Ce persoane vor avea PRIORITATE în NOUA politică de imigraţie a Marii Britanii post-Brexit

Loading...

Miercuri, guvernul britanic a efectuat cea mai mare schimbare a politicii sale de imigraţie din ultimele decenii, relatează Reuters.

Noul sistem de imigrare va prioritiza persoanele calificate, care vor trebui, însă, să aibă un contract (sau o invitaţie) din partea unei companii din Regat. Nivelul de salarizare al acestor persoane va porni de la salariul minim – al cărui cuantum urmează să fie stabilit în 2019. De asemenea, nu va exista o limită numărului de persoane calificate cărora li se va putea permite şederea în Marea Britanie.

În paralel, s-a prevăzut şi o reducere a imigraţiei nete anuale, fără să se înainteze o cifră exactă. S-a precizat, însă, că numărul va fi redus la „niveluri sustenabile”, aşa cum s-a stipulat în programul electoral al Partidului Conservator. Iar în acel program se prevăzuse o cifră de sub 100.000 de migranţi pe an. Între timp, Partidul Conservator nu a mai păstrat aceeaşi ţintă.

În cazul lucrătorilor temporari va fi aplicată o prevedere tranzitorie, atât cetăţenilor UE cât şi celor care provin din ţări cu „risc scăzut”. Prevederea va permite lucrătorilor din aceste ţări, indiferent de nivelul de calificare, să stea în Regatul Unit pentru o perioadă de cel mult 12 luni, chiar dacă nu au o ofertă de muncă. 

Citeste si:  Traian Băsescu - Omul fără Dumnezeu

La expirarea perioadei de 12 luni, vor trebui să părăsească ţara timp de cel puţin încă 12 luni înainte de a putea primi o altă viză de lucrător temporar. Această prevedere va fi revizuită sau oprită de abia în anul 2025.

În ciuda faptului că Marea Britanie nu va mai fi membru UE, cetăţenii statelor UE nu vor avea nevoie de viză pentru vizitele în scop turistic a căror durată nu depăşeşte şase luni. Iar cetăţenii irlandezi vor putea să beneficieze de libertatea de circulaţie şi de a lucra în Regatul Unit.

Noul sistem de imigraţie ar urma să fie implementat treptat, pe măsură ce se va încheia perioada de tranziţie post-Brexit, în decembrie 2020.

Noua politică face referire şi la eliminarea tratamentului special acordat ccetatenilor Uniunii Europene. Acest „tratament special” era, însă, acordat în virtutea dreptului la libera circulaţie, unul dintre pilonii Uniunii Europene. Acelaşi tratament aplicându-se şi cetăţenilor britanici pe cuprinsul restului Uniunii Europene.

Citeste si:  ​Caru' cu vedete: Prinţul William n-a fost prima ei alegere. Primul bărbat de care a fost îndrăgostită Kate e acum un actor celebru; Kit Harington, despre sărutul cu Emilia Clarke, din ”Game of Thrones”. Ce spune soţia lui, actriţa Rose Leslie?

Politica imigraţionista a fost unul dintre principalele teme de discuţie în timpul campaniei pro-Brexit, din urmă cu câţiva ani. Adesea, ea fiind invocata pentru a justifica ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. 

Ulterior, îngrijorările mediului de afaceri cu privire la capacitatea de a mai acoperi necesarul de forţă de muncă, precum şi presiunile Uniunii Europene din timpul negocierilor pentru acordul de Brexit au dus la o ponderare a Londrei din acest punct de vedere.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. ”Mihai Constantinescu a murit!” Știrea care a pus pe jar o lume întreagă
  6. Referendumul a băgat zâzanie între vedete! Ionuț Cristache, atac la adresa Oanei Pellea:
  7. Vrei sa faci Karaoke cu marile vedete? Afla aici cum poti deveni si tu vedeta
  8. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator