Cei mai mulţi dintre americani s-au săturat de corectitudinea politică (sondaj)

Loading...

Majoritatea americanilor se declară sătui de declaraţii „politically correct”, care le îngrădesc dreptul de exprimare, potrivit unui sondaj de opinie dat publicităţii marţi şi care reflectă gândirea preşedintelui Donald Trump, adept al declaraţiilor senzaţionaliste, informează miercuri AFP.


Potrivit sondajului, realizat de institutul Marist pentru reţeaua audiovizuală publică NPR/PBS, 52% dintre cei intervievaţi susţin că nu doresc ca ţara lor să devină mai corectă politic şi se declară „contrariaţi” că nu se mai pot exprima liber cu privire la numeroase probleme.

Proporţia depăşeşte 76% în rândul republicanilor şi 53% printre independenţi, în timp ce majoritatea democraţilor (55%) cer mai multă „sensibilitate” în exprimarea ideilor.

Potrivit directorului institutului Marist, Lee Miringoff, acest sondaj sună ca un avertisment pentru democraţi, care şi-au reimpus controlul în Camera Reprezentanţilor în noiembrie, datorită susţinerii independenţilor. Această susţinere ar putea slăbi dacă pătura progresistă din cadrul democraţilor va face din „sensibilitatea culturală” calul său de bătaie în alegerile prezidenţiale din 2020.

Citeste si:  Corina Crețu, despre președinția României la Consiliul UE: Va trebui să inventăm noțiunea de armistițiu

Sondajul, efectuat pe un eşantion de 1.075 de persoane între 28 noiembrie şi 4 decembrie, ilustrează divizările din cadrul societăţii americane după alegerea ca preşedinte a lui Donald Trump. Opozant declarat al „corectitudinii politice”, miliardarul le ”lipeşte” cu regularitate apelative jignitoare criticilor săi, mergând până la insulte.

Trump este acuzat de asemenea de detractorii săi că a dat frâu liber discursului rasist, prin complezenţa lui faţă de extrema dreaptă şi declaraţiile sale asupra imigraţiei. El i-a calificat pe imigranţii mexicani drept „hoţi” şi a atenţionat împotriva unei „invazii” a miilor de migranţi din America Centrală care să ceară azil în SUA.

O largă majoritate dintre cei intervievaţi (70%) apreciază de asemenea că nivelul de politeţe din cercurile puterii de la Washington a scăzut după alegerea lui Trump, în noiembrie 2016. Însă, dacă democraţii îl fac pe preşedinte responsabil de acest climat alterat (67%), republicanii acuză mass-media (58%), la fel ca magnatul imobiliarelor, care acuză constant presa că publică „fake news”.

Citeste si:  Vocea Basarabiei - NU CERȘIM, NU STRIGĂM: FACEM UNIREA ÎN TĂCERE
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. Home page
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  6. De ce poartă Nina colanţi?
  7. Anda Ruga beata crita in club
  8. Celebrul dealer de droguri al vedetelor, capturat după o operațiune-fulger a ”mascaților”!