Cine sunt populiștii în România? Iată argumentele!

Loading...

Monica Cercelescu, avocat și coordonator al departamenului de comunicare al UNBR, a făcut o analiză „despre aservirea justiției în stil populist”.

„Populismul este o mare plagă a zilelor noastre, care i-a adus la putere și/sau i-a menținut la putere pe Putin, Trump, Orban, Erdogan, Kaczyński și pe alții. Un numitor comun al acestor lideri populiști este aservirea justiției prin tot felul de reforme la legile ei. Da, justiția a ajuns miza populiștilor, ceea ce este extrem de grav și de aici cred că trebuie să pornim. Au monopolizat justiția, încorporând-o chiar în denumirile partidelor care susțin liderii populiști, cum sunt „Lege și Justiție ” (PiS) al lui Jarosław Kaczyński, „Justiție și dezvoltare”(AK) al lui Erdogan.

Am deja un teanc de cărți pe masă, care încearcă să explice ce este populismul, cum acționează și care sunt efectele acestuia. Despre România nimic, ceea ce nu e deloc de bine, nu înseamnă că nu ne confruntăm cu acest fenomen, ci că nu contăm! Am auzit și opinia că n-avem populism la noi în țară, ceea ce este o aberație. Avem din plin, prea mult, și de stânga și de dreapta. Trăsături ale populismului găsim în orice acțiune politică la noi în țară, fie că e la putere, fie în opoziție. Ceea ce este extrem de grav, pentru că deznodământul nu poate fi decât tot unul populist!” scrie Monica Cercelescu.

Citeste si:  O săptămână până lareferendum. Ce politicieni susţin familia tradiţională şi cine e împotrivă

„Judecați și voi unde regăsim acest populism”

„Mai jos sunt câteva reflecții ale lui Jan-Werner Müller , din cartea sa „Ce este populismul”( Polirom 2017) Judecați și voi unde regăsim acest populism, în toată nebunia legislativă care are loc acum, la noi!


‘Populismul, spun eu, este un anumit tip de viziune moralistă a politicii, un mod de a percepe lumea politică, în care un popor pur din punct de vedere moral și complet unit –dar fictive în cele din urmă, aș complete este asmuțit împotriva elitelor considerate corupte sau în oriare alt fel inferioare din punct de vedere moral. Este o condiție necesară, dar nu și suficientă, să critici elitele pentru a fi considerat populist. Astfel, oricine ar critica status quo-ul și pe cei puternici în orice țară ar fi prin definiție populist. Pe lângă faptul că sunt antielitiști, populiștii sunt întotdeauna și antipluraliști: populiștii susțin că ei – și numai ei- reprezintă poporul. Alți concurenți politici doar fac parte din elita imorală, coruptă, sau cel puțin așa spun populiștii câtă vreme nu au puterea.;cât sunt la guvernare nu recunosc nimic din ce ar putea reprezenta o opoziție legitimă. Teza populistă implică și că oricine nu susține cu adevărat partidele populiste poate că nici nu face parte din poporul adevărat’. (Pag. 42)

Citeste si:  Elena Udrea, răsturnare de situație în 2019! Numerolog: Ea va decide

‘Și totuși, am putea obiecta, populiștii nu cer adesea mai multe referendumuri? Ba da. Dar trebuie să fie clar ce înțeleg populiștii prin referendum. Ei nu vor ca oamenii să se implice continuu în politică. Un referendum nu este menit să inițieze un proces deschis de deliberare în rândul cetățenilor reali, pentru a genera o serie de judecăți populare bine chibzuite. Referendumul are mai degrabă, menirea de a ratifica ceea ce liderul populist a decis deja că este în interesul popular autenticcape o chestiune ce ține de identitate, nu de agregarea unor interese ce pot fi verificate empiric. (pag. 54)'”, conchide Monica Cercelescu.

Întrebarea care ar merita răspuns este: Cine sunt populiștii în România?

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Home page
  3. De ce poartă Nina colanţi?
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
  6. Top 15 idei de rochii pentru banchet
  7. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…
  8. Top 30 - Vedetele din România care s-au iubit în locuri publice