurile de acasă nu se potrivesc cu realitatea din sezonul 2 „Asia Express”, cel mai dur reality show de aventură!
  6. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  7. Cum iti promovezi clipurile de pe YouTube
  8. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator