CEX PSD. Bogdan Chirieac: Deznodământ spectaculos

Loading...

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, la România TV, asupra celor mai importante evenimente care s-au petrecut, recent, pe scena politică.

Bogdan Chirieac apreciază că toate evenimentele care s-au petrecut în spaţiul public în ultima vreme: plecând de la declanşarea procedurii de revocare a lui Augustin Lazăr, apariţia grupului de pucişti din PSD şi încheind cu valiza „găsită de un ţăran” cu documente de la Tel Drum sunt strâns legate. Iată ce a declarat Bogdan Chirieac la România TV:

„În ceea ce priveşte şedinţa CEX PSD de luni, cred că deznodământul va fi mai puţin spectaculos. Nu ştiu dacă vor fi excluderi, nu ştiu dacă vor fi disensiuni la scenă deschisă. Cât priveşte chestiunea aceasta cu parlamentarii care ar schimba tabăra – până la urmă de ce are nevoie statul subteran de ei? Pentru a trece o eventuală moţiune de cenzură împotriva doamnei Dăncilă.

Lucrurile acestea nu sunt din senin. Aş vrea să fie un joc politic democratic, neinfluenţat de statul subteran. Responsabilitatea de management în această chestiune este a lui Liviu Dragnea. Aici nu avem nicio problemă. Inclusiv fundamental, Liviu Dragnea i-a vrut pe listă pe mulţi dintre ei. Liviu Dragnea a insistat ca Gabriela Firea să fie candidat pentru Primăria Capitalei. Sunt nişte responsabilităţi.

Citeste si:  Orban: Cioloş a trăit foarte bine în perioada guvernării PSD. Noi am avut o înţelegere, pe care domnul Cioloş nu şi-a respectat-o

„România nu este încă o ţară liberă”

Într-un moment precum acesta, când ministrul Justiţiei cere revocarea procurorului general – pentru că, dacă 20% din acel rechizitoriu este adevărat, avem o problemă – exact în acel moment se declanşează şi puciul… Din această cauză tot vorbesc de statul subteran, fiindcă România nu este încă o ţară liberă.

Atunci când statul subteran iese cu totul din câmpul politic iar politica este a politicienilor – pentru că politicienii au toate defectele din lume, dar au şi un mare avantaj: sunt votaţi de popor, sunt amendaţi de popor, ei pot fi schimbaţi, ceea ce în statul subteran cu numirile acestea, cu inamovabilităţi, acolo schimbarea se face la 30 de ani când se îndură vreunul să iasă la pensia specială. Nu au ce să caute ei în sfera politică. Politicul este al politicienilor, în sensul în care ei sunt aleşi de popor. Nu ne plac politicienii dar fără ei nu se poate, nu există democraţie.

Citeste si:  Cine sunt experţiiComisiei de la Veneţia care au desfiinţat legile PSD

„Se decredibilizează singuri”

Din această cauză sunt reticent la tot ce se întâmplă.  Când s-o termina cu revocarea, când s-o termina cu protocoalele – să văd şi eu pe cineva că răspunde de ele, nu cu închisoarea, dar cineva să răspundă: e responsabilitatea mea, am încălcat grav drepturile omului. Când numai judecătorul vedea plicul galben şi a pronunţat sentinţa în faţa amărâtului ăla atunci nu a existat justiţie în România. Hai să o descoperim, hai să nu se mai întâmple în România aşa ceva. […] Sunt şi aberaţii, se decredibilizează singuri, cu valiza găsită de un ţăran din Teleorman care a dus-o fix la un site, nu s-a dus la şeful de post… […] E adevărat că aia e din percheziţia făcută de DNA, nu au avut ce face cu documentele şi atunci le-au dat la  presă, cum se spune?”, a mai zis Bogdan Chirieac.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. ”Mihai Constantinescu a murit!” Știrea care a pus pe jar o lume întreagă
  6. Referendumul a băgat zâzanie între vedete! Ionuț Cristache, atac la adresa Oanei Pellea:
  7. De ce poartă Nina colanţi?
  8. Se castiga bani pe YouTube ?