Cel mai corupt politician a fost inventat de miscarea anticoruptie

Loading...

TVR face idiotenii si cand face lucruri bune. Sambata noaptea, televizia bugetofaga difuzeaza un documentar foarte interesant, despre mafia italiana si proiectia ei in politica, si un serial excelent, “Pacatul si rusinea”, despre Italia anilor ’40 – ’50. Fiindca teveristii si-au castigat respectul unanim tocmai pentru abilitatile lor manageriale, filmele sunt programate simultan, TVR1 fiind concurat de TVR 2.

 

In documentar se pleaca de la Mafia clasica si se ajunge la extinderea in politica a Operatiunii “Mani Pulite”. Zeci de parlamentari arestati, partide vechi de o suta de ani – destructurate. Mafia nu a fost destructurata, Mafia s-a reinventat, dar au fost destructurate partidele istorice. Cel mai bun prieten al lui Bettino Craxi, premier in anii ’80, spunea ca “imediat dupa ’90, inceperea unei anchete insemna deja o condamnare.” Va suna cunoscut? Consecintele – ingrozitoare. Au existat politicieni care s-au sinucis, iar copiii lor au fost batjocoriti la scoala. In perioada ’92 – ’94, anticoruptia oficiata in nota demagogiei latine a raportat cifre record. Dupa demantelarea clasei politice, se simtea  nevoia de un “om nou”, ca la comunisti. Si a aparut capitalistul Berlusconi. Desi fusese prieten cu Bettino Craxi, avea o imagine de reformator. In 1994, Berlusconi a devenit prim – ministru. Pana la urma, antreprenorul din nordul Italiei s-a dovedit un bandit mai mare decat toti mafiotii din sud. Milanezul Berlusconi a industrializat si a rafinat coruptia patriarhala si divizata din Sicilia si Napoli.

Citeste si:  KLAUS IOHANNIS: Era esential sa impiedicam patrunderea pestei porcine in Romania - Politica - Ziarul BURSA

Ce au facut italienii in ’92 -’94 am imitat noi in 2012 – 2014. Ne-am maimutarit cu o intarziere de 20 de ani. Eu am fost antipesedist convins si manifest pana in 2012, cand a inceput represiunea, iar corporatiile eficiente i-au inlocuit pe baronii rudimentari. Si voi redeveni antipesedist manifest, dupa ce cucoanele care au facut  minuni de vitejie, in 2012 – 2014, vor disparea din politica. O sa spuneti ca doar Macovei e in politica, iar celelalte sunt magistrate. Nu-i adevarat. Ca sa citez iarasi din documentarul de la TVR 1, “cand inceperea unei anchete inseamna deja o condamnare”, atunci e clar ca faci politica, si inca politica totalitara.

O sa radeti, dar la cum ma cunosc pe mine, cred ca as latra in Piata Victoriei si azi, poate as fi chiar userist, daca as avea 20-30 de ani. De-aia nu-i condamn pe tefelistii mici, dar ma scarbesc infantilii de varsta a doua si a treia. Tefeloazele vorbesc despre democratie, insa aplauda lichidarea adversarului. Si nu se multumesc cu atat. Ataca si radacinile poporului roman. Uitati-va pe facebook si veti afla ca, pentru tefeloaze, statuile si catedralele sunt “constructii inutile”. “Iar s-a ridicat o constructie inutila”, mazgaleste cate o tefeloaza, care nu a vazut bine Capela Sixtina la Teleenciclopedia, fiindca plafonul pictat de Michelangelo era acoperit de mileul ce cadea pe ecran. Superioritatea civilizatiei europene e data de “constructiile inutile”. In Franta si in Italia gasesti “constructii inutile” in orice sat. Pe emancipatii din Piata Victoriei ii someaza, de fapt, ereditatea sa fie retrograzi. Si pentru bunicii lor baia cu faianta si apa calda a fost o “constructie inutila”.

Citeste si:  Un deputat PSD a relatat pe Facebook că a fost ameninţat de trei bărbaţi chiar în Secţia de Poliţie 1 şi îi cere măsuri lui Carmen Dan / Internauţii i-au scris că politica PSD de favorizare a infractorilor e de vină / Reacţia Poliţiei Capitalei
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  4. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  5. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  6. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  7. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
  8. Mai este Simona Halep virgină?