Candidați prezidențiale 2019. Chirieac: Nu ştiu dacă România va rezista acestui asalt fără pierderi majore

Loading...

Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut o analiză a candidaţilor de la alegerile prezidenţiale din 2019.

„2019 va fi un an foarte greu pentru România fiindcă această competiţie politică, pentru prezidenţiale în special, se face fără niciun fel de oprelişti şi, de cele mai multe ori, cei care pierd sunt românii şi România. Eu nu mă aștept la o campanie elctorală morală, cinstită. Vor fi folosite toate mijloacele, inclusiv, zic eu, justiţia. Parchetul va fi folosit în această campanie electorală aşa cum s-a întâmplat în 2014, când, înainte de prezidenţiale, toată lumea era arestată. Nu ştiu dacă România va rezista acestui asalt fără pierderi majore.

Eu mi-aş dori foarte mult ca preşedintele Klaus Iohannis să intre în turul doi. Rău cu rău, dar mai rău e fără rău. Ne-am obişnuit cu el. Opinia mea este că acum, cu un an de zile înainte de prezidenţiale, în turul doi intră Dacian Cioloș, despre care nu pot să ştiu decât ce s-a întâmplat cu Roşia Montana, nu pot să vă spun decât ce s-a întâmplat în domeniul sănătăţii, ce s-a întâmplat cu „Cuminţenia Pământului”, ce s-a întâmplat cu falsificarea bugetului. Au cheltuit 2 miliarde de euro şi nu au spus nimic. Mi-e teamă că dânsul va fi în turul doi, alături de candidatul PSD, pe care deocamdată nu-l cunoaştem, dar care, probabil, va fi Liviu Dragnea”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac, într-un interviu pentru România TV.

Citeste si:  Dăncilă: „Nu putem lăsa preşedintele să îşi încalce atribuţiile. Premierul îşi alege miniştrii!”

„Un întreg mecanism în jurul lui Dacian Cioloș”

 

Cât despre apariția un candidat surpriză la prezidențiale, analistul a mai spus: „Într-un an de zile, nu pot fi surprize majore. Ar putea să fie o surpriză fiindcă domnul Iohannis, rău sfătuit, rău poziţionat pierde poziţia din funcţia de preşedinte. Pe partea cealaltă, anti-PSD, s-ar putea ridica cineva. Însă nu văd cum ar putea pentru că e vorba de resurse, de un vehicul politic, un partid politic pe care să-l ai în secţiile de votare, este vorba de capacitatea de comunicare. Sunt foarte importante reţelele sociale, dar şi media clasică joacă un rol important – aici vorbim de televiziuni. Site-urile de ştiri deja sunt foarte importante pentru că ele oferă conţinut reţelelor sociale. Este un întreg mecanism pe care îl văd în jurul lui Dacian Cioloș şi numai în jurul său. Nici măcar în jurul preşedintelui Klaus Iohannis. Nici măcar PSD-ul nu are această echipă extraordinară, puternică, articulată, cu un plan, aşa cum are Dacian Cioloș. Nu ştiu ce se va întâmpla, dacă va veni Dacian Cioloș la Cotroceni. Poate că o să fie bine pentru România. Am mari dubii că ar putea să fie aşa. Am văzut ce a făcut, cât a fost prim-ministru. L-am văzut într-o formă de dispreţ faţă de poporul român. Până la urmă, alegerea e a poporului. Despre ce vorbim? Poporul e suveran„.

Citeste si:  Dancila va participa la reuniunea Romania-Bulgaria-Grecia-Serbia - Politica - Ziarul BURSA

Tăriceanu, variantă de candidatură?

 

„Eu nu cred în varianta Călin Popescu Tăriceanu preşedinte. Desigur că ar avea prima şansă, dar nu este posibil ca un partid de 5-6% să dea preşedintele. Avantajul cu domnul Popescu Tăriceanu sprijinit de PSD ar fi că poate nu ar exista atâtea lupte de stradă în România, în anul care vine. Nu cred în această posibilitate. Nici nu-l văd pe domnul Tariceanu să aibă destulă combustie pentru o candidatură la prezidențiale”, a mai declarat analistul politic Bogdan Chirieac.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  4. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  5. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  6. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  7. Secretul prin care Iohannis a ajuns Presedintele Romaniei
  8. Mai este Simona Halep virgină?