Ce le-a transmis românilor prin discursul său preşedintele Consiliului European. Explicaţiile unui consultant în comunicare politică – Jurnalistii.ro

Loading...

Discursul preşedintelui Consiliului European Donald Tusk de la Ateneu, cu prilejul preluării de către România a președinției Consiliului UE, a avut un mesaj subtil, remarcându-se prin lucruri simple, cu care se indentifică și românul de rând, a declarat, pentru Jurnaliştii.ro, consultantul în comunicare politică Dragoş Dehelean.

 

„Ce am văzut la Ateneu a fost un politician care caută excelenţa şi care s-a pregătit îndelung impecabil. Ne-a flatat prin efortul său de a învăţa şi a se exprima seducător în limba română. Sunt multe elemente de dificultate, cum ar fi folosirea literei „Ş” greu de pronunţat pentru cei care învaţă să vorbească în limba română. A avut puţine scăpări de accent greşit. De asemenea, am văzut accente puse corect şi pronunţie fonetică corectă. Asta înseamnă că s-a pregătit intens. Dacă mergem către retorica discursului lui Donald Tusk vom vedea că a fost un captatio benevolentiae subtil şi a transmis ceea ce a avut de transmis, vorbind de victoria Stelei de la Sevilla din 1986. Ne-a spus să apărăm valorile europene aşa cum a apărat şi Helmuth Duckadam”, a declarat Dragoş Dehelean.

Citeste si:  Ciufii de pădure care și-au făcut casă în centrul Iașiului. Au ajuns imediat vedete

Potrivit acestuia, mesajul lui Tusk s-a adresat românilor simpli care se raportează la simbolurile enunţate de acesta.

„Românii simpli care i-au ascultat discursul lui Tusk se raportează la simbolurile acestuia. A fost o analiză a valorilor românilor simpli. Se poate vedea cum râdeau Patriarhul şi oamenii politici când Tusk a amintit de prima maşină a socrului său: Dacia 1310 sau de Dusterul socrului fiului său. Pentru aceştia, numai săracii umblau cu Dacia 1310 când parlamentarii îşi iau limuzine scumpe cu banii de la stat. Donald Tusk ştie foarte bine din experienţa Poloniei că oamenii simpli sunt vulnerabili în faţa mesajelor iliberale care ameninţă valorile comune europene. Tusk se agaţă şi de oamenii care se uită la Antena 3 şi savurează atacurile împotriva multinaţionalelor şi a UE”, a adăugat Dragoş Dehelean.

De asemenea, acesta a mai spus că Tusk le-a transmis românilor simpli că UE nu este formată din elite conspiraţioniste care nu sunt informate de realităţile din teren.

„Vedem un lider care este capabil să se informeze despre ce se întâmplă în jur. Un atac al PSD este acela că UE nu este informat corect despre ce se întâmplă în România. Tusk le-a spus românilor simpli că este informat şi poate vorbi cu aceştia, utilizând valorile la care aceştia se raportează”, a subliniat Dragoş Dehelean.

Citeste si:  Florin Cîțu, după ce Teodorovici a mințit în privința salariilor bugetarilor: Domnule ministru, mai aveți bani de pensii si salarii? (FOTO)

Despre penalii prezenți la eveniment

În ceea ce priveşte organizarea evenimentului de la Ateneu şi prezenţa unor politicieni cu probleme penale în sală alături de liderii UE, consultatul de comunicare politică a spus că a fost un haos total care a avut un efect devastator.

„Din ce am văzut aseară la Ateneu, mi s-a părut că a fost un haos total, o anarhie. Eu m-aş fi gândit la şocul pe care l-au simţit liderii europeni când am văzut în sală un condamnat de la PE pentru corupţie: Adrian Severin. Este o mare ruşine să apari în poză cu un condamnat de al tău de la PE şi nu vorbesc de condamnaţii noştri. Toţi au fost depăsiţi. Vedem cum alerga Corina Creţu cu poşeta. Ea căuta un organizator pe care nu l-a găsit. A fost devastator. Am mai văzut un Adrian Năstase singuratic, ca un baron care punea capul în jos, când se întâlnea cu diverşi oameni politici. Absenţa lui Daddy (n.r.Liviu Dragnea)  s-a văzut, iar înlocuitorul acestuia, domnul Iordache, absolvent de Bălţi, care a avut un discurs bolovănos, unde a punctat cuvântul suveranitate. Să auzi un astfel de analfabet funcţional, cum să te mai simţi?”, a conchis Dragoş Dehelean.

Citeste si:  Constanța. Retrospectiva anului 2018. Cine a intrat și cine a părăsit scena politică, decizii majore, lupte și primii candidați la Primărie! (galerie foto)

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a ținut, joi seară, la ceremonia de preluare a președinției Consiliului UE, un discurs fabulos în limba română.

Citeşte şi:

Germania și „Armata Europeană”

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus…

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. Home page
  4. Se castiga bani pe YouTube ?
  5. Anda Ruga beata crita in club
  6. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator
  7. De ce poartă Nina colanţi?
  8. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis