Cioloş: România a dat o lecţie de democraţie clasei sale politice actuale – politicienii nu pot trafica nici convingerile, nici credinţele şi nici aşteptările oamenilor

Loading...

Preşedinte fondator al Mişcării România Împreună, Dacian Cioloş, spune că în cele două zile ale referendumului România a dat o lecţie de democraţie clasei sale politice actuale, arătând că referendumul nu are nici învingători, nici învinşi, dar are o lecţie foarte puternică – politicienii nu pot trafica nici convingerile, nici credinţele şi nici aşteptările oamenilor.

„România a dat în aceste două zile o lecţie de democraţie clasei sale politice actuale. Avem datoria de a le mulţumi tuturor – şi celor care au votat, dar şi celor care au ales să nu voteze şi de a trece cât se poate de repede peste acest moment de inutilă tensiune în societate. Referendumul nu are nici învingători, dar nici învinşi. Are însă o lecţie foarte puternică pe care trebuie să o învăţăm cu toţii: politicienii nu pot trafica nici convingerile, nici credinţele şi nici aşteptările oamenilor”, a transmis fostul premier, duminică seară, printr-un comunicat de presă

El spune că, atunci când politicienii uită să se pună în slujba cetăţenilor şi îi consideră o masă de manevră la îndemâna lor şi pentru a-şi rezolva propriile interese, oamenii îşi recâştigă încrederea în ei înşişi şi dreptul de a-şi spune cuvântul. Iar de această dată, cetăţenii României au spus doar că nu doresc să fie înşelaţi şi manipulaţi încă o dată de politicieni.

Citeste si:  Ministrul de externe al Iranului a început un turneu cu miză politică şi economică în Irak

Cioloş mai spune că asistăm încă o dată la falimentul unui mod de a face politică, iar cei care au încercat să exploateze credinţa simplă a oamenilor, cei care au vrut să transforme Biserica în unealtă de propagandă, cei care au împrăştiat ură şi minciuni în societate doar pentru a câştiga din asta capital politic primesc azi un răspuns clar şi usturător din partea oamenilor.

„Este evident că vremea acestor politicieni şi baroni ai politicii apune definitiv şi că locul lor trebuie luat de oameni noi, cinstiţi, pricepuţi şi curajoşi, al căror scop unic în viaţa politică este să servească interesul şi bunăstarea cetăţenilor. Vine vremea respectului şi a demnităţii, vine vremea în care climatul de ură şi de intoleranţă, discuţiile despre ieşirea din Europa şi jignirile aduse românilor din partea unor oameni politici corupţi trebuie să înceteze”, afirmă Cioloş.

El le mulţumeşte celor peste 10.000 de oameni care au înţeles că implicarea civică este esenţială şi au ales să fie observatori ai referendumului, spunând că aceştia sunt motorul noii democraţii româneşti şi un exemplu pentru întreaga societate.

Citeste si:  Comisia de ANCHETĂ pentru „elucidarea circumstanțelor de imixtiune în politica internă a R. Moldova” a Fundației „Open Dialog” a AMÂNAT audierile. Care sunt cauzele

De asemenea, fostul premier le mulţumeşte şi susţinătorilor Mişcării România Împreună, pentru că au ales şi ei să participe ca observatori la referendum, precum şi celor din USR, pentru „curajoasa şi eficienta lor luptă de opoziţie” şi activiştilor de la Demos şi din alte organizaţii politice ori civice, pentru felul în care au înţeles să se poziţioneze faţă de instrumentarea politică a referendumului.

„Se naşte o nouă clasă politică în România, formată din oameni oneşti, capabili de sacrificiu şi dispuşi să se implice pentru cauzele şi nevoile adevărate ale românilor. Politica înseamnă să îţi slujeşti aproapele, să nu-i înşeli speranţele şi să pui binele celorlalţi mai presus de al tău. Tuturor acestora le mulţumesc pentru ceea ce au făcut şi continuă să facă pentru România.  Viitorul României este fără nicio tăgadă alături de ţările democratice şi civilizate, în care respectul este deasupra urii şi înţelegerea, deasupra dezbinării. Acest viitor îl vom clădi împreună, cu speranţa şi convingerea fermă că vom putea să fim ceea ne dorim să fim”, adaugă Dacian Cioloş.

Citeste si:  Politica după Merkel - Dilema Veche

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. BĂTAIE între vedete! Umilință TOTALĂ pentru BIANCA DRĂGUȘANU: A fost dată AFARĂ cu forța
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Anevoiosul Drum al Elefantului a început! 18 vedete în cursa Asia Express
  6. Caru cu vedete: Nicole Scherzinger, in stare de SOC! Hackerii i-au spart telefonul si au publicat un clip intim cu Hamilton; Cu totul la vedere! Kim Kardashian, într-un outfit extrem de sexy pe covorul roşu; Reacția lui Trăistariu, după ce Ester Peony a câștigat Eurovision România;
  7. E cea mai proasta perioada a muzicii romanesti de pana acum, si nu vad nicio luminita la capatul tunelului !
  8. Planurile de acasă nu se potrivesc cu realitatea din sezonul 2 „Asia Express”, cel mai dur reality show de aventură!